Dubrovnik
Land
Gebied
One ways zijn op aanvraag mogelijk
Bezoek ook Montenegro
Laat je meevoeren door de wind
Beleef de cultuur van Dubrovnik

Huur uw zeiljacht vanuit Dubrovnik

Het aanbod aan jachten vanuit Dubrovnik is minder groot dan bijvoorbeeld uit Split. Als u een mooi jacht wilt huren in het hoogseizoen is het aan te raden om vroeg te boeken.

Zeilen van Dubrovnik naar Split

Schepen die hun basis hebben in Split treft u hier soms ook aan omdat het beperkt mogelijk is om een one-way te boeken. Dit is een aantrekkelijke optie

Dubrovnik is een geliefd doel en droom van velen zeilers in de Adria. De Dubrovnik regio bevindt zich in het uiterste zuiden van de Kroatische Adria, en bood toegang tot een groot rijk in de monding van de Adriatische zee. Dubrovnik is een stad om verliefd op te worden. De parel van de Adria omvat de mooiste bouwkundige nalatenschap ter wereld (UNESCO).

Omringd door middeleeuwse muren en vestingwerken waar de zee haar golven op loslaat, schittert hij door de eeuwige stenen schoonheid. Wanneer u van de ene naar de andere stadspoort wandelt dan wandelt u ook echt van Romaans en gotiek tot late Renaissance en barok.

 

Zeilen naar het natuurwonder Mljet

Ten westen van Dubrovnik ligt het eiland Mljet. Een echt natuurwonder voor iedere watersporter in de Dubrovnik regio. De bijzondere uitstraling zal een ieder bevallen. De legende vertelt dat Odysseus gevangen is genomen op zijn terugreis naar Ithaca na de Trojan oorlog door de nymf Calypso en 7 jaar op het eiland verbleef. Wanneer u het kleine vissersdorp Okuklje aanloopt, dat zich in de spiraalvormige baai bevindt, lijkt het erop dat u de weg terug niet meer zult vinden. Het nationale park omvat zijn westelijke deel met twee diepe inhammen, die men vanwege hun nauwe toegang tot de open zee meren noemt; een bloeiende mediterrane vegetatie, waardevolle monumenten uit de Oudheid en een benedictijnen klooster uit de twaalfde eeuw op een eilandje midden in het meer – de baai.

Een goede basis om aan de wal te gaan is de ACI marina Dubrovnik, deze bevindt zich vlakbij Komolac, ongeveer 2 mijl van de ingang tot de haven van Gruz en slechts 6 km van het oude centrum. De haven heeft 425 ligplaatsen en goede faciliteiten. 
<

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

familie van Wijk

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline