Zeilen Turkije

Zeilen in Turkije, super gastvrij!

Wij hebben zes jaar in Turkije gezeild en wij vinden het een prachtig zeilgebied. Het landschap is spectaculair en de op eenvolging van veilige natuurlijke baaien met daarin kleine restaurants spreken ons enorm aan. Gedurende het hele seizoen staat er een goede wind om te zeilen!

Zoek vrijblijvend je zeiljacht

We bieden losse jachtverhuur en zeiljachten met schipper vanuit meerdere basissen.

Zeilen vanuit Bodrum, het St Tropez van Turkije

Het Bodrum gebied heeft drie luxe havens. Eén in Bodrum zelf, en de anderen zijn nieuwer, dit zijn Turgutreis en Yalikavak. Bodrum stad is levendig en leuk om te ontdekken en ligt op een steenworp afstand van de haven. Turgutreis is een klein oord met een voortreffelijke moderne haven slechts enkele honderden meters van de stad. Sportduiken direct voor de kust met de Poseidon duikboot is een aanrader. Yalikavak is een andere klein stadje met veel te zien en te doen en heeft een nieuw aangelegde haven. Hoewel er een flinke wind staat in de zomer is het Bodrum gebied een van de meest flexibele zeilverhuur basissen in Turkije.

 
Zeilen vanuit Marmaris , het toeristisch hoogtepunt

Netselmarina in Marmaris is de thuishaven van de grootste chartervloot in Turkije. Het is omringd door restaurants en boetiek winkels en op slechts enkele meters afstand bevindt zich de stad, een goede basis om de Turkoois Kust te ontdekken. Iets verder buiten de stad liggen de oorden voor het massatoerisme en dit deel van de stad spreekt ons minder aan. De bazaar biedt de mogelijkheid om koopjes te scoren en weg van de boulevard kunt u van een lokaal Turks restaurant genieten.

Vanuit Marmaris kunt u richting de baai van Fethiye en Gocek zeilen of naar Bodrum.


Zeilen in de baai van Goçek en Fethiye, hét watersport Mekka!


Goçek en Fethiye delen dezelfde baai en liggen op 40 minuten afstand van Dalaman luchthaven. Goçek is het watersport Mekka voor velen, Turkse en buitenlandse zeilers. De prijzen liggen hierdoor op een hoger niveau en de restaurants aan de boulevard vragen soms meer geld dan nodig. Veruit het beste restaurant is Can aan het begin van de pier van de Skopea Marina. Weg van de kust kunt u Limon proberen, het kost de helft en de kwaliteit is beter. Het Kebab hospitaal in de hoofdstraat is ook een aanrader.

Wilt u in de baai van Gocek en Fethiye gaan zeilen dan raden we u aan te starten vanuit Gocek of Fethiye en gedurende de week met uw schip een bezoek te brengen aan Fethiye of Goçek. Beide havens bieden alle moderne en comfortabele faciliteiten en liggen op slechts 200 meter van de bloeiende stad. De bazaar in Fethiye is altijd een bezoek waard en de wekelijkse markt is iets om te onthouden. Megri restaurant in het centrum van de bazaar is een aanrader en ook de vismarkt is een leuke belevenis.

Als u twee weken boekt kunt u eerst richting het Oosten zeilen voorbij de 7 kapen naar Kalkan en Kas voor een rustig en indrukwekkend landschap. Een 7 daagse tocht in en rond de baai is een van de beste introducties in dit gebied. De zee is nooit ruw, overal zijn er prachtige ankerplekken en baaien dus u hoeft niet naar een jachthaven.

Vanuit Fethiye/Gocek en Marmaris kunt u flottielje zeilen. Wij hebben zelf deze flottielje 6 jaar begeleid en het is een prachtig zeilgebied!

 

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Familie Raijmakers

© 2023 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline