Split
Land
Gebied

Split, zeilen en cultuur

Split is een UNESCO Wereld erfgoed plaats op het gebied van toerisme. Daarom is dit één van de beste gebieden die we kunnen bieden als u van een combinatie van zeilen en cultuur houdt. Dit is als geen ander de meest populaire jacht verhuur bestemming van onze klanten. Er is een groot aanbod van vluchten op zaterdag uit de meeste Europese landen. De meeste prijsvechters vliegen op deze bestemming. 

Split, Trogir en Kastela

Zijn drie voorname jachtverhuur basissen

De ACI Split Marina biedt het op één na grootste aanbod van zeiljachten in Kroatië na Sukosan. De combinatie van de nabijheid van de vluchthaven van Trogir en de zeer populaire eilanden Hvar, Brac, en Korcula buitengaats maakt dit één van de meest populaire bestemmingen van heel Kroatië, en dat is duidelijk. Het is vaak mogelijk om one-way’s te vinden van hier naar Dubrovnik zonder extra toeslag. Hoewel we u geen garantie kunnen bieden dat we in staat zijn om dit te vinden raden we dit aan, speciaal als u twee weken boekt. Vaak kunt u op zaterdag naar Split vliegen en op zondag vertrekken van Dubrovnik. Dit is bij uitstek een van de beste vakantie mogelijkheden in Kroatië.

Trogir en Kastela hebben beiden minder aanbod van jachten, maar Trogir in het bijzonder is een prachtig middeleeuwse stad met een enorme aantrekkingskracht. Kastela komt waarschijnlijk op een derde plaats, maar biedt toegang tot hetzelfde adembenemende gebied als de andere twee.
Indien u hier start heeft u de mogelijkheid om naar het Noordwesten te varen naar de rust en pracht van het nationale park Kornati, of richting het Zuidwesten naar de bekende buitengaats gelegen eilanden zoals Brac, Hvar en Korcula.


<

Zeilen door de prachtige natuur van Kroatië 

Ook de natuur was heel genereus wat Centraal Dalmatië betreft, want er heerst een harmonische verhouding tussen het aantal steden en dorpen en een nog steeds uitzonderlijk goed behouden omgeving op deze dichtbevolkte kustlijn. Centraal Dalmatië wordt gekenmerkt door grote natuurlijke kiezelstranden langs de kustlijn en schaduwgevende pijnbomen die een natuurlijke bescherming tegen de zon bieden. In het bijzonder aan de Makarska Rivièra en speciaal in Brela, volgens velen een plaats met de mooiste natuurlijke stranden aan de Adriatische Zee gelegen langs het kristalheldere water.

Nationaal park
Verrijzend rechtstreeks boven deze stranden bevindt zich het bergmassief van het Natuurpark Biokovo, waarvan ooit gezegd was dat „zijn voeten in de zee staan en zijn voorhoofd in de wolken.“ Haar hoogste punt Sveti Juraj (St. Joris), op 1762 m boven de zeespiegel, biedt tijdens zonnige dagen een helder uitzicht naar de verste eilanden in de open zee.

Biokovo is een habitat voor vele endemische planten- en dierensoorten, waar op de schaarse graslanden nog steeds berggeiten zwerven. Biokovo is tevens bekend van zijn spectaculaire zonsopgangen tijdens de zomerse dageraad. Een van de meest aantrekkelijke natuurlijke verschijnselen in de Adriatische Zee is Modra špilja (de Blauwe Grot) op het kleine eiland Biševo dichtbij het grotere naburige eiland Vis. Deze slechts 17 meter brede en 31 meter lange grot is te bereiken per boot door een kleine opening tussen de rotsen. Het zonlicht dringt naar binnen door een opening onder water, de zee en de bezoekers onderdompelend in een gloed van zilverblauwe tinten. Dichtbij is ook de enige bekende habitat van de mediterrane monniksrob.

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Booking Room
Het misverstand, rechtstreeks boeken goedkoper!

Wij merken dat er een misverstand is mbt waar je als klant je zeilvakantie boekt.

Het is goedkoper als je rechtstreeks boekt denk men vaak

Lees meer
Booking Room
De meest gestelde vragen zeilvakantie, FAQ’s

Belangrijke vragen voordat u uw zeilvakantie boekt:

Wie is eigenaar van de jachten en wat voor ondersteuning kan ik verwachten?Wat is de borg voor een zeiljacht?Wat is inbegrepen en wat is...

Lees meer
Booking Room
Gaat u goed verzekerd op zeilvakantie??
Vaar Vakantie Polis - Voor uw vakantie op het water

U kiest voor een actieve vakantie op het water met een gehuurde zeil- of motorboot. Om uw vakantie prettig te laten verlopen sluit u de...

Lees meer

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline