Turkije
Land
Gebied

Fethiye 2 routes

Het gebied van Fethiye is onbedorven en biedt fantastische cruise en zeilmogelijkheden. De baai is goed beschermd en zelfs wanneer de Meltemi flink aantrekt blijft de zee nog relatief rustig. Er zijn ontelbaar idyllische en beschermde ankerplaatsen, kortom een ideale plek voor een vakantie. Wij zeilen al jaren rond in dit gebied met ons 35 voet jacht, wat als moederschip fungeert, en we kennen de mooiste plekken. Het is onze verantwoording dat u een veilige en onvergetelijke vakantie beleefd. Onze ondersteuning is niet opdringend maar altijd aanwezig wanneer u deze nodig hebt. Zelf hebben we al heel wat zeemijlen gevaren in onze nog jonge leven (40 jaar) en we vinden het leuk om aan hun gasten wat van onze kennis en ervaring over te brengen. We nemen onze gasten graag mee voor een wandeling door de bergen naar bijvoorbeeld een mooie waterval of een verlaten Grieks dorp. Wij vinden deze flottielje bestemming een topper!

Eenvoudig te bereiken via de luchthaven van Dalaman, biedt de nieuwe haven aan de rand van de stad uitstekende faciliteiten. Fethiye ademt de sfeer uit van een Turkse stad. Er is een groot aanbod van goede restaurants en levendige bars en biedt de combinatie om ook een bezoek af te leggen aan de Lycische graftomben en het goed geconserveerde Grieks amfitheater. De verlaten Griekse stad Kaya ligt vlakbij en is eenvoudig te bereiken via Fethiye of Cold water baai, vlakbij Gemiler eiland, wat vaak een stop is in het flottielje programma.

We bieden flottieljes naar het Oosten en het Westen aan zodat het een uitstekende bestemming is als je twee weken wilt genieten. De tocht naar het westen kan wat steviger zijn omdat u de eerste 2 dagen tegen de heersende wind in vaart. Maar de beloning daarvoor komt altijd op de terugreis.

Oostroute in de Fethiye baai.

turkije vaarroute oost
Dag 1 Aankomst in Fethiye, kennismaking met schip en flottielje leiding en boodschappen doen. ’s-Avonds gezellig eten in een restaurant.

Dag 2 Boynuz Buku, Een mooie zeiltocht langs diverse eilandjes van ongeveer 15 mijl. Boynuz Buku ligt in een goed beschutte baai. We eten gezellig in de tuin van het restaurant. Op plm. 45 min. wandelen vinden wij een kleine waterval. Mogelijkheid tot watersport in de baai.

Dag 3. Karacaören, we zeilen eerst tussen de eilanden door en varen dan de baai uit. Een heerlijke zeiltocht van 20 mijl. We liggen aan moorings en het restaurant helpt ons met het afmeren. Vanaf het restaurant kunt u een mooie wandeling maken met een prachtig uitzicht over de baai.

Dag 4 Kapi Creek, eerst kunnen de cultuurliefhebbers nog een bezoek brengen aan het nabij gelegen eiland Gemiler waar nog veel mooie ruines te bekijken zijn. Of een tochtje langs het beroemde Olü Deniz strand. Vervolgens zeilen wej naar Kapi Creek, een afstand van 15 mijl.

Dag 5 Göcek, een levendig plaatsje in de Fethiye baai. We varen eerst nog naar een mooie baai waar wej kunnen zwemmen en lunchen en komen in de middag aan in Göcek. We meren af aan de gemeentesteiger. Göcek biedt volop mogelijkheden tot inkopen doen.

Dag 6 Cold water bay, nog een flinke zeiltocht naar buiten, ongeveer 25 mijl. Het uitzicht vanuit het restaurant is adembenemend. Op plm. 45 min. lopen vindt u het oude verlaten dorp Kayaköy. 

Dag 7 Fethiye, we varen terug naar de basis. ’s-Avonds eten we in een gezellig restaurant midden in de bazar.

West route richting Marmaris

turkije vaarroute west


Dag 1 Aankomst in Fethiye, kennismaking met schip en flottielje leiding en boodschappen doen. ’s-Avonds gezellig eten in een restaurant.

Dag 2 Sarsala, een lekkere zeiltocht van ongeveer 15 mijl naar een van de vele mooie baaien in dit gebied en alleen per boot te bereiken. Geniet van de gastvrijheid en het eten in het restaurant. ’s-Avonds heerlijk bij het kampvuur nog even napraten met een glaasje.

Dag 3 Asi Koyu, een zeiltocht buiten de baai van Fethiye ongeveer 25 mijl. Deze baai ligt tussen de hoge rotsen, het land insnijdende baai, die vanaf zee nauwelijks zichtbaar is. We liggen aan mooringboeien voor het strand. Een eenvoudig restaurant op een zeer mooie locatie. 

Dag 4 Marmaris, opnieuw ongeveer 25 mijl over zee naar de baai van Marmaris. Het bruisende hart van deze kust! In Yacht Marina liggen wij prima met alle faciliteiten (zwembad, supermarkt, restaurant en bar).Per gratis ferryboot of per dolmus ben je binnen 20 minuten in het centrum van Marmaris waar altijd iets te beleven is.

Dag 5 Ecincek, een zeiltocht van 20 mijl. Een mooie leuke baai met de mogelijkheid om hiervandaan een prachtige excursie te maken. Dit is het overwegen waard! Met een kleine boot wordt een rivierdelta doorkruist met stops bij het schildpaddenstrand, de oude stad Kaunos, het vissersplaatsje Dalayan, zwavel en modderbaden en de Lycische koningsgraven.

Dag 6 Ruin bay (monastery bay), een lekkere tocht van 30 mijl met meestal ruime wind. In Ruin bay vindt u in het water de restanten van een klooster. Direct ernaast leggen wej langszij aan aan de steiger alwaar wej een warm welkom krijgen van de familie die ons een heerlijke avond op hun bootrestaurant bezorgd.
Voor de liefhebbers van een stevige wandeling die kunnen hun hart ophalen, een mooie wandeling naar een oud dorp in de bergen.

Dag 7 Fethiye, wij varen langs Gocek om aan het eind van de middag in Fethiye af te meren. Laatste gezamenlijke avondmaaltijd en tijd om nog in de stad rond te kijken.


© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline