Canarische eilanden
Land
Gebied
Bestemming voor het hele jaar.
ruime keuze aan schepen
super mooie routes mogelijk
Goede lunch anker plekken

Zeilen rond de Canarische eilanden voor de echte zeiler.

De Spaanse charter bedrijven hebben een dubbel seizoen waarbij ze enkele jachten verplaatsen van de Balearen naar de Canarische eilanden in november en terug naar de Balearen in mei. Als resultaat hiervan zijn er soms interessante lange afstand ‘delivery’ trips te maken.

We kunnen niet pretenderen dat het zeilen hier dat van de Middellandse Zee of de Cariben overtreft. Maar op een afstand van 4 uur vliegen, veel goedkoper dan een vlucht naar de Cariben of Thailand is het een leuke bestemming. Het tijdverschil is klein en maakt het een goede mogelijkheid voor een één weekse winter pauze terwijl de Cariben en Thailand te ver weg zijn om slechts één week te gaan.

De zeilcondities vragen een redelijk niveau aan ervaring. U kunt er behoorlijk sterke winden verwachten en er zijn enkele beruchte windtrechters tussen de eilanden. Ondanks de voorzichtigheid in dit artikel is het zonder twijfel een goede bestemming buiten het seizoen voor degene met voldoende ervaring.

Heb je interesse in een leuke pilot voor als  je meer wilt weten over het zeilen rond de Canarische eilanden? 

Vraag de gratis Cruising Guide aan

Zeilen zonder ervaring

Heeft u die ervaring niet dan kunt u ook meezeilen op 1 van de schepen met bemanning die wij daar tot onze beschikking hebben. Vraag een offerte aan of bel ons voor meer informatie over meezeilen op de Canarische eilanden.

We bieden charter jachten in Sta. Cruz de Tenerife, Gran Canaria en enkele in Lanzarote. Als u naar Tenerife wilt, vlieg dan naar Noord Tenerife. Voor Gran Canaria vliegt u het beste naar Las Palmas.

Zeilen naar Tenerife

Het eiland Tenerife is gelegen in de Atlantische Oceaan tussen de subtropische en gematigde zones. Tenerife ligt voor de kust van Afrika en is slechts een paar uur vliegen van het hart van Europa. De uitzonderlijke ligging heeft het gemaakt tot een ontmoetingsplaats voor Europa, Afrika en Amerika.

Met zonneschijn en constante Noordwestelijke winden gedurende het hele jaar biedt Tenerife uitstekende zeilmogelijkheden. De ervaring van de bemanning dient te liggen op het niveau van ‘coastal skipper’. U vaart tenslotte op de Atlantische Oceaan.

Indien u Tenerife als startpunt neemt dan heeft u de mogelijkheid om een van de drie onaangetaste eilanden te bezoeken; La Palma, La Gomera en El Hierro. Deze eilanden zijn spectaculaire vulkaan bergen met voldoende goede havens en marina’s.

Tijdens het zeilen in de Canarische eilanden kunt u met wat geluk dolfijnen en walvissen zien. Tenerife heeft een uitzonderlijk mild klimaat met aangename temperaturen terwijl de spectaculaire kust wordt overstroomd door het warme en heilzame water van de Atlantische Oceaan.


<

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Familie Pietersen

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline