Zadar, Sukosan
Land
Gebied

Zeilen in Kroatië met de Zadar, Sukosan flottieljeSukosan marina Dalmatie – ideaal voor de Kornati eilanden

Kroatië is zonder twijfel een van de mooiste zeilgebieden waar dan ook. Onze basis in Sukosan ligt tussen Zadar en Biograd en met de 2 grote nationale parken van Kornati en Paklenica vlakbij is het een ideale flottielje bestemming. De grote baai waar de stad zich bevindt biedt fantastische en onbedorven plaatsen aan om te bezoeken. De 15e eeuwse ruines van de bisschop van Zadar’s vakantieverblijf die zich in een eigen inham in de baai bevinden of de prachtige zandstranden. We zijn ervan overtuigd dat het een ieder wat te bieden heeft.

Aanbod schepen is heel groot
Gemakkelijk bereikbaar
Geschikt voor hele gezin
Vele eilanden met vele anker plekken.

Flottielje schepen liggen in Marina Dalmacia

Onze vloot met jachten bevindt zich in de moderne Marina Dalmacia wat een ideaal vertrekpunt is om een van de mooiste Nationale parken van de Middellandse Zee te ontdekken. Het nationale park Kornati heeft meer dan 150 eilanden en 200 rotsige inhammen op een oppervlakte van 200 m2 en ligt op slechts 15 kilometer van onze basis. Een onaangetaste omgeving met aangename winden verzekeren degenen die aan deze flottielje deelnemen een onvergetelijke ervaring.

U kunt er eenvoudig komen via de luchthaven Zadar of  Split en de nieuwe autoweg. Al vele jaren is Kroatië een populair vakantieland en zeker voor de watersporter. Een langgerekte kust met meer dan duizend eilanden, de grootste bewoond, de kleinere vaak onbewoond op een enkele visser na. Het klimaat is uitstekend, zo’n 30 graden in de zomer. Bij stabiel weer staat er een goede zeilwind, de Maestral, die in de loop van de morgen begint te waaien en langzaam aanwakkert tot in de namiddag en daarna weer afneemt. Dagen met weinig wind komen natuurlijk ook voor. Deze situatie kan afgewisseld worden door een stevige wind uit het zuidoosten, de Jugo. Deze wind brengt meestal wat regen met zich mee. Het meeste respect dwingt de Bora af; een harde maar meestal kortstondige wind vanaf de bergachtige kust. Samen met de grote hoeveelheid eilanden en rotsen betekent dit dat het gebied een uitdaging voor de iets gevorderde zeiler.
Het water is glashelder en de temperatuur zeer aangenaam, dus een uitgelezen stek om de snorkel mee te nemen.

De flottieljetocht voert u langs een groot gedeelte van dit eilandenrijk met overnachtingen in baaien, vissershaventjes met gezellige restaurants en nu en dan een marina. Ook een tocht over de rivier de Krka naar imposante watervallen is in de route opgenomen. Echter, afhankelijk van het weer, de wensen van de deelnemers of andere situaties, ligt het programma nooit geheel vast.


Iedere tocht kan weer anders zijn: een stadsbezoek met de nadruk op cultuur of juist de rust van een besloten baai en genieten van de natuur of een prachtige sterrenlucht.

flottielje routes

Bekijk de Flottielje routes voor een dag tot dag beschrijving van de flottielje vanuit Sukosan. Er is een noord en een zuidroute. Bij een 2 weekse flottielje vaart u beide routes achter elkaar aan

Ga naar de routes 
<

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Familie Hubers

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline