Sardinie, Portisco
Land
Gebied

Flottielje zeilen in Sardinië

Er is geen betere manier om het echte Sardinië te ontdekken: de mooiste stranden en baaien van de Costa Smeralda liggen op u te wachten om ontdekt te worden. 
De flottielje leiding laat u genieten van een prachtige cruise in de Middellandse Zee van de Costa Smeralda naar Zuid-Corsica.

Dit is de perfecte bestemming voor uw volgende zeilvakantie, kom zeilen in Sardinië.

Gofunsailing selecteert zorgvuldig de beste luxe jachten, zeilboten en catamarans voor u in Sardinië.

Onze flottielje basis in Sardinië - is Portisco en ligt in het noord oosten in de Costa Smeralda. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor een zeilcruise in dit ongerepte gebied. De basis is zeer goed te bereiken via vliegveld Olbia. Met de taxi bent u in een half uur bij uw schip.

Portisco is de hoofdbasis
Portisco is gelegen in aan de prachtige "Costa Smeralda", tussen Porto Cervo en Porto Rotondo op slechts 15 minuten afstand van Olbia Airport. Marina di Portisco is een natuurlijke groene baai en is ideaal voor het zeil toerisme en biedt een verscheidenheid van diensten in een warme en gastvrije omgeving.

We varen vanaf half juni tot half september iedere week! 

Hier kunt u een filmpje bekijken van de briefing in Sardinië.

 

Flottielje Sardinie bestaat 10 jaar!
Super mooie anker baaien
2 weekse Special op 18 juli en 5 september
Altijd blije gasten

De GoFunSailing Flottielje

Wij kunnen beschikken over een groot aantal zeiljachten in Sardinië. De lengte van de jachten ligt tussen de 30 en 50 voet met 2 tot 5 cabines, van verschillende ontwerpen en modellen. We zijn er zeker van het schip te vinden wat u zoekt. Let wel op de periode, de Italianen gaan graag allemaal tegelijk met vakantie en dat is altijd in augustus. Wilt u ook in augustus gaan zeilen, boek dan zo vroeg mogelijk. Boekt u voor het einde van het jaar dan krijgt u ook nog eens de hoogste korting. klik hier voor de prijslijst van de schepen die u kunt huren vanuit Portisco.

Onze flottielje is geschikt voor iedereen die van zon, zeilen en de zee houdt. Echter dit zeilgebied vereist wel enige zeilervaring en kennis van navigatie. Het gebied is niet geschikt voor de beginnende zeiler.

Afgelopen seizoen hebben wij iedere dag de door ons gemeten wind genoteerd. Klik hier voor de windstatistieken.

Flottielje zeilen in Sardinië is niet te vergelijken met andere flottielje gebieden. Omdat er zoveel mooie baaien zijn overnachten we 4x op eigen anker. 2x in de week zult u zelf moeten koken, de andere keren eten we in een restaurant voor degene die dit leuk vinden. Wij ervaren dat onze klanten het heel bijzonder vinden om te overnachten in een natuurlijke baai en aan boord te eten! En voor degene die het leuk vinden spreken we op het strand af om onder het genot van een drankje de zeilavonturen te bespreken en naar de prachtige zonsondergang te kijken. Halverwege de week liggen we in een stadje waar weer inkopen gedaan kan worden, souvenirs gekocht kunnen worden, etc. Daarnaast liggen we ook vaak in de buurt van een dorpje waar een lokale markt te bezoeken is.

Wij kennen het gebied en brengen u op de mooiste plekken. U hoeft alleen maar te genieten!!


Of neem alvast een kijkje in ons fotoalbum (foto's eigendom van de Cruising Charter Company)

Let op, in Italië is een vaarbewijs vereist. Zonder vaarbewijs kunt u in Italië geen zeiljacht huren.

Route en andere info

Waan je in het Caribisch gebied!

Flottielje routes (voorbeeld route) 

Hieronder ziet u een korte opsomming van een route. Vaart u 2 weken mee dan vaart u de 2e week een andere route.

Op 20 juli en 31 augustus start de 2 weekse special naar Corsica.

 klik hier voor de flottielje routes in Sardinie. .

 

anker

ANCHOR

haven

HARBOUR

 

 

 

 

 

Portisco

Tavolara (Spalmatore)

12m

anker

Tavolara

Isola Caprera

21m

anker

Isola di Caprera

Bonifacio

18m

haven

Bonifacio

Isola Budelli

11m

anker

Isola Budelli

Isola Spargi (Cala Corsara), Razzoli e Santa Marina

3m

anker

Isola Spargi

La Maddalena (Cala Gavetta)

3m

haven

La Maddalena

Pevero

9m

anker

Pevero

Portisco

5m

 

 


Hoewel de kustlijn van Sardinië een buitengewone zeilbestemming is met honderden afgelegen baaien, idyllische stranden en dramatische rotsformaties, kiezen veel zeilers voor Griekenland. Sardinië beschikt over een aantrekkingskracht voor velen door de diversiteit van haar kustlijn; van de duinen van de Costa Verde tot aan de smaragd groenen baaien en spectaculaire kliffen van Cala Gonone. Volop afwisselende omgevingen.

Opvallend aan de fantastische Costa Smeralda zijn de magische stranden en een systeem van dorpen gebouwd volgens een gedetailleerd stedenbouwkundig plan. Het gebied is een luxe toeristische bestemming waar zeer vermogende Europese en Arabische VIP’s in de zomer een bezoek brengen.

Het weer en de wind omstandigheden in het noorden van Sardinië zijn het meest constant. Dat betekent dat de meeste zeilers aan de Costa Smeralda zijn te vinden. De Costa Smeralda is ook een uitstekende uitvalsbasis om de beroemde Maddalena eilanden op de weg naar het Franse eiland Corsica te verkennen.
Er zijn twee winden die verantwoordelijk zijn voor de prachtige zeil omstandigheden; de Sahara wind en de Maestrale wind. De Maestrale waait meestal langs de westkust, en kan op enkele dagen tot een zeer krachtige W tot NW wind uitgroeien. Terwijl langs de oostkust een S tot SE wind de overhand heeft.


Wij vertellen u graag hoe het er aan toe gaat met een flottielje vakantie. Wij hebben 6 jaar de flottielje in Turkije met veel plezier begeleid. Vanaf 2011 waren we 5 jaar in Sardinië te vinden en daarna zijn we naar Mallorca verhuisd waar we een nieuwe flottielje zijn gestart.


Jaargetijden Sardinie:
In maart begint de lente alweer die in mei overgaat in een vroege zomer en in juni kan men genieten van zomerse temperaturen overdag en koele avonden. Juli en augustus zijn de meest warme maanden. Ook in de maanden september en oktober kan men nog volop genieten van de laatste zomerse temperaturen.

Klimaat:
Het klimaat is subtropisch en maritiem. Sardinië heeft lange, droge zomers en milde, vochtige winters met mogelijkheid op sneeuw in de hogere gebieden in het binnenland. De gemiddelde temperaturen liggen tussen 14° C en 20° C, waardoor de temperaturen in de zomer in het bijzonder in het kustgebieden ongeveer rond de 30° C liggen. In de hoger gelegen delen en in het binnenland van het eiland kunnen de zomer temperaturen zelfs de 40° C bereiken. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond 8° C. In de berggebieden kan de temperatuur tot onder de nul dalen. In de lente en de herfst liggen de temperaturen tussen 13° C en 16° C.
 

Maand

Gem. lucht temp.

Max temp.

Gem. zeewater temp.

Mei

16,5 ºC

30,0 ºC

16,0 ºC

Juni

20,0 ºC

30,0 ºC

19,8 ºC

Juli

22,0 ºC

35,0 ºC

21,0 ºC

Augustus

24,0 ºC

35,0 ºC

23,5 ºC

September

22,0 ºC

35,0 ºC

22,0 ºC

Oktober

19,4 ºC

30,0 ºC

20,1 ºC

 

De Maddalena eilanden met zijn kristalhelder water, roze zand, een reeks baaien en rotsen, blauwe kliffen die opduiken uit de diepe zeebodem, en vele intense kleuren. De Maddalena eilanden zijn een must voor iedereen die de schoonheid van het zeilgebied in Noord Sardinië wil ontdekken.Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Pieter van den Berg

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline