Lefkas, Preveza
Land
Gebied

Flottielje Griekenland, Lefkas en Preveza


Korte dagafstanden, lichte wind en eenvoudige navigatie
Je zeilt in het gebied van Lefkas tot en met Kefalonia met dagafstanden van gemiddeld 16 mijl. De wind is overwegend rustig en het zal niet moeilijk zijn de volgende bestemming te vinden.Flottielje zeilen Griekenland, vanuit Lefkas

Hoe ziet de flottielje er uit?

Flottieljezeilen van april tot eind oktober

Je krijgt indien gewenst actieve ondersteuning bij het aanleggen. Voor problemen onderweg kun je via de marifoon contact zoeken met de flottieljeleiding. Deze route wordt gevaren vanaf eind april tot eind oktober.  

In Flottielje met alle vrijheid
Vaar je in flottielje dan wordt samen met de flottieljeleiding en de andere gasten de route voor de dag besproken. Daarna heb je alle vrijheid. Je kan langer aan de wal blijven en het dorpje verkennen, of juist uitvaren. Omdat de afstanden goed te doen zijn, bestaat de mogelijkheid om de zeiltocht te onderbreken om lekker een baai te pakken en een duik te nemen. Ook kun je een tussenstop in een ander plaatsje maken om bijvoorbeeld even te lunchen.

In de middag of de vroege avond kom je na een heerlijke dag zeilen, zonnen en genieten, aan in het volgende dorpje. Je kunt dan zelf bepalen waar je gaat eten! 


 

Het zeilgebied van de flottielje 

De Ionische Eilanden liggen aan de westkust van Griekenland. De zee ontleent haar naam aan de mythologische Io die verleid wordt door de oppergod Zeus. Io haalt hiermee de woede op haar hals van de wettige echtgenote van Zeus, Hera. Als Hera een horzel achter Io aanstuurt, vlucht Io naar de wateren ten westen van Hellas. Omdat Io hier veel zwemt, wordt de zee naar haar vernoemd. 

<


Het gebied omvat 7 grotere en een aantal kleinere, vaak onbewoonde eilanden. Er is keuze genoeg om aan te meren. Er zijn dorpjes die rust bieden, er zijn ook plekken die wat meer vertier bieden. 

In het gebied waar gevaren wordt, zijn er volop mogelijkheden om te zwemmen, te snorkelen, te luieren en te zonnen. Lefkas Marina, een van onze twee thuishavens, ligt in het hart van de Ionische Zee. Daarom kun je vanaf hier de keus maken om koers te zetten naar het noorden (Korfu) of naar het zuiden (Zakynthos).   Klik hier voor de routebeschrijvingen van de verschillende flottieljes die uit Lefkas vertrekken

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Ron van den Bergh

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline