Balearen, Mallorca, Menorca en Ibiza
Land
Gebied
Veel schepen beschikbaar
Gemakkelijk aan te vliegen
Veel kleinere baaitjes
Veelzijdigheid aan restaurants

Zeilen vanuit Mallorca

Mallorca biedt aangenaam zeilen met meestal een lekkere wind. De jachthavens zijn niet goedkoop en erg vol in het hoogseizoen dus het is handig om uw route goed te plannen, houdt ook in gedachte dat als u rond het eiland wilt zeilen er aan de Westelijke zijde weinig beschutting is. De twee grote voordelen van de Balearen zijn de goedkope vluchten, en relatief korte vliegtijd, en de zee is heel wat warmer dan in Nederland!

Zeilen vanuit Menorca

Menorca is prachtig maar er is een gelimiteerd aanbod en de goedkope vluchten zijn moeilijker te vinden. Een alternatief is om op Mallorca een schip te huren en over te steken naar Menorca.

Zeilen vanuit Ibiza

Ibiza lijkt het monopolie van de motorjachten te hebben met een grote vloot aan prestigieuze schepen van Sunseeker en Fairline in verschillende afmetingen. Twee kleine zeilverhuur bedrijven zijn onlangs gestart en we hebben ze in ons jachtaanbod opgenomen.

Goed om te onthouden is dat de Spaanse bedrijven enkele van hun jachten in de winter naar de Canarische eilanden brengen en er interessante one-ways mogelijk zijn tegen goede prijzen. Nog interessanter zijn de one-ways naar Cuba.


Wetenswaardigheden over  Mallorca:

Er zijn 40 jachthavens op Mallorca en daarom is het zeer geliefd bij zeilers

Neem alvast een kijkje in de haven van Palma de Mallorca
https://webcam.nl/mallorca/

In Palma de Mallorca leven 400.000 mensen en is daarmee groter dan Utrecht

Er zijn meer dan 2.500 restaurants van typisch Mallorcaans tot voorstreffelijk Thais eten of een sterrenrestaurant.

In de zomer schijnt de zon gemiddeld 10 uur per dag.

De watertemperatuur ligt tussen de 21 en 25 graden

De luchttemperatuur ligt tussen de 20 en 28 graden

Windomstandigheden, gemiddeld windkracht 4

Veel beroemdheden, van Agatha Christie tot Claudia Schiffer, zijn verknocht aan Mallorca. Waarom?

Omdat Mallorca een geweldig mediterraan klimaat heeft, ruige en lieflijke landschappen, historische steden en honderden kilometers kustlijn met zandstranden, kliffen, dorpjes, havens en grottenstelsels.

Een leuke brochure over Mallorca kun je hier lezen 

Zeilen rond Mallorca en Ibiza

Hieronder zie je een filmpje van de mooie superyachten die er ook rondvaren net als in Sardinië


Wil jij gaan zeilen rond Mallorca? Dan hebben we voor jouw een uniek handboek waarmee je onbezorgd rond kunt zeilen en de beste baaien kunt vinden.
Handboek Mallorca
Dit handboek hebben wij zelf samengesteld voor onze flottielje. We hebben dit 4 jaar gebruikt en steeds aangepast en is nu ook beschikbaar voor als je geen flottielje gaat varen! 

Ga naar de informatie         Handboek zeilen rond Mallorca!

Wind Mallorca

Mallorca's zeebries staat bekend als de Embat. Deze wind wordt lokaal gevormd en is het resultaat van het dagelijkse opwarmen van het land in tegenstelling tot de gewone zeewatertemperatuur. De lucht verwarmt het land waardoor de warme lucht zal stijgen en dus de koelere zeelucht naar het eiland wordt getrokken. Dit betekent dat de dagelijkse temperaturen in de zomer aan de kust, niet teveel oplopen, mits de aflandige wind die tegen de Embat inblaast er niet is. Meer informatie over het weer en klimaat op Mallorca vindt je op de volgende website http://www.klimaatinfo.nl/spanje/balearen/mallorca.htm

Wij hebben gedurende het seizoen de wind zelf gemeten, zie onze windstatistieken Mallorca.

 

Vliegen naar Mallorca

Je kunt goedkoop en snel vliegen met Vueling, Ryanair en Transavia. De vluchten zijn beschikbaar vanaf Eindhoven, Brussel, Amsterdam, Groningen, Bremen en Weeze airport. Genoeg keuze dus.

 
Wil je weten met welke schepen je kunt zeilen vanuit Palma. Bekijk dan de prijslijst

Op de flottielje pagina vindt je 2 routes die je kunt varen. Het natuurgebied Cabrera is zeker een bezoek waard. Wil je er overnachten dan moet dat 3 weken vooraf gereserveerd worden en dat is niet zo handig. Het is veel gemakkelijker om alleen overdag Cabrera te bezoeken. Dan heb je wel een gratis navigatiepermit nodig. Dat kunnen wij voor je aanvragen. Wij helpen je graag met alle info. Wij hebben hier zelf 5 jaar een flottielje begeleid en je kunt het digitale handboek van ons krijgen bij boeking. <

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Tinneke

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline