Athene
Land
Gebied

Flottielje  zeilen vanuit Athene, zeilen in de Saronische en Argolische golf.

Met onze flottielje, met vertrek vanuit Athene, liggen de Saronische en Argolische Golf voor je open. Dit gebied wordt gekenmerkt door een rustige stabiele wind met af en toe een uitschieter. Tijdens de Meltemi is deze regio nog goed bevaarbaar.

Ontdek de vele eilanden in de nabijheid van Athene<Dit vaargebied ligt ten oosten van de Peloponnisos. Hier vind je aantrekkelijke eilanden zoals Aegina, Poros, Hydra en Spetsai, die deels groen en bosrijk, deels ruig en kaal zijn. Karakteristiek zijn de cipressen op de heuvels en de uit natuursteen opgetrokken huizen met rode dakpannen.

De eilanden kennen een roerige geschiedenis en zijn afwisselend in Turkse, Griekse en Italiaanse handen geweest. Ook de idyllische haventjes en baaien aan de Peloponnesos zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.

De gemiddelde reisafstand in onze flottielje vanuit Athene is per dag ongeveer 15 tot 20 nautische mijlen. Vertrek is vanuit marina Kalamaki bij Athene.

Flottielje zeilen in Griekenland vanuit Athene

Hoe gaat dat in zijn werk?

Algemene dagindeling van de flottielje

Om deel te nemen aan onze flottielje dien je zelfstandig je eigen jacht te kunnen handelen. Indien je hieraan twijfelt of onzeker bent kunnen we een schipper voor je organiseren.

Tijdens het dagelijks palaver ontvang je van de flottielje begeleider alle informatie die je voor die dag nodig hebt: route instructies, informatie over de havens en baaien en het weerbericht. Uiteraard bepaal je zelf je eigen tempo en het moment van aankomst en vertrek.

Onderweg is er voldoende tijd om een stop te maken in een van de vele mooie baaien. Daar kun je stoppen om te lunchen, zwemmen en zonnebaden. In de loop van de middag lopen we de volgende haven of baai binnen. In de avond gaan wij op vrijwillige basis lekker genieten van de lokale taveernes.

In onze flottielje Athene kun je 1 of 2 weken deelnemen. Zaterdag is de wisseldag en kun je vanaf 17:00 uur aan boord. Na de incheck kunnen we gezamenlijk eten. Op zondag vindt het eerste uitgebreide palaver plaats waarna er koers gezet zal worden naar de eerste bestemming. De begeleiding is Nederlands.

Het weer in de Saronische en Argolische Golf.

Overheersende winden zijn gewoonlijk thermisch, d.w.z. dat zij veelal veroorzaakt worden door temperatuurverschillen tussen land en zee in relatie tot dag en nacht. In de loop van de ochtend steekt de wind op uit variabele richtingen (in de Argolische Golf overwegend uit SE) en zet door tot windkracht 3 tot 5 en soms 6. Tegen de avond zakt deze wind weer in en kenmerken de havens zich door bladstilte. Windstille dagen komen ook voor.

De Meltemi-periode met stevige noordenwind is juli en augustus. Omdat zowel het hoogland rond Athene alswel van de Peloponessus een remmend effect hebben op de meltemi ondervindt men hier gemiddeld 1 tot 2 Beaufort minder wind dan in de Cycladen. De Saronische Golf is rustiger dan de Argolsiche Golf en deze beiden zijn weer rustiger dan de Cycladen.

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Ria

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline