Zeilen Spanje

Zeilen in Spanje

Je kunt langs de kust van Spanje zeilen maar nog mooier zijn natuurlijk de Balearen. 

Ibiza, Mallorca en Menorca met elk hun eigen karakter en cultuur.

Of de Canarische eilanden, een bestemming waar je in de winter ook heerlijk kunt zeilen.

Zoek vrijblijvend je zeiljacht

Spanje heeft een aantal prachtige zeil bestemmingen.

Elk van deze zeilgebieden wordt op deze site meer in detail beschreven waarvan hieronder slechts een korte samenvatting staat.

Zeilen vanaf Barcelona en de Costa Brava

De spectaculaire en rotsige Costa Brava ten Noorden van Barcelona biedt een mooie uitzicht voor de zeiler gezien vanaf zee. Verder is de kust veelal vlakker en niet heel uitbundig. Op zee kunt u mooie zeiltochten maken en vervolgens een bezoek brengen aan één van de mooie Spaanse steden zoals Barcelona.

Langs de Costa Brava liggen vele cala’s verscholen maar pas op, vaak liggen ze open naar het Noordoosten. Dat betekent dat ze niet altijd beschut liggen voor de heersende Tramontane wind.

Barcelona is een van 's werelds grootste steden, wat is er mooier om op eigen kiel een bezoek te brengen aan deze stad en in de avond te flaneren over de beroemde Ramblas.

Zeilen in de Balearen – Mallorca, Menorca en Ibiza  

Deze eilanden zijn heel goed bereikbaar met het vliegtuig. Het is een fantastisch zeilgebied en er zijn voldoende charter bedrijven in Palma de Mallorca.

Menorca is een erg mooi eiland, je kunt daar gemakkelijk naar toe zeilen vanaf Mallorca.

Ibiza is een opkomende bestemming. Er zijn enkele charterbedrijven om een leuk schip te kunnen huren en Ibiza op een andere manier te verkennen namenlijk vanaf de zee. Een uitstapje naar Formentera is zeker een “must”!  Je kunt ook een zeiljacht op Mallorca huren en de oversteek van 60 mijl naar Ibiza maken.

Zeilen in de Canarische eilanden

Een super winterbestemming, lekker dichtbij!

De Canarische eilanden maken officieel deel uit van Spanje maar liggen in de Atlantische oceaan, vlak bij de kust van Afrika. Het zeilen is daar aan de ruige kant maar speciaal voor de ervaren zeilers is het een uitstekende en goedkope bestemming om de winter blues te vergeten.  

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Marja

© 2023 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline