Sicilië
Land
Gebied

Sicilië, oud en modern

We kunnen twee plaatsen aanbieden op dit magnifieke eiland – de hoofdplaats Palermo, en een stukje naar het Oosten, Portoroso. Beiden zijn uitstekende vertrekplaatsen die eenvoudige toegang bieden aan de Aeolian eilanden met actieve vulkanen zoals de Stromboli. Ook kunt u een zeiltocht maken naar de Egadische eilanden, een interessante en nieuwe charterbestemming!

Ook goede bestemming voor vroeg en late seizoen
Bezoek de vulkaan eilanden
Havens zijn meer basic
wij hebben diverse routes beschikbaar

Zeilen rond Sicilie kan al vroeg in het seizoen!

Sicilië strekt zich ver uit naar het Zuiden en het Oosten. Dit betekent dat net zoals in Turkije en de Griekse Dodecanese het seizoen vroeg aanvangt en laat eindigt. Deze bestemming staat op onze lijst met beste gebieden waar u vroeg in het seizoen en laat in het seizoen kunt genieten van zon, zee en zeilen. De zee is warm genoeg om van midden Mei tot eind Oktober te zwemmen.

Zeilen Sicilie


Zeilen in Sicilië is altijd een aantrekkelijke optie,

maar het blinkt uit als een bestemming voor een combinatievakantie. U kunt na een heerlijke week zeilen genieten van een boeiende week aan land. De tempels in Agrigento in het Zuiden van het eiland zijn spectaculair, net zoals de Etna, en de chique steden Taormina en Cefalu. Palermo vraagt om meer dan een vluchtig bezoek en dan zijn er ook nog de middeleeuwse steden landinwaarts.

Net zoals elders in Italië kunt u beter vermijden om in Augustus te gaan. Dan is het overvol en erg duur. Het is nu eenvoudig te bereiken met diversen budget vliegmaatschappijen die vluchten naar Palermo en Catania aanbieden.

Aeolie Eilanden

De Aeolische archipel wordt gevormd door zeven eilanden van vulkanische oorsprong, voornamelijk rotsachtig, het meest imposante van hen is Stromboli met bijna 1000 meter hoogte.

In oorsprong waren er negen vulkanen die in de Griekse mythologie verblijfplaats waren van de levende goden: Volcano en Eolo. Hun naam is ontleend aan de mythische figuur Aeolus. Volgens Homerus hield Aeolus de wind gebotteld in een grot. Toen Odysseus langs kwam op zijn lange reis naar huis, kreeg hij een gunstige wind, maar deze was per ongeluk vrijgelaten uit zijn zak en zo werd hij uit koers geblazen.

Alle winden uit de hele wereld lijken hier samen te komen, maar in de zomer is het net zo waarschijnlijk rustig en warm als wild en stormachtig.

De moeilijkheden van het leven op deze eilanden resulteerde erin dat het merendeel van de inwoners een eeuw geleden zijn geemigreerd naar de VS en dus tref je nu een dun bevolkte eiland aan. Kom naar de Aeolian eilanden om de uitgebreide Griekse ruïnes op Lipari te bekijken, maar vooral om te zwemmen en duiken in de kristalheldere zee en te zonnen op de vele stranden en rotsachtige kusten.

Momenteel zijn slechts twee van de vulkanen actief: Stromboli en Volcano. Het is interessant om 's nachts naar de top van de Stromboli te klimmen en de continue uitbarstingen van de vulkaan te observeren die zich ongeveer elke 20 minuten herhalen. Hoewel deze eilanden zo dichtbij elkaar liggen zijn ze zeer verschillend van sfeer, uitstraling en stijl van leven.

De rust van de Filicudi en Alicudi eilanden wordt beheerst door honderdjarige tradities en oude ritmes. Het exclusieve nachtleven van Panarea, de pracht van Stromboli, het groene Salina beroemd om zijn Malvasia wijn.

Lipari

Lipari: is het belangrijkste eiland, en biedt de ruimste keuze aan overnachtingsmogelijkheden, restaurants, winkels, en dingen te doen. De mensen zijn warm en vriendelijk. De Aeolian eilanden zijn vulkanisch, allen uitgestorven behalve een, en elk eiland heeft stranden met een uniek karakter. Lipari is het oudste eiland en is bedekt met het mooiste witte zand, het eindproduct van zwarte lava.

De natuurlijke schoonheid en de verschillende geologische aspecten, samen met duizenden jaren geschiedenis waarvan de sporen nog steeds aanwezig zijn in de prehistorische dorpen en in het archeologisch museum van Lipari, zorgen dat deze archipel erg interessant is om te bezoeken.

De enige haven is Pignataro, in de zomer periode worden tegenover Marina Lunga enkele pontons geïnstalleerd om meer jachten te kunnen ontvangen op het eiland. Er zijn andere mogelijkheden om te ankeren afhankelijk van de wind. Opvallend aan de noord-oost kant van het eiland, Punta Castagna is de aanwezigheid van puimsteen grotten met wit zand en turquoois water.

 

Vulcano: 

de "jongste" uitgestorven vulkaan bewoond door 400 eilandbewoners, is bezaaid met fantastische lava formaties, zowel boven als onder water.

Stromboli:

het tragische eiland beroemd in Roberto Rossellini's film van dezelfde naam (met Ingrid Bergman), heeft twee kleine steden aan weerszijden van een mild actieve vulkaan. Dit eiland is de "baby", en heeft dus de zwartste stranden.

Salina: 

is het tuin eiland. De hellingen zijn bedekt met diepe groene wijngaarden die een onstuimige Malvasia herbergen; haar wateren worden bevolkt met vis en inktvis. Neem een aantal van de lokale kappertjes verpakt in zout mee naar huis: voordat je ze op deze manier hebt geproefd heb je nooit echt geweten hoe een kappertje hoort te smaken.

De Kust van de Goden, een 40 kilometer lange en prachtige kust, uniek in Italië. Het is heerlijk om te zeilen langs de kust van Sicilië.

Het romantische stadje Tropea met een historisch centrum vol leven, bij de Kust van Capo Vaticano bied de meest uiteenlopende tropische onderzeese flora en fauna van Italië.

De Egadische eilanden:

Favignana, Levanzo en Marettimo. Marettimo, Favignana en Levanzo zijn het centrum van de Egadische eilanden, terwijl Formica, Porcelli, Maraone en Asinelli alleen grote rotsen zijn. Maar tegelijkertijd zijn deze rotsen ook archeologische en natuurlijke sieraden en om deze reden zijn de Egadische Eilanden een nieuwe interessante charterbestemming in Italië.

Favignana 

is het grootste eiland en een natuurreservaat. Vol met rijke vegetatie, prachtige verborgen tuinen, die men niet kan zien vanuit de straten en interessant om te ontdekken. Maar vanaf de zee komt de parel tot leven. De diepe wateren vormen een museum waar men van alles kan zien: van het Romeinse schip tot het Arabische uit de 10e eeuw. Op het eiland zijn er vele scuba duikers die u kunnen helpen bij een bezoek aan dit onderzeese rijk.

De mooiste kusten zijn: Cala Rossa, toegankelijk met de zuidelijke wind; Cala Azzurra en Lido Burrone, toegankelijk met het noorden wind; Stornello, Cala Rotonda en Cala Grande toegankelijk met de westenwind. Een tip om te bezoeken zijn de grotten op de noordoost kant van het eiland, speciaal de Grotta del Bue Marino. Het is ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan de kleine eilanden Galera, Galeotta en Prevedo.

Marettimo

is het tweede eiland van de archipel en ligt het verst van Sicilië. Het ligt 20 mijl van Marsala en 13,5 mijl ver van Favignana. Marettimo is het oudste van de Egadische eilanden. Het is te omschrijven als een natuurlijke botanische tuin, in feite is het eiland een indrukwekkende berg met planten en paden. Maar vanaf de zee is Marettimo op haar best: een paradijs om te duiken en voor wie graag grotten wil ontdekken. In feite is Marettimo het eiland van de grotten. Zeilend naar het noorden komt u langs een vreemde rots die de vorm heeft van een kameel.

Levanzo 

is het kleinste van de 3 eilanden, slechts 10 km in oppervlak. Het ligt op 6,5 mijl van Marsala en 2,2 mijl van Favignana. Haar dieptes zijn rijk aan archeologische ruïnes van Romeinse en Punische tijden. Levanzo heeft een van de meest fascinerende grotten van heel Europa: Grotta del Genovese. De wanden van deze grot zijn vol met graffiti van 15.000 jaar geleden.

Lampedusa

is het punt waar Europa begint en eindigt. Het is 9 km lang en ligt op 61 km afstand van de Tunesische kust. Lampedusa en de kleinere eilanden Linosa en Lampione vormen de Pelagie archipel. Lampedusa is vooral woestijnachtig. De kust van Lampedusa is bezaaid met oevers en grotten om te ontdekken vanaf de zee.  

Pantelleria

ligt het meest dichtbij Afrika, op 46 mijl afstand van Capo Bon (Tunesië). Bekend als de zwarte parel van de Middellandse Zee door de kleur van haar kust. De magie van dit eiland bestaat uit het leven van de zee, grotten, kristal helder water en hete dampen. Hier is de wilde natuur verbonden met de typische menselijke gebouwen van Pantelleria "Dammuso" genoemd. Dit zijn dikke muren gemaakt van lava die binnen lekker koel blijven in de zomer. Over de zee kunt u een tocht rond het eiland aanvangen vanaf de haven van Pantelleria Centro om met de richting van de zon mee te zeilen naar de San Leonardo vuurtoren.
<

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Booking Room
Sailing Sicily, from Portorosa

Sicilie is een prachtig eiland. Zowel om rond te zeilen als ook het eiland zelf te ontdekken. We hebben een leuke route voor jullie vanuit Portorosa. We verhuren diverse leuke schepen vanuit...

Lees meer
Booking Room
Gaat u goed verzekerd op zeilvakantie??
Vaar Vakantie Polis - Voor uw vakantie op het water

U kiest voor een actieve vakantie op het water met een gehuurde zeil- of motorboot. Om uw vakantie prettig te laten verlopen sluit u de...

Lees meer
Booking Room
De meest gestelde vragen zeilvakantie, FAQ’s

Belangrijke vragen voordat u uw zeilvakantie boekt:

Wie is eigenaar van de jachten en wat voor ondersteuning kan ik verwachten?Wat is de borg voor een zeiljacht?Wat is inbegrepen en wat is...

Lees meer

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline