Flottielje Griekenland
Land
Gebied

Flottielje zeilen Griekenland, vanuit Lefkas, Corfu, Preveza, Zakinthos en Athene.

Een ideale mix tussen uw eigen jacht zeilen en de ondersteuning en advies van de flottielje begeleiding om het beste uit uw vakantie te halen.

Flottielje voor gezelligheid of voor begeleiding, het kan allemaal.

Als u zeilervaring en een vaarbewijs heeft kunt u zich aansluiten bij een flottielje en uw eigen jacht schipperen. Minder ervaren schippers zullen de hulp van de flottielje leider waarderen bij het afmeren met de achtersteven of boeg voor de kade aan het einde van aangename zeildag. 

Flottielje zeilen in Griekenland voor koppels, vrienden of families met kinderen
Meer ervaren schippers sluiten aan bij een flottielje voor de gezelligheid. Het is een populaire vakantie keuze voor koppels, vrienden en families. Tijdens de schoolvakanties zijn er meestal andere families in de flottieljes, dus het is ook leuk voor de kinderen.

Flottielje begeleiding met veel vrijheid

De routes zijn georganiseerd zodat u de beste plaatsen bezoekt maar er is altijd de mogelijkheid om zelfstandig te zeilen. Stop voor een lunch, zwemmen en een picknick in een prachtige baai. Geniet van de goede wind in de middag om heerlijke te zeilen voordat de ligplaats voor de nacht in een levendige Griekse haven wordt opgezocht. ’s-Avonds kunt u van uw zeiljacht afstappen op een kade vol met bars en taverna's.

De zeilvakanties starten op zaterdag en eindigen op zaterdag. Uiterlijk 17.00 uur ligt het zeiljacht voor je klaar. Vanzelfsprekend wordt bij de incheck alles nagelopen en toegelicht. Uitchecken gebeurt vaak op de dag voor vertrek omdat de vlucht de volgende dag al weer vroeg vertrekt. Natuurlijk kun je na die uitcheck nog op jouw jacht slapen.


Wat neem je mee?

Naast je badkleding en zomergoed raden we aan om voor de avonden in ieder geval ook een lange broek en bijvoorbeeld een sweater mee te nemen. Voor alle seizoenen geldt dat er wel eens een drup water kan vallen (in het voor- en naseizoen natuurlijk wat meer). Met een zeiljack kun je prima volstaan. Omdat er op een jacht nou eenmaal geen linnenkasten zijn die ruimte bieden aan grote koffers, zijn opvouwbare tassen de beste oplossing voor de bagage.

Hoe is het weer?

Griekenland heeft een perfect klimaat voor zeilliefhebbers. De zon schijnt uitbundig en de wind blijft vaak, maar niet altijd bij 4 beaufort hangen. In de ochtenden waait het minder, in de middagen trekt de wind meestal wat aan.

Hieronder staat een overzichtje over de weersomstandigheden om je een idee te geven wat je kunt verwachten.

 

 Mei  Juni  Juli  Augustus  September  Oktober
Dagtemperatuur  24  28  31   32    28   23
Zonuren  10  11  12   11     9    7
Temperatuur Water  18  21  24   25    24   22
Dagen Regen   4   2  1    1     4    7

 

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Robbert Reijn

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline