Blog

Nationaal Park Cabrera bij Mallorca bestaat 30 jaar!

Beeld: 123rf

 

PALMA – 30 jaar geleden op 29 april 1991 werd de Cabrera Archipel tot Parque Nacional benoemd in Spanje. Het Nationale Park hoort bij buureiland Mallorca wat het grootste eiland van de autonome regio Balearen is waar ook de eilanden Menorca, Ibiza en Formentera toebehoren.

Het ‘Parque Nacional marítimo-terrestre del Archipiélago de Cabrera’ is een van de kleine eilanden bij de Balearen. Het ligt ten zuiden van Mallorca in de Middellandse Zee. Dit circa 16 vierkante kilometer groot eiland is in zijn geheel tot nationaal park benoemd wat voor de Balearen uniek was en nog steeds is omdat dit het enige nationaal beschermde gebied is.

Het mariene ecosysteem is het meest opvallende onderdeel van deze cluster van kalkhoudende eilanden en eilandjes met onderwater weilanden van Posidonia oceanica, die de proliferatie van een groot aantal soorten mariene fauna bevorderen. Het is een van de best bewaarde zeebodems aan de Spaanse kustlijn. Er zijn ook veel inheemse planten en belangrijke vogelkolonies te vinden. 

Op het eiland Cabrera wonen volgens de officiële telling 20 bewoners die allemaal woonachtig zijn in de gemeente Es Port. Dit is het belangrijkste dorp op het eiland waar ook de enige bar en enige openbare telefoon te vinden zijn. Tevens heeft Es Port een haven waar de boten vanuit Mallorca aankomen.

Een wetenswaardigheid is dat tijdens de Napoleontische oorlogen er op Cabrera in totaal 9.000 Franse gevangenen werden gehuisvest waarvan er slechts 3.600 overleefden. Tot in de jaren 1980 was het eiland militair gebied, hoewel er ook enige landbouw plaatsvond.

Cabrera is sinds 1991 een beschermd natuurgebied waar veel vogel- en andere diersoorten te vinden zijn. Er kunnen wandelingen worden gemaakt en men kan het park bezichtigen onder leiding van een gids die vertelt over de natuur. 

Het is ook mogelijk om vanaf het dorp Colonia de Sant Jordi een boottocht te maken rond het eiland. Om met een eigen boot het eiland te bezoeken is een vergunning nodig. Wij helpen je daar gratis mee. Meer info over zeilen rond de Balearen zeilen in de Balearen, Mallorca, Ibiza en Menorca (gofunsailing.com)

 

Bron Spanje vandaag

 

Booking Room
Kom zeilen rond de Canarische eilanden en laat je Virtueel begeleiden door de beste Schipper in dit zeilgebied die je je kunt bedenken!

Stel je voor: een paradijs waar de zon altijd schijnt en de thermometer zelden onder de 20 graden duikt, waar elke dag een uitnodiging is om de prachtige wateren te verkennen. Welkom op de...

Lees meer
Booking Room
Waar kan ik nog mee met de flottielje in 2024?
Vooral in het hoogseizoen lopen de flottieljes helemaal vol.Waar kun je nog mee?

Vertrekdata Sardinie

Vanaf 1 juni tot en met 28 september

Behalve de volgende weken20 en 27 juli3...

Lees meer
Booking Room
De Aeolische Eilanden!

De vulkaan eilanden bij Sicilie zijn een schatkamer voor zeilers in de Middellandse Zee, boordevol geweldige zeilroutes voor avonturiers die op zoek zijn naar...

Lees meer

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline