Marmaris
Land
Gebied

Zeilen in Turkije vanuit Marmaris, toeristisch en betoverendMarmaris is de thuisbasis van de grootste charter vloot in Turkije maar als gebied staat het bij ons op een lagere plaats dan Bodrum en Fethiye en wel om twee redenen. Ten eerste duurt de transfer van de luchthaven iets langer. Ten opzichte van 40 minuten voor de andere twee. Ten tweede als u de prachtige natuurlijke haven verlaat moet u naar het Westen of naar het Oosten en in beide gevallen is het niet eenvoudig om een rondcruise te maken. 

Zeil vanuit Marmaris naar Fethiye of naar Bodrum

Als u naar het Westen vaart zijn de afstanden tussen de baaien van gemiddelde afstand en is het eenvoudig om een mooie zeiltocht te maken zonder te veel planning. Op de West route kunt u naar de fantastische Gerbekse baai, Serce, Kalakoy en Bozborun.

Als u richting het Oosten vaart ontmoet u de Dalyan delta (erg interessant voor een excursie) daarna volgt een iets langere trip naar de Golf van Fethiye, en dezelfde weg terug. Als u daarheen wilt varen kunt u beter in Fethiye starten.   <

Ondanks deze aandachtspunten is Marmaris een levendige stad met een van de beste bazaars die u langs deze kust aantreft en zeer veel restaurants die concurreren om zaken te doen. Degenen langs de boulevard zijn overzichtelijker maar het prijsverschil maakt het waard om eens rondom de bazaar te kijken. We kunnen Neighbours en Caria speciaal aanbevelen, beiden langs de boulevard niet ver van het bruggetje bij de haven. In de bazaar zijn meerdere restaurants waaronder met de keuken uit Anatolia. Uitleggen hoe u daar het beste kunt komen is vrij lastig maar u vindt het wel. Bar straat is precies wat zijn naam eer aan doet en de hoeveelheid aan nachtclubs die muziek maken met veel decibellen kunt u zelfs helaas aan het eind van de haven horen.

Om naar Marmaris te gaan vliegt u het beste naar Dalaman

 

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Ron van den Bergh

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline