Istrië, Pula
Land
Gebied
Gemakkelijk met de auto bereikbaar
Mooie ankerbaaien
Niet te moeilijk zeilgebied
Familie zeilgebied

Zeilen vanuit Portoroz (in Slovenië), Pula en Rovinj

Pula is de grootste basis met de meeste charterschepen. Zeilen vanuit Pula kan zelfstandig maar in de zomer start er ook een Nederlandse flottielje.

Portorez is gemakkelijk te bereiken van het vliegveld van Triest. U kunt Pula ook in de zomer bereiken met een regelmatige hydrofoil service vanuit Venetië wat de reis gemakkelijk en leuk maakt.

Istrië biedt ook voortreffelijk en gevarieerd zeilen en is onze aanrader / geheimtip. Het is minder druk dan de gebieden in het zuiden en biedt ook spectaculair zeilen en landelijk schoon aan in plaatsen zoals Rovinj en rond de eilanden van Crez.

 

<

Zeilen in het groene Istrië 

Istrië het grootste schiereiland van Kroatië, beroemt zich op enkele van de mooiste kustplaatsen zoals Umag, Porec, Rovinj, Medulin en vele andere leuke plaatsjes. Het binnenland, het zogenoemde ‘Groene Istrië’, verwelkomt je met zijn ongerepte natuur. De plaats Porec is ideaal voor een actieve vakantie, met meer dan 70 sport mogelijkheden op zee of op het land. De oude binnenstad van Rovinj ligt op een schiereiland met daaromheen eilanden zoals het Rode Eiland met zijn prachtige baaien en stranden. In Rabac vind je schitterende kiezelstranden om puur te relaxen, te zwemmen of voor de kinderen om te spelen. Het binnenland van Istrië met de mooie dorpjes wordt vaak geroemd om de bijzonder mooie natuur, de authentieke gerechten en het agro-tourisme.

Het 3000-jaar-oude Pula is beroemd om haar hoogstaande cultuur, historische schatten en de Arena, een Romeins amfitheater, waar ooit gladiator gevechten, maar tegenwoordig concerten van beroemde artiesten zoals Sting, Pavarotti en Eros Ramazotti, gehouden worden.

Zeilen in het prachtige nationale park in Kroatië

De Brijuni-archipel met zijn omliggende wateren geniet de status van het enige Nationaal Park van Istrië, dat vanwege zijn weelderige flora en fauna en zijn cultureel erfgoed als een van de mooiste mediterrane archipels beschouwd wordt. De Brijuni-archipel bestaat uit twee grotere en 12 kleinere eilanden. Het milde mediterrane klimaat, met een overvloed aan zonuren en een plezierige luchttemperatuur hebben gezorgd voor de groei van honderden soorten planten.

Kortom het is een prachtig gebied om lekker te zeilen in Istrië.

En wil je hier liever in Flottielje Zeilen, dan kan dat ook.

Komt u er niet uit?

Of graag persoonlijk advies?

Zeilen is onze passie en die delen we graag met u! Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar,
ook in de avonduren zullen wij u persoonlijk advies geven.

Familie van Mourik

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline