Martinique
Land
Gebied
Super winter zeilbestemming
Constante passaatwind
Zeer vriendelijke bevolking
Mooie natuur

Martinique bezit de stijl van Frankrijk.

Bougainville, bamboe en wilde orchideeën bedekken de beboste terreinen. Bossen met vele variëteiten van bloeiende bomen begroeien de heuvels. Fort-de-France is de hoofdstad en belangrijkste stad. Het eiland heeft eindeloze stranden, witte zandstranden in het Zuiden en zwarte zandstranden in het Noorden. Verlaten baaien om te zwemmen en snorkelen, riffen, traditionele vissersdorpen, hete bronnen, weelderige regenwouden, ruige bergen en exotische bloemen en fruit zijn enkele oogstrelende kenmerken.

Het zou Parijs kunnen zijn maar dan met een tropisch klimaat. De winkels verkopen de laatste nieuwtjes van Frankrijk, kunst galerijen theaters en musea tonen de Franse kultuur terwijl andere delen het klassieke Caraibisch beeld tonen.

Het bloemen eiland

Arawak en Caribische indianen noemden het eiland Madinina, ‘het bloemen eiland’. Columbus ontdekte Martinique op zijn tweede reis in 1493. Door de strijd van de indianen werd het niet ingenomen tot 1635. Toen maakten de Fransen het eiland tot het centrum voor de suiker productie. In 1640 werd de slavernij geïntroduceerd en afgeschaft in 1848. Martinique is een Franse provincie sinds 1946. 

Frans of Engels

Frans is de officiële taal van Martinique en Creools is veel gebruikt. Aarzel niet om Engels te spreken want de mensen begrijpen je!

Martinique geniet van tropisch weer en Oostelijke passaatwinden. Het winter seizoen is meestal droog. Het is vochtiger vanaf eind Augustus tot het eind van Oktober. Gemiddelde luchttemperatuur varieert tussen 22 en 30 graden. De watertemperatuur schommelt tussen 24 en 28 graden. Tropische dagen zijn kort, de zon komt op tussen 5 uur 30 en 6 uur en gaat weer onder tussen 18 uur en 18 uur 30. 

Het eiland is relatief eenvoudig te bereiken. U kunt vanaf Schiphol met Air France vliegen, met een tussenstop in Parijs. Een betrouwbare verbinding, met Kerstmis en Pasen is het druk en kostbaar.

 

<

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Booking Room
Vroegboekkortingen, last minutes etc.

Wij , Nederlanders zijn gek op kortingen! En als we onze zeilvakantie gaan boeken willen we natuurlijk ook korting.Er zijn een aantal manieren om kortingen te krijgen:

1. Vroegboekkorting,...

Lees meer
Booking Room
Mogen opblaasbare zwemvesten mee in het vliegtuig

In ons Ezine van oktober 2018 schreven we een stukje over het aanschaffen en meenemen van je eigen zwemvest. Naar aanleiding van dit stukje kregen we vragen. Mag je dit...

Lees meer
Booking Room
Voorkom schade
Wij zijn als bedrijf verzekerd bij Yachtpool. Mochten wij failliet gaan dan betalen zij uw aanbetalingen terug. Daarnaast leveren zij ook diverse andere verzekeringen voor als je een zeiljacht...
Lees meer

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline