Cote d'Azur
Land
Gebied
Bereikbaar met de auto
Super ankerplekken
Tijdens de Mistral is het opletten geblazen
Ontbijten met koffie en croissant

Zeilen langs de Franse Rivièra, huur een zeiljacht met of zonder schipper

De Franse Rivièra strekt zich ruw genomen uit tussen Marseille en de Italiaanse grens en kenmerkt zich door de geur van de zilte zeelucht en kastanjebomen. Het is één van de bekendste toeristische gebieden ter wereld. Een kust met veel mogelijkheden en een meestal aangename wind. Veel gastvrije marina's langs de kust en bekende namen zoals Le LavandouSaint Raphaël, Fréjus en Port Grimaud. Voor vele zeilers het beloofde land, maar er valt in de omgeving meer dan genoeg te beleven ook voor gezinnen met kinderen.

Mondaine badplaatsen als Nice, Cannes en Monaco zijn echte trekpleisters waar het prima flaneren en shoppen is. Voor de vakantieganger die de drukte liever aan zich voorbij laat gaan zijn er echter genoeg alternatieven. De drie eilanden, Île de Porquerolles, Île du Levant en Île de Port Cros, staan bekend als de Îles d'Or. Er zijn voldoende verscholen ankerbaaien en kleine jachthavens in dit gebied aanwezig.

 

<De prijzen van de jachthavens liggen in de zomer wel op een hoog niveau. 

Proef de sfeer van Nice, Cannes, Antibes, St. Tropez en het prinsdom Monaco.  Ook zijn er mogelijkheden om in de geschiedenis te duiken en oude gebouwen en musea te bezichtigen.


Marseille

De omgeving van Marseille in het bijzonder heeft veel moeite gedaan om een aantrekkelijker aanzicht te hebben. De oude haven is nu een aangename en veilige plaats omringd door uitstekende restaurants.

Port Pin Roland

In de haven van Pin Roland liggen de meeste van onze Franse jachten.
De Porquerolles eilanden zijn goed te bereiken vanuit deze basis en liggen vlakbij voor de kust. U kunt hier prachtig ankeren, heerlijk zwemmen en de eilanden verkennen.

De glitter en glamour van St. Tropez, Cap d’Antibes en Cannes liggen onder bereik hoewel de laatste op een behoorlijk stuk varen ligt.

Op naar het avontuur

Voor de avontuurlijke en ervaren zeilers is een tocht naar Corsica mogelijk. Corsica een paradijs op aarde door zijn prachtige afwisselende natuur en culinaire specialiteiten. Calvi gedomineerd door haar fort Vauban, Propriano en Bonifacio aan de rand van de rotsen en kliffen. Kortom het is heerlijk om te zeilen in Frankrijk langs de Franse Rivièra.
Het zeilen in dit gebied is een heel goed alternatief ten opzichte van de Costa Brava in Spanje. Griekenland, Kroatië en Turkije blijven echter de toppers met prachtige natuurlijke baaien en ankerplaatsen.

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Monique

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline