Sardinië
Land
Gebied

Flottielje zeilroute Sardinie


Flottielje route 1 (voorbeeld route)
Vaart u 2 weken mee dan kunt u de route voor de 2e week vinden als u op de onderstaande link drukt, u vaart dus 2 verschillende routes klik hier voor flottielje route 2 in Sardinie. .

Flottielje route Sardinie vanuit Portisco

 

anker

ANCHOR

haven

HARBOUR

 

 

 

 

 

Portisco

Tavolara (Spalmatore)

12m

anker

Tavolara

Isola Caprera

21m

anker

Isola di Caprera

Bonifacio

18m

haven

Bonifacio

Isola Budelli

11m

anker

Isola Budelli

Isola Spargi (Cala Corsara), Razzoli e Santa Marina

3m

anker

Isola Spargi

La Maddalena (Cala Gavetta)

3m

haven

La Maddalena

Pevero

9m

anker

Pevero

Portisco

5m

 

 

De flottielje bezoekt SpalmatoreTAVOLARA (SPALMATORE)

Een heerlijke dag zeilen door Capo Figari, de Golf van Olbia en tussen Tavolara en Molara. U kunt voor anker in de baai van Spalmatore (een prachtig decor om te genieten voor anker), recht tegenover een prachtig strand. Tijd om te zwemmen en genieten van een fantastisch uitzicht. In de avond kunt u eten in het restaurant "Re di Tavolara."

  

 

CAPRERA Flottielje zeilen naar Caprera

Het eiland Caprera is onderdeel van de Maddalena Archipel, en is verbonden met het eiland La Maddalena door een brug. Het is een natuurreservaat. U kunt klimmen tot de top van de Monte Teialone en Poggio Stefano en genieten van een prachtig uitzicht over de Archipel. Rondom rose granieten rotsen die een prachtig landschap kleuren. Cala Coticcio ligt aan de oostelijke kant van het eiland. Klein en smal als een fjord. In het zuidoosten ligt Cala Brigantina, een smalle baai die wordt beschermd door rotsen. In het zuiden zijn Punta Rossa, de stranden van Cala Portese, Porto Palma en l'isoletta del Porco een bezoek waard. Ook kunt u Cala Garibaldi bezoeken, waar de beroemde held aan land ging om zijn huis te bereiken. In het noorden bevinden zich prachtige van het land ontoegankelijke stranden zoals Cala Napoletana, Cala Serena en Cala Caprese.
U kunt een bezoek brengen aan het huis van Garibaldi dat momenteel een museum is. 

 

 Flottielje zeilen naar BonifacioBONIFACIO 

Bonifacio is de mooiste entrée van Corsica! Een wit schip klaar om het land te verlaten en naar zee te varen. De charme van de smalle straten die naar de Citadel leiden.
De toegang tot de haven is fascinerend, van ver lijkt het een scheur in de witte kalkrotsen en binnen de fjord is er een meander waar boten stoppen als de haven vol is. Hierna arriveert u in Bonifacio!
Vergeet niet dat u nu in Frankrijk bent en u kunt genieten van "stokbrood" en "crêpes".
Tip: loop omhoog naar de Citadel en geniet, speciaal op een winderige dag.

 

Hier kunt u een filmpje bekijken van de Spectaculaire aanloop van Bonifacio.

 

Flottielje zeilen Isola di BudelliISOLA DI BUDELLI

Budelli is onderdeel van de Maddalena Archipel en is beroemd om het legendarische "Spiaggia Rosa" ("Pink Beach"). De kleur van het koraal zand, de intense kleur van de zee en de vorm van de granietrotsen die de set eromheen tot een uniek spektakel in de wereld maken. Een natuurlijk monument dat in acht dient te worden genomen met religieuze stilte.
De "Spiaggia Rosa" van Budelli werd vereeuwigd door filmmaker Michelangelo Antonioni met een lange scene in de film "Red Desert".

 

 

 

Flottielje zeilen Isola di SpargiISOLA DI SPARGI

Ten zuidwesten van het eiland La Maddalena zijn er vele kleine baaien met helder water. Onder hen is Cala Corsara een van de mooiste. Vanaf daar kunt u langs de oostkust zeilen en vindt u vele kleine baaien; Cala Soraja, Cala Granara, Cala Conneri, Cala Canniccio, Cala Petranera tot Cala Grano, waar u kunt afmeren en aan land kan gaan. Via een kleine straat bereikt u snel de vestingwerken van Punta Zanotto. Een mijl ten noorden van Washington Reef is een onvergetelijke plek om te duiken.

 

 

Flottielje zeilen Maddalena park

LA MADDALENA
 
La Maddalena is de belangrijkste stad van de eilanden. Het is een kleine stad, doorkruist door carrugi de Genovese naam van de smalle steegjes, die omhoog klimmen naar de heuvel boven Cala Gavetta. De haven heeft zich ontwikkeld door de hele stad. In de stad vindt u alle soorten winkels, restaurants en pizzeria's. Indien u hier een nacht wilt doorbrengen dan dient u te reserveren, vooral in de periode van juli en augustus. Het eiland heeft vele stranden. Spalmatore, waar u aan een mooring boei kunt verblijven. Cala Francese, een plek beschut van de wind, net achter Cala Gavetta. Een andere jachthaven is Porto Massimo, in het noordelijke deel van het eiland.  

    

Flottielje zeilen PeveroPEVERO

Het is een prachtige baai gelegen net achter de jachthaven van Porto Cervo. Het is beschut voor de Mistral dus als het waait kan de jachthaven vol zijn. Het landschap is fabelachtig, twee prachtige zandstranden met op de heuvel de beroemde Costa Smeralda villa's met hun groene tuinen. Met een uur varen bereikt u Portisco en de Golf van Cugnana.


Zee, luxe, nachtleven


Porto Cervo is vandaag het symbool van de Costa Smeralda, van luxe toerisme en vips, van trendy cafés, restaurants en jachten, maar ook als bevoorrechte plaats van ontmoetingen met de internationale jetsetters.

Hoewel de kustlijn van Sardinië een buitengewone zeilbestemming is met honderden afgelegen baaien, idyllische stranden en dramatische rotsformaties, kiezen veel zeilers voor Griekenland. Sardinië beschikt over een aantrekkingskracht voor velen door de diversiteit van haar kustlijn; van de duinen van de Costa Verde tot aan de smaragd groenen baaien en spectaculaire kliffen van Cala Gonone. Volop afwisselende omgevingen.

Opvallend aan de fantastische Costa Smeralda zijn de magische stranden en een systeem van dorpen gebouwd volgens een gedetailleerd stedenbouwkundig plan. Het gebied is een luxe toeristische bestemming waar zeer vermogende Europese en Arabische VIP’s in de zomer een bezoek brengen.

Zeilroute Garibaldi, zeilen in Noord Sardinië 1 week – 93 mijl.

 

Zowel in flottielje verband te varen als zelfstandig. Kijk bij Flottielje zeilen Italie voor meer informatie.

Zeilen in Sardinië vanuit Portisco, Garibaldi route

 

Portisco –> Santa Teresa di Gallura –> Portisco 

De Garibaldi zeiltocht is een klassieke en ontspannende zeilroute, zowel geschikt voor kleine en grote jachten. Het merendeel van het zeilen vindt plaats onder de beschutting van de eilanden binnen de Maddalena Archipel. Dat is ook waarom we minder ervaren bemanningen aanraden om deze route te volgen. De gemiddelde afstand is 16 mijl per dag

1e DAG : Portisco - Cala di Volpe – Golfo Aranci (15  N.M.)
De eerste dag is een zeer ontspannen zeiltocht om te wennen aan het schip. We verlaten Portisco in de ochtend en gaan naarVoor anker in Cala di Volpe in Sardinie het noorden om na 3 mijl voor anker te gaan in Cala di Volpe,deze baai wordt gekenmerkt door een lang strand en het beroemde hotel met dezelfde naam. U kunt hier heel beschut liggen met alle winden, en daarom wordt deze baai ook gebruikt door vele grote jachten. Vanaf hier zeilen we naar Golfo Aranci, rechtstreeks ongeveer 10 mijl afstand en 2 uur genieten. Golfo Aranci ligt aan het begin van de baai van Olbia. Aranci is een rustig vissersdorpje gelegen aan een mooie baai met witte zandstranden. Vanuit de baai heeft u uitzicht op het eiland Tavolara, een indrukwekkend rots eiland dat oprijst uit het water. Aan de wal kunt u genieten van een heerlijke maaltijd in een vis restaurant en is er gelegenheid om inkopen te doen.

2e DAG: Golfo Aranci -> Caprera (20 N.M.)
Nadat we Golfo Aranci verlaten varen we in noordelijke richting langs de kust waar de beroemde jachthaven van Porto Cervo is gelegen. Na Capo Ferro met de indrukwekkende vuurtoren op de top van de rotsen gaan we in westelijke richting naar het prachtige eiland Caprera. De afstand is ongeveer 20 nautische mijlen. We zeilen verder naar Cala Porto Palma in het zuiden van Caprera. Het hoge contrast van het kristalheldere blauwe water met het roze van de rotsen zal uw ogen zeker bekoren. We overnachten in de baai waar twee zeilscholen gevestigd zijn en zeilcursussen geven. Er liggen meerboeien in de baai die u kunt gebruiken of u kunt achter uw eigen anker overnachten. De ankergrond is heel goed.

3e DAG: Caprera -> Santa Maria -> Santa Teresa di Gallura (20 NM)
Na uw vertrek zeilt u ten zuiden van Caprera en Santo Stefano Zeilen in Sardinie bij het eiland Spargien ten noorden van Capo d'Orso. Deze kaap staat bekend om zijn rots in de vorm van een beer. Na Santo Stefano verlegt u koers in noordelijke richting en zeilt u tussen Spargi en La Maddalena. De ingang van de baai van Santa Maria wordt gekenmerkt door een in het midden boven water gelegen rots (rif). U kunt deze zowel links of rechts passeren. Dit eiland is een van de noordelijkste punten van Sardinië, de baai heeft kristalhelder water en een goede zandbodem om te ankeren. Direct aan het strand is er een kleine steiger waar zeilboten niet kunnen aanmeren maar die u met de bijboot kunt gebruiken. Santa Maria is het enige kleine eilandje dat in de zomer wordt bewoond. Vervolgens zeilen we naar Santa Teresa di Gallura, dit zal ongeveer 2 uur in beslag nemen, de afstand is ongeveer 10 mijl. Het is een diep in het land gelegen natuurlijke fjord met jachthaven, deze is recentelijk vernieuwd. Het dorp biedt een prachtig uitzicht op Bonifacio en zuid Corsica. Een van de traditionele activiteiten is het vissen en verwerken van koraal; veel winkels bieden van koraal gemaakte artikelen en sieraden aan.4e DAG: Santa Teresa di Gallura -> Lavezzi -> Cala Liscia Ruia (18 NM)
Lavezzi Island ligt op 6 mijl afstand van S. Teresa di Gallura, ongeveer een uur varen. De beste baai Cala Lazarina bevindt zich aan de Zuid-Westkant van het eiland. Bestudeer aandachtig de zeekaarten voor het naderen van deze baai. Er zijn hier geen bewoners maar een paar koeien en ezels. Ze zijn niet gevaarlijk ondanks dat ze een soort van verrassing en verwarring veroorzaken, vooral bij niet goed geïnformeerde toeristen die van de zon genieten op het strand. Achter het strand bevindt zich een kerkhof waar de bemanning van het Franse fregat Semillante begraven liggen die op deze rotsen tot zinken kwam in 1885. Lavezzi is een van de mooiste eilanden van het gehele gebied. Nadat u het anker heeft opgehaald zeilt u tussen Spargi en Budelli bent u weer onderweg naar de Maddalena Archipel. Na 12 mijl en ongeveer 2 uur, bereikt u Cala Liscia Ruia. De baai is erg mooi met een goede beschutting tegen de wind met uitzondering van wind uit Zuid, Zuidoost-en Oost. Let goed op met de navigatie in verband met de aan de oppervlakte gelegen rotsen aan de linkerzijde van de ingang. 

5e DAG : Cala Liscia Ruia -> Cala Corsara -> Cannigione  (13 N.M.)
Na uw vertrek uit Cala Liscia Ruia kunt u koers zetten naar het eiland Spargi, waar u kunt aanmeren, na minder dan 1 uur en 4 mijl, in Cala Corsara. Flottielje zeilen in Sardinie en bezoek de mooie baai Cala CorsaraDeze baai wordt gekenmerkt door gladde granieten rotsen, kristalhelder water en wit zand; het is een goede schuilplaats voor de Mistral. In de middag kunt u heerlijk zeilen tussen de eilanden van de Maddalena Archipel richting Cannigione. Dit ligt op 9 mijl afstand gelegen in een natuurlijke diepe fjord aan het einde van de Golf van Arzachena. In deze baai zijn diversen prachtige ankerplekken en stranden. We meren af in de haven en kunt u het dorpje verkennen.

6e DAG : Cannigione -> Isola Mortorio -> Portisco (15 N.M.)
Nadat we Cannigione verlaten zetten we eerst koers naar het Noorden en later Oost / Zuid-Oosten. We passeren Porto Cervo en zeilen de golf van Congianus binnen, van waaruit u vertrokken bent op de eerste dag. Het eiland Mortorio staat bekend om zijn woeste landschappen en meeuwen samen met het helder kristal ondiepe water: een groot aantal films zijn genomen tussen hier en Cala di Volpe. Isola Mortorio ligt 3 n.m. ten oosten van Cala di Volpe. De mooiste ankerplaats is aan de zuidwestelijke kant van het eiland. Een heerlijke plek om na te genieten van een prachtige week. Er resten slechts 4 n.m. tussen u en uw eindbestemming: Marina di Portisco.Deze route kunt u heel goed zelf zeilen als u een ervaren zeiler bent. Maar als u ook van gezelligheid houdt dan is het misschien leuk om in onze flottielje mee te varen.

Als u in het menu op flottielje Italie klikt dan kunt u hier meer over lezen.

Of stuur een offerte aanvraag naar info@gofunsailing.com


© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline