Corsica
Land
Gebied

Huur een zeiljacht in Frankrijk en zeil rond CorsicaWettelijk onderdeel van Frankrijk maar historisch gezien onzeker want het is Frans, Italiaans of geen van beiden, gewoon zichzelf. Corsica is een bestemming die ten onrechte wordt onderschat door vele zeilers. Exclusief en daardoor niet goedkoop, maar interessant om te ontdekken.

Voortreffelijke zeilcondities, diep azuurblauw water en witte halve maanvormige baaien zijn kenmerken van de kust van Corsica. U kunt rond Corsica zelf varen of naar het nabij gelegen Sardinië, of oversteken naar het Toscaanse vasteland om het ‘tijdelijke’ huis van Napoleon op Elba te bezoeken.

Het onbedorven, ruige berglandschap van Corsica zelf en de diepe schaduwrijke rivier gorges zorgen voor een magnifiek uitzicht vanuit de prachtige ankerplaatsen die u onderweg aantreft. Landinwaarts geven de barok kerken en forten uit Genua een kijkje in de fascinerende geschiedenis van Corsica.

 

Start vanaf Sardinie voor meer keuze
Spectaculaire anker baaien
2 landen in 1 vakantie
De beste zeilomstandigheden

Start uw zeilvakantie in Ajaccio of Propriano.

Onze basis in de hoofdstad Ajaccio is eenvoudig te bereiken door zijn luchthaven. Propriano ligt meer naar het Zuiden en is een iets beter startpunt om het zeilgenot te ervaren wat dit eiland u kan bieden.

Zeilen in het noorden van Corsica


Zeilen naar St.Florent 
De haven in Saint Florent gelegen aan het einde van Cap Corse, "de vinger van Corsica', is net als een diamant in een ring. Het is nogal klein maar zeer georganiseerd, met een brandstofstation op de kade aan het einde van de noord pier. Saint-Florent heeft een mooie, krappe straat langs de zee en het centrum is goed georganiseerd. De dagen op de wal vliegen snel en leuk voorbij, vooral tijdens de avonden met restaurants en bars van elk genre. De kust is prachtig en wild, maar er ontbreken veilige schuilplaatsen en er is geen bescherming tegen de Mistral.

Vaar naar Calvi 
Het noordwesten van het eiland is vol met goed georganiseerde stranden met verschillende uitstralingen. (om gezien te worden het strand van Brodi in de buurt van l'Ile Rousse) In de bergen kunt u enige verkoeling vinden en dorpen met prachtige panorama's. Calvi heeft zijn eigen charme: de haven, de oude stad, haar ideale ligging en prachtige stranden. Het kleine stadje is een parel met een verscheidenheid aan schoonheden: een grote oude stad, smalle vrolijke straten en een lang strand naast een dennen bos. De haven heeft capaciteit voor 180 zeil boten, en heeft alle faciliteiten.

L'Ile Rousse 
L'Ile Rousse is een andere badplaats aan de kust. De naam komt van de rode rotsen ten noorden van de stad. Het is leuk om rond te wandelen in de schaduw van de eeuwen oude Platanen bomen op het Paoli plein of om pétanque te spelen op het Grande Place vol met dadelpalmen. In het binnenland ligt een aantal kleine dorpjes. Deze zijn een leuke bestemming om een kijkje te nemen. Tip: Loop een rondje over de markt, maak vervolgens een wandeling langs de zee in Marinella en breng een bezoek aan de lokale koffie fabriek waar men op oude wijze de koffie maakt.  

Macinaggio 
De toeristische haven van Macinaggio aan de top van Cap Corse is de laatste haven voor de oversteek naar het vaste land. Macinaggio is omringd door stranden, 3 kleine baaien in het zuiden en ten noorden de stranden van Tamarrone en Santa Maria en het natuurreservaat van Capundula. Het natuurpark kunt u doorkruisen via de "sentiero del doganiere".Een echt paradijs voor een dag in de natuur.  

Zeilen naar het zuiden van Corsica en aangrenzend Sardinië
Bonifacio een haven die u niet mag missen!
Goden konden geen beter geschenk aan Corsica geven dan Bonifacio! Een wit schip klaar om het land te verlaten en naar zee te varen. De charme van de smalle straten die naar de Citadel leiden. Fascinerend is de toegang tot de haven, van ver lijkt het op een splitsing in de witte kalkstenen rotsen, maar in de fjord is er een meander waar boten stoppen als de haven vol is. Hierna vaart u Bonifacio binnen! Tip: bezoek de Citadel met name op een winderige dag.

Hier kunt u een filmpje bekijken van de Spectaculaire aanloop van Bonifacio.

 

Zeilen in de Maddalena archipel (hoort ook bij Sardinië)

Het eiland Caprera is onderdeel van de Maddalena Archipel en is verbonden met La Maddalena eiland met een brug. Het is een natuurreservaat. U kunt klimmen naar de top van de Monte Teialone en Poggio Stefano en heeft een prachtig uitzicht op de archipel. Rondom rose granieten rotsen, een prachtig landschap. Cala Coticcio ligt aan de oostelijke kant van het eiland. Het is een kleine en smalle fjord. Zuidoost ligt Cala brigantina, een smalle baai die wordt beschermd door de rotsen. Zuid kunt u Punta Rossa, de stranden van Cala Portese, Porto Palma en l'isoletta del Porco zien. Een aanrader is ook Cala Garibaldi, waar de beroemde held landde om zijn huis te bereiken. In het noorden zijn prachtige en via het land onbereikbare stranden zoals Cala Napoletana, Cala Serena en Cala caprese. Interessant om te bezichtigen op het eiland is het huis van Garibaldi, momenteel een museum.

Isola di budelli 

Budelli is onderdeel van de Maddalena Archipel en staat bekend om het legendarische "Spiaggia Rosa" ( "Rose strand"). Het koraalachtig gekleurde zand, de kleur van de zee en de vorm van granieten rotsen die het beeld vormen zijn een uniek spektakel in de wereld. Een natuurmonument dat in acht moeten worden genomen met religieuze stilte.

Isola di Spargi 

Ten zuidwesten van het eiland La Maddalena, zijn er vele kleine baaien met kristalhelder water, waaronder Cala Corsara. Dit is een van de mooiste en vanaf hier kunt u langs de oostkust varen. Vervolgens treft u vele kleine baaien aan, Cala Soraja, Cala Granara, Cala Conneri, Cala Canniccio, Cala Petranera. Bij Cala Grana kunt u afmeren en aan land gaan. Via een smalle straat kunt u snel de forten van Punta Zanotto bereiken. Een mijl noordelijk ligt Washington Reef, een onvergetelijke plek om te duiken.

La Maddalena 

La Maddalena, de belangrijkste stad van de eilanden is een kleine stad, doorkruist door carrugi (Genovese naam van de smalle steegjes). Via hen klimt u naar Cala Gavetta. In de stad vindt u allerlei soorten winkels, restaurants en pizzeria's. Als u hier een avond wilt doorbrengen dient u te reserveren, vooral in de periode van juli en augustus. Het eiland heeft veel stranden: Spalmatore, waar u kunt vastmaken aan een boei: Cala Francese beschut tegen de wind, net achter Cala Gavetta. Een andere jachthaven is Porto Massimo, in het noordelijke deel van het eiland.

Pevero 

Het is een prachtige baai, net achter de jachthaven van Porto Cervo. Het is beschermd tegen de Mistral, en als het waait is de jachthaven meestal vol. Het landschap is prachtig, twee prachtige zandstranden en op de heuvel de beroemde Costa Smeralda's villa's met hun groene tuinen. In een uur varen bereikt u Portisco en de Golf van Cugnana. Een prachtig zeilgebied in het zuiden van Corsica.

<

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Maria

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline