Flottieljezeilen

Flottielje zeilen in Turkije, Griekenland, Italie, Frankrijk en Kroatië!

Wij hebben zelf 13 jaar 1 van onze eigen flottieljes begeleid en daarom mogen wij ons zelf wel de FLOTTIELJE EXPERTS noemen. Daarom kunnen wij u heel goed helpen bij het vinden van de juiste flottielje.

Awesome Place

Goede begeleiding en gezelligheid!

Kom flottielje zeilen.

Ruime keuze aan flottieljes op verschillende niveaus.

U hebt zeilervaring maar bent onbekend met het gebied, dan is het heel prettig om met de flottielje mee te zeilen. Maar u kunt natuurlijk ook in flottielje zeilen voor de gezelligheid.

U boekt één van de zeiljachten die wij u aanbieden en sluit aan bij de flottielje. In deze formule heeft u maximale vrijheid van zelfstandig varen plus de professionele ondersteuning. 

De ondersteuning bestaat uit informatie over het zeilgebied, de weersomstandigheden, technische ondersteuning, de havens, de baaien, de gewoontes en tradities en natuurlijk de beste restaurants aan de wal. Onderweg is het moederschip altijd bereikbaar via de marifoon om u met raad en daad bij te staan.

Omdat de flottielje begeleiding weet waar de gezelligste en beste restaurants zijn wordt er vaak gezamenlijk gegeten. De jeugd die mee is vindt elkaar ook snel op die manier. Maar wilt u zelf bepalen waar u gaat eten dan kan dat natuurlijk ook.

Naast het zeilen zijn er ook genoeg mogelijkheden om te zwemmen, te snorkelen, het land te verkennen of om een excursie te maken. Actie en ontspanning, de lokale sfeer, de zon, de zee, het strand, de gezellige taverne´s, een droom die werkelijkheid wordt!

  • Buiten de schoolvakanties varen we met een kleinere flottieljegroep: eerder vijf tot zes schepen in plaats van de gebruikelijke tien tot twaalf wat nomaal is in het hoogseizoen.

  • Onze flottieljes zijn informeel. Er is voldoende ruimte om uw eigen gang te gaan als u daar behoefte aan heeft. 

Geen zeilervaring? Met een schipper aan boord kunt u ook mee!

met z'n alle in een mooie anker baai
Kennis van gebied en ondersteuning
Gezelligheid en vrolijkheid
leukste flottieljes
Wanneer kun je waar varen?


Waar Hoe lang Wanneer
Italie, Sardinie 1 weekse

Juni tot en met eind September

Niet in de weken dat er een 2 weekse is

  2 weekse Corsica Special 20 juli en 7 september
Kroatie    
Sukosan 1 en 2 weekse juni tot september
     
Split Trogir  1 weekse juli en augustus
Pula 1 weekse juli en augustus
Murter 1 weekse juli en augustus
     
Griekenland    
Lefkas 1 weekse

half augustus tot half september

     
     
Corfu 1 weekse half augustus tot half september
Athene 1 weekse mei tot en met oktober. Niet in juni
     
Turkije    
Fethiye 1 weekse mei tot en met oktober
  2 weekse combi van de 1 weekse route mei tot en met oktober

Hoe gaat flottielje zeilen in zijn werk?


's-Ochtends om 9.30 uur geeft de flottielje leiding een briefing over de route die die dag gevaren gaat worden. Ook wordt de weersverwachting toegelicht. Eventuele gevaren of mooie ankerplekken onderweg besproken. Hierna gaat iedereen zijn eigen gang. Sommigen willen snel weg, anderen willen nog eerst koffie drinken.

Soms treft de flottielje elkaar ergens onderweg maar vaak ook treffen de schepen elkaar weer op de plek van bestemming waar de flottielje begeleiding iedereen opvangt.

Het kan natuurlijk voorkomen dat er onderweg vragen zijn of dat er hulp nodig is. De flottielje begeleiding is de gehele dag stand-by op de marifoon en kan zo hulp bieden.

Bij veranderende weersomstandigheden zal het flottielje schip contact opnemen met alle schepen om te waarschuwen en bij grotere tochten zal er altijd onderweg een marifooncheck gedaan worden. De flottielje begeleiding reserveert uw plek op de volgende bestemming en meestal ook een plek in een prettig restaurantje.

Lees ook dit document, dat belangrijk is als u een flottielje wilt boeken. Ga naar informatie over de flottieljebegeleiding

Wij hebben hele leuke flottieljes in Turkije vanuit Fethiye. In Kroatië vanuit Pula, Sukosan en Split. In Griekenland in het Lefkas gebied en Athene. En in Italië vanuit Portisco op Sardinië. Stuur ons gerust een email als u meer wilt weten over flottielje zeilen in Turkije, Griekenland, Kroatie of Italië.

Net zoals wij bemiddelen in schepen bemiddelen we ook in de flottieljes. Dat betekent dat wij samenwerken met andere partijen die de flottieljes uitvoeren. Zelf hebben we 15 jaar ervaring in het begeleiden van flottieljes en zodoende hebben we veel kennis hierover om jou te helpen bij het vinden van de juiste formule.

Heeft u een vaarbewijs nodig? Ga naar informatie over vaarbewijs en voorbereiding voor uw flottielje zeilvakantie

Hier kun je de beschikbare plekken vinden wanneer je nog mee kunt met de flottielje
Status 6 april
Waar kan ik nog mee met de flottielje in 2024? (gofunsailing.com)

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

John & Natascha

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline