Murter
Land
Gebied
Aanbod schepen is heel groot
Gemakkelijk bereikbaar
Geschikt voor hele gezin
Vele eilanden met vele anker plekken.

Start vanuit Marina Hramina


Murter ligt op 1640 kilometer van Utrecht. Dat is 50 kilometer ten zuiden van de veel grotere jachthaven in Sukosan en 90 kilometer ten Noorden van het vliegveld bij Split. Het ligt op ongeveer 25 kilometer van de snelweg A1/E71 vandaan. Prima bereikbaar per auto en vliegtuig! Kom je met het vliegtuig dan regelen we indien gewenst de transfers.

Marina Hramina ligt vlakbij het centrum. In deze haven is water, elektra, schoon sanitair en parkeergelegenheid. Er is een café, een restaurant, een hotel, een watersportwinkel en meerdere watersport bedrijven. Wanneer je eerder in de buurt bent raden we je een bezoek aan het Krka National Park of het Vransko Jezero natuurpark aan. Ben je meer van cultuur dan zijn de steden Zadar, Sibenik, Trogir en Split prachtige steden waar je extra dag(en) voor aan je vakantie zou kunnen plakken.

Flottieljezeilen vanuit Murter, Kroatië 

 

<

Flottielje zeilen vanuit Murter


We starten heel rustig. Tussen de eilanden door vaar je in de baai van Hramnia.

Deze flottielje zeiltocht combineert een aantal dunbevolkte authentieke eilanden met levendige en historische kustplaatsen. Op de eilanden leg je aan bij een klein dorp of gaat voor anker in een beschutte baai. In de kustplaatsen overnachten we in moderne marina's met prima faciliteiten. In bijna iedere haven liggen mooringlijnen en in veel baaien kun je gebruik maken van een mooringboei. In de iets grotere baaien vind je een restaurant of taveerne op de wal waar we kunnen eten. Boodschappen slaan we zo veel mogelijk op het vaste land in, want op de eilanden is het aanbod beperkt.

Over het algemeen is de wind in juli en augustus rustig. De meest voorkomend wind in de zomer is de noordwestelijke Maestral. Hij komt op tussen 10 en 11 uur en bereikt zijn hoogtepunt vroeg in de middag (meestal windkracht 4 tot 5). Tegen de avond is het vaak windstil. De Maestral brengt goed weer met witte wind wolkjes. Af en toe steekt de Bora op: een krachtige noordoostenwind. Wanneer die wordt voorspeld, zoeken we een goede ligplaats.

 

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Familie Hubers

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline