Zeilen Griekenland

Zeilen in Griekenland, huur een zeiljacht in Athene, Skiathos, Corfu, Lefkas en Kos

Stap aan boord voor een onvergetelijke zeilervaring in het betoverende Griekenland! Van het bruisende Athene tot de betoverende eilanden Skiathos, Corfu, Lefkas en Kos, Griekenland biedt een schat aan prachtige zeilbestemmingen die wachten om ontdekt te worden.

In Griekenland vind je een diverse mix van zeilgebieden, elk met zijn eigen unieke karakter en verborgen schatten. Verlies jezelf in de levendige energie van Athene voordat je uitvaart naar de glinsterende Egeïsche Zee. Verken de idyllische eilanden Skiathos, Corfu, Lefkas en Kos, elk met hun eigen betoverende landschappen en culturele erfgoed.

Of je nu kiest voor de rustige wateren van Lefkas of de levendige sfeer van Kos, elke zeilregio in Griekenland belooft een onvergetelijk avontuur te bieden. Verken afgelegen baaien, zwem in kristalhelder water en geniet van heerlijke lokale gerechten in pittoreske havens langs de kust.

Dus waar wacht je nog op? Huur een zeiljacht en laat je betoveren door de pracht en praal van Griekenland terwijl je de wind in je zeilen voelt en de vrijheid van de zee omarmt. Jouw Griekse zeilavontuur wacht op je!


Zoek vrijblijvend je zeiljacht

Zeilen in Griekenland vanuit Corfu en Lefkas in de Ionische zee 

Dit zeilgebied leent zich heel goed voor als u voor het eerst een zeiljacht huurt. Door de gemiddelde winden zijn de zeilmogelijkheden uitstekend.

Beleef Griekenland

Zeilen in Griekenland, de Saronische golf 

Start in Athene en ontdek het gebied aldaar. Langs de kust is de wind nog gematigd maar als u verder de zee op gaat kan het hier al iets meer waaien. Een gebied wat weer een nieuwe zeileraring en uitdaging biedt voor wie al in het Lefkas gebied is geweest.

Zeilen in Griekenland, de Cycladen, Kos, Samos en de Dodekanesos

Dit zijn prachtige gebieden voor de zeiler die al vaker op zee gezeild heeft. Dit gebied vergt weer wat meer ervaring als het Lefkas gebied en de Saronische golf.

De Cycladen vormen een archipel van 56 grotere en kleinere eilanden die verspreid liggen over de diepblauwe Egeïsche zee. Deze eilanden worden door velen terecht gezien als ideaal vakantieoord. Ondanks de overeenkomsten -stralende zon, blauwe zee, landschap en sobere bouwstijl- heeft elk eiland zijn bijzonderheden behouden. Rond de Cycladen staat iets meer wind en is het minder beschut. Daarmee is dit gebied het meest geschikt voor de ervaren zeiler.

Zeilen in Griekenland, de Noordelijke Sporaden bekend van de Mama Mia musical

De eilanden die de Noordelijke Sporaden vormen zoals Skiathos, Skopelos en Alonnisos hebben een fantastische ligging. Hierdoor kun je er super goed zeilen. Er staat altijd een goede wind om te zeilen maar ligt goed beschut. Het is een zeilgebied wat nog niet bomvol is in de zomer.

Zeilen rond de Dodekanesos


In dit gebied heerst de Meltemi, een sterke noordelijke wind, maar tegelijkertijd is er voldoende beschutting om goed te kunnen zeilen. Onze basis ligt op Kos en Samos. Het groene, beboste en redelijk ongerepte eiland Samos biedt werkelijk alles voor een mooie, rustige en interessante vakantie en is nog weinig ontdekt door chartergasten. Zo kunt u heerlijk genieten van de Griekse gastvrijheid en mentaliteit. Of wat dacht u van een avond in een van de vele authentieke Griekse restaurants aan de havenbaai met een glaasje echte Samoswijn?

Ook wat geschiedenis en cultuur betreft is Samos zeker de moeite waard. Wist u bijvoorbeeld dat Samos het eiland van de Griekse wijsgeer Pythagoras is? Op het eiland kunt u zelfs nog een bezoek brengen aan de grot waar hij geleefd heeft.

De bereikbaarheid van Griekenland is heel goed. Er gaan veel budgetvluchten heen en ook alle eilanden zijn bereikbaar met ontelbare ferry’s.

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Mike en Marie-Jaene

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline