Saronische golf
Land
Gebied

Zeilen in de Saronische golf

met uitzicht op de Acropolis. Huur een zeiljacht vanuit Athene & Poros


Kalamaki marina, vlakbij Athene is onze basis voor de Saronische Golf jachtverhuur. Het is de toegang tot een van de twee gemoedelijkere zeilgebieden in Griekenland. Zeer goed gewaardeerd – zoals onze andere bestemmingen – uitgezonderd de drukke vakantiemaand augustus. De Saronische Golf biedt matige winden en een zeer aantrekkelijk landschap gecombineerd met ontwikkelde kleine steden zoals Poros, Hydra en Spetses.

Ga je liever flottielje zeilen dan kan dat ook vanuit Athene 


De Saronische Golf is dank zij de nabijheid van Athene – het belangrijkste jachtverhuur gebied in Griekenland. Afgezien van de locatie maar ook de rijke geschiedenis van de oude plaatsen als Epidavros, Sounion, Poros, Aegina en Methana worden toeristen en zeilers aangetrokken naar deze wateren.

Leuke ankerplekken
Eenvoudig zeilgebied
Fijne wind om te zeilen
Heel veel aanbod van schepen

Uw zeiljacht ligt voor u klaar in Athene

De meeste zeiljachten hebben hun basis in jachthavens langs de kust van Athene, waar de meerderheid van de jacht charter bedrijven opereren. Door deze hoeveelheid aan jachten varen velen dezelfde route naar Aegina, Poros, Hydra, enzovoort. Om dit te vermijden kunt u het beste deze plaatsen voorbij varen aan het begin van uw vakantie en naar de oostkust van de Peloponnesos varen, waar er ongerepte havens en ankerplaatsen op u wachten.

De westelijke kust van de Saronische Golf is voornamelijk bergachtig met een bergkam die parallel loopt aan de kust (600 - 900 m) en oploopt tot 112 m in de buurt van het schiereiland Methana. De bergen zijn dor en onvruchtbaar, maar lager treft u ook bosrijke gebieden aan.

Goede wind om te zeilen in de zomer

De kracht van de wind in de zomer is sterk afhankelijk van waar u bent. Tijdens de zomer is de Meltemi de normale wind in dit gebied. Langs de kust van het Kanaal van Korinthe naar Kaap Sounion evenals het gebied tussen Methana en het vasteland (Attica), zal de wind met kracht 4-6 bft waaien uit NNE – NE richting. De wind is minder sterk in de buurt van het schiereiland Methana en Poros, terwijl in de buurt van Kaap Sounion ze wellicht sterker is. Bovendien is de Meltemi in dit gebied minder regelmatig dan in de Cycladen.

Een droom zeilvakantie, zeilen rond Aegina, Epidavros (met zijn antieke theater), Poros, Hydra en Spetses

Deze eilanden vertegenwoordigen een magnifieke verzameling van plaatsen om te bezoeken gedurende een 7 daagse tocht, dus kom zeilen in de Saronische golf!
<

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Ria

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline