Zeilen Kroatië

Zeilen in Kroatië is zeilen in een paradijs

De Kroatische kust, met een totale lengte van meer dan 5.835 kilometer, waarvan 4.058 wordt gevormd door eilanden rotsen en riffen, wordt omgeven door eindeloze baaien, stranden, havens, jachthavens en is een waar paradijs voor zeilers.

Zoek vrijblijvend je zeiljacht

Kroatië is de top jachtverhuur locatie in Europa


Kroatië is inmiddels een vertrouwde zeilbestemming. Veel zeilers kwamen tot nu toe terug met enthousiaste verhalen over het land van de duizend eilanden. U zeilt vaak onder een strakblauwe hemel en stralende zon met een heerlijke zeebries van eiland naar eiland. U ontmoet dolfijnen en gaat voor anker in azuurblauwe baaien.

Beleef Kroatie,  ga naar de brochure 

Huur een zeiljacht in Kroatie, Istrie

zeilen vanuit Pula, Rovinj of Portoroz

Noord Kroatië en aangrenzend Slovenië, samen bekend als Istrië, gemakkelijk te bereiken via Venetië of Triest en nieuw rechtstreeks naar Pula of Zadar. Het noorden van Kroatië is nog heel goed te bereizen met de auto. De afstand is ongeveer 1.200 km.
Vanuit Pula is het ook mogelijk om flottielje te zeilen. Echter het gebied leent zich heel goed om lekker zelf rond te zeilen. Als u interesse heeft kunnen we een zeilroute toesturen van dit gebied.


Zeilen in Kroatië, de Kornaten,

zeilen vanuit Sukosan, Zadar, Murter en Biograd.

Centraal/midden Dalmatië gevestigd rond Zadar, de toegang tot het nationaal park van de Kornati eilanden. Het is een unieke beleving om te zeilen in een natuurgebied. Glashelder water, vele eilanden, een heel geliefd zeilgebied!!


Zeilen in Kroatië, de omgeving van Split,

een goed starthaven ivm goedkope vluchten

Zuid Dalmatië, inclusief het gebied van Split wat toegang geeft tot de Kornati eilanden in het Noordwesten of tot het heldere licht van de eilanden Hvar, Korcula, Brac enz.


Zeilen in Kroatië vanuit Dubrovnik

Een goede start voor een enkele reis naar Split of andersom.

Dit is het land met middeleeuwse steden zoals Rovini met sporen van de gevarieerde culturele invloeden van de Balkanlanden, gecombineerd met een eindeloos lint van eilanden langs de kust wat het zeilen veilig en pittoresk maakt. Sibenik, Primosten en Biograd zijn goede uitvalsplaatsen om langs de Kornatie eilanden te zeilen. De eilanden Hvar, Brac en Korcula – om er slechts drie te noemen – bieden schoonheid en de mogelijkheid om te feesten in stijl.

De kwaliteit van het eten en drinken is overal goed en nog steeds redelijk geprijsd. Jachthavens vindt u er in overvloed maar deze zijn kostbaar. De Slavische invloed is nog steeds merkbaar bij de Kroaten, toch zijn ze een warm en gastvrij volk. Probeer Augustus te vermijden indien mogelijk, het is erg druk en de winden zijn over het algemeen licht.

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Hein

© 2023 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline