Sardinië
Land
Gebied

Zeilen rond Sardinië

Wij noemen Sardinie ook wel het Caribisch gebied van Europa. Het is een van de prachtigste zeilgebieden van Europa, een combinatie van zowel zeilen en Italiaanse sfeer en cultuur. Vermijd indien mogelijk augustus, dan is het overvol en zijn de prijzen hoger. Het gehele seizoen kunt u hier naartoe vliegen met Transavia en Easyjet. Vlieg naar Alghero, Cagliari of Olbia.

Als zeilen rond Sardinië iets voor u is, en het zou zeker op uw wensenlijst moeten staan, boek dan vroeg want deze bestemming is heel populair!

download hier de brochure van Sardinie

 

Caribische anker baaien
Altijd goede wind om te zeilen
Veel megayachten te zien
Low cost vluchten

Zeilen rond Sardinie vanuit Alghero, Portisco, Santa Teresa en Cagliari.

Onze partners bieden bijna meer dan 500 jachten aan, en klanten die er zijn geweest zijn zeer tevreden over de service en vertellen ons over hun prachtige onvergetelijke vakantie. Aan het begin en eind van het seizoen liggen de prijzen lager dan in Mallorca en wij denken dat het zeilen er mooier is. klik hier voor de prijslijst van de schepen die u kunt huren vanuit Portisco..


Alghero, start uw zeilvakantie aan de westkust van Sardinië

Alghero heeft een kleine chartervloot maar is uitstekend vertrekpunt om naar Corsica te zeilen en wordt rechtstreeks door Ryanair aangevlogen. De charter firma is dezelfde als in Portisco en dus er zijn regelmatig interessante one-ways in ons aanbod. Portisco ligt in het hart van de ultra modieuze Costa Smeralda, het zeilen is fantastisch in dit gebied. Door zijn ligging in het Noordoosten van het eiland, is het ook een goed vertrekpunt om naar Corsica over te steken.

Portsico, hier zijn de meeste charterschepen te vinden.

Marina di Portisco is een natuurlijke groene baai en is ideaal voor het zeil toerisme en biedt een verscheidenheid van diensten in een warme en gastvrije omgeving. Met Portisco als begin van uw zeilvakantie kunt u naar een groot aantal bestemmingen zeilen zoals hierboven beschreven. Naast bare boat kun u ook  flottieljezeilen vanuit Portisco..      

Santa Teresa Galliura

Santa Teresa Galliura bevindt zich ook in de Noordoostelijke hoek en is het centrum van zeer bijzondere archeologische overblijfselen van Sardinië. Onze partner biedt opmerkelijk aantrekkelijke prijzen aan in het lage en midden seizoen. Onze gasten zijn in het bijzonder gecharmeerd van zijn service.

Cagliari en Calorforte

Carloforte is het buitenbeentje van dit kwartet omdat het in het Zuidwesten ligt. Dit gebied ontwikkelt zich zeer snel als een bijzonder zeilcentrum en onze klanten waarderen het enorm. Vlieg indien mogelijk naar Cagliari om deze basis eenvoudig te bereiken.

Alghero en omgeving 

Alghero ligt in een prachtige omgeving met het natuurpark van Porto Conte en het marine Reservaat van Capo Caccia-Isola Piana. De oude stad met haar architectuur en haar steegjes is een edelsteen in het land van Sardinië. Haar afkomst dateert van rond de 12e eeuw, toen zij is gesticht door de adellijke familie Doria uit Genua. Veroverd door de Aragoneses en bewoond door de Catalanen heeft het nog steeds hun dialect en tradities. In de haven zijn er veel pieren om af te meren. "Banchina Dogana", onder de stadsmuur is het dichtst bij het oude centrum (Piazzetta Civica). We raden een bezoek aan Bombarde strand en Lazzaretto strand aan.

Porto Conte

Porto Conte wordt beoordeeld als de meest klassieke baai van alle natuurlijke havens in de Middellandse Zee. Het is 6 km lang en 2,5 km breed. De kust bestaat uit kleine baaien half ondergedompeld door de zee, kliffen en het lange strand van Mugoni. De baai is vernoemd door Ptolemaeus "Portus Nympharum" (de haven van de Nymphen) door de helderheid van de groene en blauwe wateren.

Capo Caccia

Naar het zuiden ligt een kaap, een grote kalkstenen rotsen die opduikt uit de zee, en dit is Capo Caccia gelegen op een paar mijl afstand van Alghero. Aan de westelijke zijde haar kliffen, aan de binnenkant een natuurreservaat met prachtige planten en dieren, en een groot aantal mysterieuze grotten. Capo Caccia is beroemd om zijn grotten, vooral Neptunus’s Cave die men kan bereiken over zee of via een trap met de naam "Escala del Cabriol".

Argentiera

Argentiera is een prachtige baai gevormd door twee stranden. Een grotere in het noorden en een kleinere in het zuiden genaamd Cala Onanu. Het kleine strand wordt gedomineerd door de houten gebouwen van Laveria. Op de achtergrond ligt het oude dorp gesticht rond de mijnen van lood en zink. Mijnen actief uit de 18de eeuw tot 1962. Argentiera is een prachtig voorbeeld van industriële archeologie. Het zand is grof met stenen en de zee is blauw en diep. De baai is niet beschermd tegen de wind.

Stintino 

De kust van Stintino is omringd door witte stranden van heel fijn zand en de zee is moeilijk te beschrijven door het groot aantal verschillende kleuren van het water. Beschut tegen de winden zijn wateren van Stintino altijd rustig en helder gedurende het gehele jaar. Het water buiten Stintino is aan de westelijke kant gemarkeerd door kliffen en mooie kleine baaien met smaragdgroene wateren. Voor het prachtige strand "Pelosa" vindt u Isola Piana (prive-eigendom) en Asinara, onderdeel van het Natuurpark "dell'Asinara". Controleer de regels van het Park voordat u daar afmeert.

Castelsardo 

De kleine gemeente Castelsardo is, gelegen op een rotsachtige kaap van de Golf van Asinara, bezit nog steeds de volledige verdedigings muren. Het is een toeristisch dorp met vele restaurants, typische ambachtelijke winkeltjes van Sardinie waar u tapijten en vazen kunt kopen. De haven is van een hoog niveau met goede faciliteiten u zult genieten van de schoonheid van het land.

De prachtige stad Bosa

bestaat uit twee gedeelten: het oudere middeleeuwse gedeelte wat aan de binnenzijde van het land aan de oevers van de rivier Temo ligt. Het andere, meer moderne, heet Bosa Marina en is gelegen aan de kust tussen een lange en breed strand en de rivier daarachter. 

De haven in de rivier wordt niet aangeraden in verband met de diepte van slechts 1,5 meter. Het is beter om in de baai voor het strand te liggen. Aan land zijn er vele restaurants om vis te eten. De regio is beroemd om de kreeft en ambachtelijke winkels met lokale producten.

Isola di Maldiventre 

Sinis is een opvallend en belangrijk gebied. Het meest prominent zijn de roze kleuren van de flamingo's en het wit van de kwarts stranden, die zich bevinden in de kustgebieden (Marine Protected) en aangrenzende wetlands. Tharros is een oude Fenicische stad en van archeologisch belang. Op het eiland Mal di Ventre zijn er verschillende mooie stranden, vooral aan de oostelijke zijde: Cala van de Pontile, Cala Noord-Oost, Cala del Nuraghe en Cala dei Pastori.

Isola di San Pietro

is het tweede grootste eiland van Sulcitano. De kusten zijn hoog en rotsachtig,ingebed in de heldere zee. De noord en westkust worden gekenmerkt door rotsachtige kapen die afdalen in de zee, het enige strand van de kust bevindt zich is La Caletta. Naar het zuiden kunt u kleine baaien met zand in de rotsachtige kust vinden. Interessant om te zien zijn de verlaten mijnen. Carloforte is de stad gesticht tijdens het bewind van Carlo Emanuele III, door een kolonie van Ligurische vissers. Hun invloeden zijn nog steeds terug te vinden in het Ligurische dialect, in de Italiaanse keuken en in de gebouwen in het centrum.

Bugerru 

In de Costa Verde is Bugerru ingesloten tussen twee grote kapen die uitlopen langs een klein dal naar de jachthaven, de enige goede en veilige afmeerplek. Interessant om te bezoeken zijn de oude mijnen. Rondom zijn er diversen stranden en baaien als onderdeel van de Costa Verde.

Ervaar zelf dit prachtig gebied eens en kom zeilen in Sardinië!

Artikel Sardinie 2 gezichten


<

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Booking Room
Sardinie en Corsica combineren in 1 zeilvakantie

Vanaf het noorden van Sardinie zie je Corsica gewoon liggen. Bonifacio is daar dan ook heel dichtbij! Het is heel leuk om de verschillende sferen te proeven tussen Italie en Frankrijk. Want...

Lees meer
Booking Room
Sardinië, combinatie zeilen en cultuur

Zeilen in Sardinië is geweldig! Het is als of je in het Caribisch gebied zeilt. Knal blauw water, goede wind en vele mooie ankerplekken met zandgrond.

Maar het is natuurlijk ook heel...

Lees meer
Booking Room
De 3 mooiste baaien in Sardinië

Met onze flottielje in Sardinië komen we in vele prachtige baaien. Hier vindt je onze top 3.

1. Cala Garibaldi. Deze baai ligt aan het eiland Caprera. Hier staat het museum...

Lees meer

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline