flottielje routes Orhaniye
Land
Gebied

Flottielje routes vanuit Orhaniye


8-daagse Sailors Paradise route
8-daagse Datça route
8-daagse Oneway Orhaniye - Göçek route
8-daagse Oneway Göçek - Orhaniye route
8-daagse Oneway Orhaniye - English Harbour route
8-daagse Oneway English Harbour - Orhaniye route
15-daagse Orhaniye - Göçek - Orhaniye route
15-daagse English Harbour route
15-daagse 2 landen Turkije-Griekse eilanden route
8 & 12-daagse Einde seizoens Special

 

8- Daagse: One Way Orhaniye – Göçek


Het helderblauwe zwemwater in:  Dirsek,  Sarsala, Fresh Water Bay, de burcht in Bozukale en de eindbestemming  Göçek.


Dag 1: Amsterdam – Orhaniye: 3500  km.                                                                                
Op de luchthaven van Dalaman staat de chauffeur klaar om iedereen naar de gezellige Palmiye Marina te brengen. De busrit duurt ongeveer 6 kwartier en onderweg kom je langs vele sinaasappelboomgaarden en het groene van deze streek zal zeker verrassend zijn. De flottieljeleiding zal in Orhaniye iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast staan.
’s Avonds is er gelegenheid om tijdens de maaltijd in het  restaurant kennis te maken met de andere deelnemers van de flottielje.

Dag 2: Orhaniye -  Dirsek: 12 mijl
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje in de tuin, gaan we met zijn allen op weg naar onze eerste aanlegplaats. De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden om er een prachtige zeildag van te maken.  Dirsek: een baaitje met vele kleuren blauw in het water door de verschillende bodembegroeiingen. De naam Dirsek betekent letterlijk vertaald “elleboog” en dit is dan ook de vorm van de baai, goed beschut tegen elke wind. De gastvrijheid van Dirsek is erg bijzonder;  Ali met de hele familie zal iedereen een gezellige avond bezorgen met een overheerlijke maaltijd. Als je van knoflook houdt mag je garnalen eten anders écht niet, de verhouding garnaal / knoflookteen staat één op één.

Dag 3: Dirsek - Bozukale: 15 mijl
Met het windje ruim gaan we richting Bozukale.  Bozuk betekent kapot en Kale betekent kasteel: de baai van 3 kapotte kastelen waarvan er één goed te bezoeken is en de grote muur vanaf zee al duidelijk te zien is. Ook gaan de verhalen dat hier vroeger piraten zich schuil gehouden hebben en dat kan je je goed voorstellen want de ingang van de baai is niet te zien als je vanaf het westen aanvaart. We meren af bij Sailors House van Mustafa, één van de simpelste restaurantjes in ons programma, maar met een enthousiast team in de bediening en met een superkok. Iedereen zal zich hier erg welkom voelen en na het afmeren is het kopje thee gratis in het restaurant.

Dag 4: Bozukale – Çiftlik: 20 mijl
Deze baai is bekend om zijn rotsformaties en gezellige strandje waar veel Turkse dagtoeristen uit de directe omgeving komen. Ons vaste restaurant “Rafet Baba” zal een overheerlijk voorgerechten buffet klaarzetten en zal de grill flink opstoken om het vlees of de vis op te bereiden.

Dag 5: Çiftlik - Sarsala: 39 mijl
Met het windje ruim gaan we richting de grote baai van Fethiye en Göçek. Daar aangekomen zal de rust en de gemoedelijke sfeer van de kleine baai Sarsala je aangenaam verrassen. De mensen van Sarsala zijn erg gastvrij en zullen er alles aan doen om het iedereen naar de zin te maken. Het terras waar we de maaltijd geserveerd krijgen staat “op het water”, met een geweldig uitzicht op de steiger en een wijde blik over de baai.

Dag 6: Sarsala - Fresh Water Bay: 20 mijl
Wakker worden van het geluid van de hanen, lekker genieten van een ontbijt met het kabbelende water om je heen, je wilt eigenlijk niet weg hier, maar na de briefing zal het toch gebeuren want we zetten koers dwars over de grote baai van Fethiye naar het zuidoost gedeelte van deze mooie omgeving om Fresh Water Bay te bezoeken,  een baai die zijn naam dankt aan de zoetwaterbronnen die daarin uitkomen. Je zult ook duidelijk het verschil zien in het water tussen zout en zoet doordat het zoete water eigenlijk boven op het zoute water drijft. Vergeet de fotocamera niet mee te nemen als we naar het hoger gelegen restaurantje gaan, het uitzicht is adembenemend.

Dag 7: Fresh Water Bay - Göçek: 23 mijl
Een mooie, bijna altijd te bezeilen afstand naar de eindbestemming. Nog even heerlijk genieten van het heerlijke zwemwater in de baaitjes óf een mooie slag in de grote baai maken....of misschien wel allebei.

Dag 8: Göçek - Amsterdam: 3500 km.
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventueel geboekte accommodatie. Vandaag is er nog alle gelegenheid om leuke souveniertjes te kopen voordat het busje je komt ophalen voor de transfer naar de luchthaven.  De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.
*De aangegeven mijlen zijn Nautische mijlen en rechtstreeks gemeten.

 

8- Daagse: One Way  Göçek – Orhaniye


Met de mooie baaitjes Wall Bay, Karacaören, Sailors Paradise, grote kans dolfijnen te ontmoeten bij Peksimet Adasi en de eindbestemming  Orhaniye.


Dag 1: Amsterdam – Göçek: 3500 km.
Op de luchthaven van Dalaman staat de chauffeur klaar om iedereen naar het gezellige plaatsje  Göçek te brengen. De busrit duurt ongeveer 20 minuten en onderweg kan je genieten van deze “groene” streek hetgeen zeker verrassend zal zijn. De flottieljeleiding zal in de Marina iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast staan.  ’s Avonds is er gelegenheid om tijdens de maaltijd bij ons vaste restaurant  kennis te maken met de andere deelnemers aan de flottielje.

Dag 2: Göçek – Wall Bay: 10 mijl
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje op het terras  gaan we op weg naar onze eerste aanlegplaats.  In Wall Bay aangekomen zal een “andere wereld” voor je open gaan, de eerste keer dat je deze baai binnen vaart weet je niet wat je ziet, “bestaat dit nog op de wereld” dat is wat bijna iedereen zal denken. Gelukkig bestaat het nog echt, mensen die op de steiger staan om je gastvrij te ontvangen en met de lijnen te helpen, die lachend in de meest eenvoudige omgeving een fantastische maaltijd op tafel toveren, die de “linker halve kip” aanprijzen…….kortom, die je de tijd van je leven bezorgen.
 
Dag 3: Wall Bay – Karacaören: 18 mijl
De rust in Karacaören is overweldigend. Karacaören is een baai die omringd wordt door een groot rif. Het uitzicht vanaf het restaurant van Jan en July is adembenemend, als je geluk hebt zie je tijdens de maaltijd de maan boven de hoge bergkam uitkomen.  Het is zeker de moeite waard om ook even achter Gemiler eiland om te varen waar veel restanten uit de Byzantijnse tijd bewaard zijn gebleven. Ook een geweldige snorkel plek, waar je tussen de grote schilpadden mee kan zwemmen, een belevenis op zich !

Dag 4: Karacaören - Ekinçik: 39 mijl
We gaan weer naar “buiten” langs de mooie kustlijn van Turkije op weg naar de bestemming van deze dag: Ekinçik. Onderweg niet vergeten om bij “Hamburger-eiland” naar dolfijnen te zoeken, op deze plek zien we ze erg vaak! Hoog aan de wind zeilen is nodig vandaag om de kaap DiÅŸibilmez te ronden, daarna afvallen en de laatste mijlen met halve wind naar Ekinçik, een prachtige met pijnbomen omringde baai. De avondmaaltijd is luxe met enorm veel keuze aan gerechten maar je mag zéker niet vergeten om een plekje voor het toetje over te houden.

Dag 5: Ekinçik - Çiftlik: 23 mijl
Deze baai is bekend om zijn rotsformaties en gezellige strandje waar veel Turkse dagtoeristen uit de directe omgeving komen. Ons vaste restaurant “Rafet Baba” zal een overheerlijk voorgerechten buffet klaarzetten en zal de grill flink opstoken om het vlees of de vis te bereiden.

Dag 6: Çiftlik – Sailors Paradise: 37 mijl
We gaan weer naar “buiten” langs de ruige kustlijn van Turkije op weg naar de bestemming van deze dag. Sailors Paradise: De naam zegt het al, een paradijsje op aarde, waar Mehmed en zijn familie klaar staat om iedereen een fantastisch verblijf te bezorgen. Een klarinet spelende kok, die de lekkerste gerechten op tafel tovert, de dochter zwaait de scepter in het organiseren van de logistiek in het restaurant en dat doet ze heel goed, een douche die gebouwd is op de lengte van de eigenaar, een ijscoman die “ice cream” gilt vanuit zijn bootje. Maar na het eten de rust van de baai met een geweldig mooie sterrenhemel en dan weet je pas….inderdaad Sailors Paradise

Dag 7: Sailors Paradise - Orhaniye: 12 mijl
In alle stilte wakker worden van de geur van vers gebakken brood…..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..eigenlijk zou je best langer willen blijven maar helaas is de laatste zeildag al weer aangebroken. We gaan naar Orhaniye de prachtige baai vól met pijnbomen. Stoere verhalen tijdens de maaltijd, over wat we deze week allemaal beleefd hebben zullen over tafel gaan. In de grote tuin met zwembad gaan we genieten van een heerlijke barbecue met saladebuffet....misschien tussen de gerechten door nog een verfrissende duik nemen???

Dag 8: Orhaniye – Amsterdam: 3500 km.
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventuele geboekte accommodatie. De transferbus zal iedereen weer op komen halen om naar de luchthaven te brengen. De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.
*De aangegeven mijlen zijn Nautische mijlen en rechtstreeks gemeten.

 

8 Daagse: Sailors Paradise route


Sailing in Paradise: Dirsek, Palamut en Bozukale met hun kristal heldere zwemwater, het knusse haventje van Bozburun en onze thuishaven Palmiye Marina in Orhaniye.


Dag 1: Amsterdam – Orhaniye: 3500  km.
Op de luchthaven van Dalaman zal de chauffeur klaar staan om iedereen naar de gezellige Palmiye  Marina te brengen. De busrit duurt ongeveer 6 kwartier en onderweg kom je langs vele sinaasappelboomgaarden en het groene van deze streek zal zeker verrassend zijn. De flottieljeleiding zal in Orhaniye iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast staan. ’s Avonds is er alle gelegenheid om tijdens de maaltijd in het  restaurant kennis te maken met de andere deelnemers in de flottielje.

Dag 2: Orhaniye -  Dirsek: 15 mijl
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje in de tuin gaan we met zijn allen op weg naar onze eerste aanlegplaats.  De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden om er een prachtige zeildag van te maken.  Dirsek, een baaitje met vele kleuren blauw in het water door de verschillende bodembegroeiingen. De naam Dirsek betekent letterlijk vertaald “elleboog” en dit is dan ook de vorm van de baai, goed beschut tegen elke wind. De gastvrijheid van de mensen in Dirsek is erg bijzonder, Ali met de hele familie zal iedereen een gezellige avond bezorgen met een overheerlijke maaltijd. Als je van knoflook houdt mag je garnalen eten anders écht niet, de verhouding garnaal / knoflookteen staat één op één.

Dag 3: Dirsek – Palamut: 25 mijl
Na alle verwennerij in Dirsek en de briefing, maken we los en zeilen we met een aan de windse koers naar Palamut. Palamut is een langgerekt vissersdorpje met een heel klein havenkommetje. Vele vissers zijn op de kade hun netten aan het boeten, erg leuk om toe te kijken. De maaltijd gebruiken we in het tuinrestaurant van Semra " le Jardin de Semra", die heel bijzondere maar zeker ook zeer smakelijke gerechten op tafel zet

Dag 4:  Palamut – Bozukale:  20 mijl
Meestal met voor tot halve wind richting Bozukale.  Bozuk betekent kapot en Kale betekent kasteel: de baai van 3 kapotte kastelen waarvan er één goed te bezoeken is en de grote muur is vanaf zee al duidelijk te zien. Ook gaan er verhalen, dat hier vroeger piraten zich schuil gehouden hebben en dat is goed voor te stellen, want de ingang van de baai is niet te zien als je vanaf het westen aanvaart. We meren af bij Sailors House van Mustafa, één van de simpelste restaurantjes in ons programma, maar met een enthousiast team in de bediening en met een superkok. Iedereen zal zich hier erg welkom voelen en na het afmeren een gratis kopje thee in het restaurant

Dag 5: Bozukale - Bozburun: 15 mijl
Bozburun is van oorsprong het middelpunt van het sponzen duiken geweest als tegenhanger van het Griekse eiland Symi, waar we langs gevaren zijn. We meren af in het knusse haventje en op de kade zijn gezellige terrasjes en winkeltjes. Voor de heren kan de flottieljeleiding de beste kapper (scheerder) van Turkije aanbevelen. Bij Osman aan de haven is het weer genieten van een overheerlijke maaltijd met o.a. verse vis.

 
Dag 6:  Bozburun – Sailors Paradise: 16 mijl
weer op weg naar de bestemming van deze dag. Sailors Paradise: De naam zegt het al, een paradijsje op aarde waar Mehmed met zijn familie klaar staat om iedereen een fantastisch verblijf te bezorgen. Een klarinet spelende kok, die de lekkerste gerechten op tafel tovert, de dochter zwaait de scepter in het organiseren van de logistiek in het restaurant en dat doet ze heel goed, een douche die gebouwd is op de lengte van de eigenaar, een ijscoman die “ice cream” gilt vanuit zijn bootje. Maar na het eten de rust van de baai met een geweldig mooie sterrenhemel en dan weet je pas….inderdaad Sailors Paradise

Dag 7:  Sailors Paradise - Orhaniye: 10 mijl
De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden  om er een prachtige zeildag van te maken.  …..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..eigenlijk zou je best langer willen blijven maar helaas is de laatste zeildag al weer aangebroken. We gaan vandaag naar Orhaniye, de prachtige baai vól met pijnbomen. Stoere verhalen tijdens de maaltijd, over wat we deze week allemaal beleefd hebben zullen over tafel gaan. In de grote tuin met zwembad gaan we genieten van een heerlijke barbecue met saladebuffet....misschien tussen de gerechten door nog een verkoelende duik nemen???

Dag 8: Orhaniye – Amsterdam: 3500 km.
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventuele geboekte accommodatie. Vandaag is het markt in Orhaniye dus daar kan je mooi nog even naar toe voor leuke souvenirs  voordat de transferbus je op komt halen om naar de luchthaven te brengen. De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.
*De aangegeven mijlen zijn Nautische mijlen en rechtstreeks gemeten.

 

8 Daagse: Datça route


Sailing in Paradise: Dirsek, Sogut en Bozukale met hun kristal heldere zwemwater, het gezellige Datça en onze thuishaven Palmiye Marina in Orhaniye.


Dag 1: Amsterdam – Orhaniye: 3500  km.
Op de luchthaven van Dalaman zal de chauffeur klaar staan om iedereen naar de gezellige Palmiye  Marina te brengen. De busrit duurt ongeveer 6 kwartier en onderweg kom je langs vele sinaasappelboomgaarden en het groene van deze streek zal zeker verrassend zijn. De flottieljeleiding zal in Orhaniye iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast staan. ’s Avonds is er alle gelegenheid om tijdens de maaltijd in het  restaurant kennis te maken met de andere deelnemers in de flottielje.

Dag 2: Orhaniye -  Dirsek: 15 mijl
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje in de tuin gaan we met zijn allen op weg naar onze eerste aanlegplaats.  De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden om er een prachtige zeildag van te maken.  Dirsek, een baaitje met vele kleuren blauw in het water door de verschillende bodembegroeiingen. De naam Dirsek betekent letterlijk vertaald “elleboog” en dit is dan ook de vorm van de baai, goed beschut tegen elke wind. De gastvrijheid van de mensen in Dirsek is erg bijzonder, Ali met de hele familie zal iedereen een gezellige avond bezorgen met een overheerlijke maaltijd. Als je van knoflook houdt mag je garnalen eten anders écht niet, de verhouding garnaal / knoflookteen staat één op één.

Dag 3: Dirsek – Datça:  15 mijl
Wat ruik ik?? Ja hoor vers brood uit de houtoven …..ontbijtje op de wal of aan boord met het kabbelende water om je heen…..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..wil je hier nog wég??  Eigenlijk niet maar we gaan tóch, want we hebben nog veel meer mooie plekjes deze week. Na de briefing vertrekken we hoog aan de wind opkruisend naar Datça, een modern dorpje met een mooie havenkom en gezellige stadskern met boulevard en strand. Heren kunnen naar de kapper voor een scheerbeurt en de dames kunnen zich hier ook helemaal laten verwennen bij een luxe dameskapper voor manicure, pedicure, een totale lichaamsmassage en je haren lekker föhnen, kortom verwennerij. De boodschappen kunnen aangevuld worden vanaf de havenkade, er kan weer gepind worden en ’s avonds kan je lekker eten bij het Küçük Ev restaurant.

Dag 4:  Datça - Bozukale:  20 mijl
Meestal met voor tot halve wind richting Bozukale.  Bozuk betekent kapot en Kale betekent kasteel: de baai van 3 kapotte kastelen waarvan er één goed te bezoeken is en de grote muur is vanaf zee al duidelijk te zien. Ook gaan er verhalen, dat hier vroeger piraten zich schuil gehouden hebben en dat is goed voor te stellen, want de ingang van de baai is niet te zien als je vanaf het westen aanvaart. We meren af bij Sailors House van Mustafa, één van de simpelste restaurantjes in ons programma, maar met een enthousiast team in de bediening en met een superkok. Iedereen zal zich hier erg welkom voelen en na het afmeren een gratis kopje thee in het restaurant

Dag 5: Bozukale - Sogüt: 13 mijl
Op naar de volgende prachtige baai SöÄŸüt waar we gaan afmeren bij het Octopus restaurant van Eray en zijn familie. In SöÄŸüt zijn ze altijd wel bezig met het restaureren van een aantal Turkse Gulets wat erg leuk is om even te bezoeken. Het restaurant is luxe en erg sfeervol en ze toveren daar de lekkerste “seafood” op tafel. De keuze in voorgerechten is niet te beschrijven want die is enorm groot en altijd weer nét even anders. Luxe regendouches voor iedereen die maar wil en een heerlijke “lounchehoek” om tot rust te komen van de heerlijke zeildag. Kortom alwéér een feestje….
 
Dag 6:  Sogüt – Sailors Paradise: 16 mijl
Weer op weg naar de bestemming van deze dag. Sailors Paradise: De naam zegt het al, een paradijsje op aarde waar Mehmed met zijn familie klaar staat om iedereen een fantastisch verblijf te bezorgen. Een klarinet spelende kok, die de lekkerste gerechten op tafel tovert, de dochter zwaait de scepter in het organiseren van de logistiek in het restaurant en dat doet ze heel goed, een douche die gebouwd is op de lengte van de eigenaar, een ijscoman die “ice cream” gilt vanuit zijn bootje. Maar na het eten de rust van de baai met een geweldig mooie sterrenhemel en dan weet je pas….inderdaad Sailors Paradise

Dag 7:  Sailors Paradise - Orhaniye: 10 mijl
De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden  om er een prachtige zeildag van te maken.  …..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..eigenlijk zou je best langer willen blijven maar helaas is de laatste zeildag al weer aangebroken. We gaan vandaag naar Orhaniye, de prachtige baai vól met pijnbomen. Stoere verhalen tijdens de maaltijd, over wat we deze week allemaal beleefd hebben zullen over tafel gaan. In de grote tuin met zwembad gaan we genieten van een heerlijke barbecue met saladebuffet....misschien tussen de gerechten door nog een verkoelende duik nemen???

Dag 8: Orhaniye – Amsterdam: 3500 km.
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventuele geboekte accommodatie. Vandaag is het markt in Orhaniye dus daar kan je mooi nog even naar toe voor leuke souvenirs  voordat de transferbus je op komt halen om naar de luchthaven te brengen. De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.
*De aangegeven mijlen zijn Nautische mijlen en rechtstreeks gemeten.

 

 

15- Daagse: Orhaniye - Göçek- Orhaniye route:


Met de heldere sterrenhemel van Fresh Water Bay, het prachtige Sarsala, de resten van het badhuis van Cleopatra in Wall Bay, het bruisende Göçek,  een nieuwe aanlegplaats in Kümlü Bükü, maar ook Sailors Paradise. 

Dag 1: Amsterdam – Orhaniye: 3500 km.
Op de luchthaven van Dalaman staat de chauffeur klaar om iedereen naar de Marina in Orhaniye te brengen. De busrit duurt ongeveer 6 kwartier en onderweg kan je genieten van deze “groene” streek, hetgeen zeker verrassend zal zijn. De flottieljeleiding zal in de Marina iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast  staan. ’s Avonds, is er alle gelegenheid om tijdens de maaltijd in het restaurant  kennis te maken met de andere deelnemers van de flottielje.

Dag 2: Orhaniye - Dirsek 15 mijl
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje in de tuin gaan we met zijn allen op weg naar onze eerste aanlegplaats.  De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden om er een prachtige zeildag van te maken.  Dirsek, een baaitje met vele kleuren blauw in het water door de verschillende bodembegroeiingen. De naam Dirsek betekent letterlijk vertaald “elleboog” en dit is dan ook de vorm van de baai, goed beschut tegen elke wind. De gastvrijheid van de mensen in Dirsek is erg bijzonder, Ali met de hele familie zal iedereen een gezellige avond bezorgen met een overheerlijke maaltijd. Als je van knoflook houdt mag je garnalen eten anders écht niet, de verhouding garnaal / knoflookteen staat één op één.

Dag 3: Dirsek - Bozburun 15 mijl
Bozburun is van oorsprong het middelpunt van het sponzen duiken geweest als tegenhanger van het Griekse eiland Symi, waar we langs gevaren zijn. We meren af in het knusse haventje en op de kade zijn gezellige terrasjes en winkeltjes. Voor de heren kan de flottieljeleiding de beste kapper (scheerder) van Turkije aanbevelen. Bij Osman aan de haven is het weer genieten van een overheerlijke maaltijd met o.a. verse vis.

Dag 4: Bozburun - Çiftlik: 20 mijl
Deze baai is bekend om zijn rotsformaties en het gezellige strandje waar veel Turkse dagtoeristen uit de directe omgeving komen. Ons vaste restaurant “Rafet Baba” zal een overheerlijk voorgerechten buffet klaarzetten en zal de grill flink opstoken om het vlees of de vis te bereiden.

Dag 5: Çiftlik - Sarsala: 39 mijl
Met het windje ruim gaan we richting de grote baai van Fethiye en Göçek. Daar aangekomen zal de rust en de gemoedelijke sfeer van de kleine baai Sarsala je aangenaam verrassen. De mensen van Sarsala zijn erg gastvrij en zullen er alles aan doen om het iedereen naar de zin te maken. Het terras waar we de maaltijd geserveerd krijgen staat “op het water”, met een geweldig uitzicht op de steiger en een wijde blik over de baai.

Dag 6: Sarsala – Fresh Water Bay: 18 mijl
Opnieuw dwars over de grote baai van Fethiye naar het zuidoost gedeelte van deze mooie omgeving om daar Fresh Water Bay te bezoeken,  een baai die zijn naam dankt aan de zoetwaterbronnen, die daarin uitkomen. Je zult ook duidelijk het verschil zien in het water tussen zout en zoet, doordat het zoete water boven op het zoute water drijft. Vergeet de fotocamera niet mee te nemen als we naar het hoger gelegen restaurantje gaan, het uitzicht is adembenemend.

Dag 7: Fresh Water Bay -  Göçek: 23 mijl
In het gezellige plaatsje Göçek zijn er diverse supermarkten om het boordproviand weer aan te vullen. Een mooie boulevard met vele restaurantjes en gezellige terrassen om een verkoelend drankje te nuttigen. In de Marina waan je je in de meest mondaine havens van Frankrijk met de enorme motorjachten. In de Marina is ook een zwembad met ligstoelen etc., een plek om uitstekend te vertoeven.

Dag 8: Göçek - Tomb Bay: 10 mijl
Sinds 2016 is hier een nieuw restaurantje gekomen met een uitstekende kwaliteit.
De naam Tomb Bay zegt het al, een aantal Lykische graftombes zijn aan het einde van de baai te bewonderen. Ook is het mogelijk vanaf onze ligplaats de tombes te voet te bereiken. Ook hier vele reuze schildpadden om mee te zwemmen en te snorkelen.

Dag 9: Tomb Bay - Wall Bay: 6 mijl
Door de korte afstand is er alle gelegenheid om in één van de vele ankerplaatsen aan te leggen voor een lunch / zwemstop. In Wall Bay aangekomen zal een “andere wereld” voor je open gaan, de eerste keer dat je deze baai binnen vaart weet je niet wat je ziet, “bestaat dit nog op de wereld” dat is wat bijna iedereen zal denken. Gelukkig bestaat het nog echt, mensen die op de steiger staan om je gastvrij te ontvangen en met de lijnen te helpen, die lachend in de meest eenvoudige omgeving een fantastische maaltijd op tafel toveren.

Dag 10: Wall Bay - Kümlü Bükü: 32 mijl
We gaan weer naar “buiten” langs de mooie kustlijn van Turkije op weg naar de bestemming van deze dag: Kümlü Bükü. Onderweg niet vergeten om bij “Hamburger-eiland” naar dolfijnen te zoeken, op deze plek zien we ze vaak! Na aankomst een verkoelende duik vanaf de boot of zwemmen vanaf het strandje met ligstoelen en parasols.
In het intieme restaurant heeft men de keuze van heel eenvoudig tot zeer luxe gerechten.

Dag 11: Kümlü Bükü - Bozukale: 21 mijl
Vandaag eerst een flink stukje “hoog” aan de wind naar Bozukale,  waar we gaan afmeren bij het Sailors House van Mustafa, één van de simpelste restaurantjes in ons programma, maar met een enthousiast team in de bediening en met een super kok.  Bozuk betekent kapot en Kale betekent kasteel: de baai van 3 kapotte kastelen, waarvan er één goed te bezoeken is en de grote muur vanaf zee al duidelijk te zien is. Ook gaan er verhalen dat hier vroeger piraten zich schuil gehouden hebben en dat kan je je goed voorstellen, want de ingang van de baai is niet te zien als je vanaf het westen komt aanvaren.

Dag 12: Bozukale - Sogüt: 13 mijl
Op naar de volgende prachtige baai SöÄŸüt waar we gaan afmeren bij het Octopus restaurant van Eray en zijn familie. In SöÄŸüt zijn ze altijd wel bezig met het restaureren van een aantal Turkse Gulets wat erg leuk is om even te bezoeken. Het restaurant is luxe en erg sfeervol en ze toveren daar de lekkerste “seafood” op tafel. De keuze in voorgerechten is niet te beschrijven want die is enorm groot en altijd weer nét even anders. Luxe regendouches voor iedereen die maar wil en een heerlijke “lounchehoek” om tot rust te komen van de heerlijke zeildag. Kortom alwéér een feestje….

Dag 13: SöÄŸüt – Sailors Paradise: 16 mijl
Eerst een stuk opkruisen en daarna meestal halve wind naar Sailors Paradise.  Sailors Paradise: De naam zegt het al, een paradijsje op aarde waar Mehmed met zijn familie klaar staat om iedereen een fantastisch verblijf te bezorgen. Een klarinet spelende kok die de lekkerste gerechten op tafel tovert, de dochter zwaait de scepter in het organiseren van de logistiek in het restaurant en dat doet ze heel goed, een douche die gebouwd is op de lengte van de eigenaar, een ijscoman die “ice cream” gilt vanuit zijn bootje. Maar na het eten de rust van de baai met een geweldig mooie sterrenhemel en dan weet je pas….inderdaad Sailors Paradise

Dag 14:  Sailors Paradise - Orhaniye: 12 mijl
De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden  om er een prachtige zeildag van te maken.  …..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..eigenlijk zou je best langer willen blijven maar helaas is de laatste zeildag al weer aangebroken. We gaan vandaag naar Orhaniye, een prachtige baai vól met pijnbomen. Stoere verhalen tijdens de maaltijd, over wat we deze week allemaal beleefd hebben zullen over tafel gaan. In de grote tuin met zwembad gaan we genieten van een heerlijke barbecue met saladebuffet....misschien tussen de gerechten door nog een verfrissende duik nemen???

Dag 15: Orhaniye – Amsterdam: 3500 km.
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventuele geboekte accommodatie. Vandaag is het markt in Orhaniye dus daar kan je mooi nog even naar toe om leuke souvenirs  voordat de transferbus je op komt halen om naar de luchthaven te brengen. De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.
*De aangegeven mijlen zijn Nautische mijlen en rechtstreeks gemeten.

 

 

15 daagse: English Harbour route


Zeilend langs de kustlijn van Turkije, passeren van Griekse eilandjes, veel cultuur en oudheden in Knidos,  afgewisseld met stille baaitjes en leuke dorpjes, lekker zwemmen in kristalhelder water. Een tocht voor liefhebbers van zeilen en cultuur.
Dag 1: Amsterdam – Orhaniye: 3500  km.

Op de luchthaven van Dalaman staat de chauffeur klaar om iedereen naar de gezellige Palmiye  Marina te brengen. De busrit duurt ongeveer 6 kwartier en onderweg kom je langs vele sinaasappelboomgaarden en het groene van deze streek zal zeker verrassend zijn. De flottieljeleiding zal in Orhaniye iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast staan. ’s Avonds is er alle gelegenheid om tijdens de maaltijd in het  restaurant kennis te maken met de andere deelnemers aan de flottielje.

Dag 2: Orhaniye -  Dirsek: 10 mijl
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje in de tuin gaan we op weg naar onze eerste aanlegplaats. De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden om er een prachtige zeildag van te maken.  Dirsek, een baaitje met vele kleuren blauw in het water door de verschillende bodembegroeiingen. De naam Dirsek betekent letterlijk vertaald “elleboog” en dit is dan ook de vorm van de baai, goed beschut tegen elke wind. De gastvrijheid van de mensen van Dirsek is erg bijzonder, Ali met zijn familie zal iedereen een gezellige avond bezorgen met een overheerlijke maaltijd. Als je van knoflook houdt mag je garnalen eten anders écht niet, de verhouding garnaal / knoflookteen staat één op één.

Dag 3: Dirsek – Datça:  15 mijl
Wat ruik ik?? Ja hoor vers brood uit de houtoven …..ontbijtje op de wal of aan boord met het kabbelende water om je heen…..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..wil je hier nog wég??  Eigenlijk niet maar we gaan tóch, want we hebben nog veel meer mooie plekjes deze week. Na de briefing vertrekken we hoog aan de wind opkruisend naar Datça, een modern dorpje met een mooie havenkom en gezellige stadskern met boulevard en strand. Heren kunnen naar de kapper voor een scheerbeurt en de dames kunnen zich hier ook helemaal laten verwennen bij een luxe dameskapper voor manicure, pedicure, een totale lichaamsmassage en je haren lekker föhnen, kortom verwennerij. De boodschappen kunnen aangevuld worden vanaf de havenkade, er kan weer gepind worden en ’s avonds kan je lekker eten bij het Küçük Ev restaurant.

Dag 4: Datça - Knidos: 23 mijl
Met een aandewindse koers zeilen we richting Knidos. Vele honderden jaren geleden een grote handelsstad en nu een groot openluchtmuseum, waar we midden in afmeren. Het is zeker de moeite waard om een wandeling te maken door de opgravingen van Knidos, vanaf de steiger zie je al het kleine amfitheater en lijkt het gebied met opgravingen niet zo groot. Maar als je de moeite neemt om verder te wandelen dan zie je het grote uitgestrekte gebied vol met oudheden. Het eerste beeld van een naakte vrouw is hier gevonden, het beeld van Aphrodite. Ook een bezoek aan de vuurtoren is leuk om te doen, vanuit deze vuurtoren zie je de Griekse eilanden Kos, Yialle en Nisiros heel mooi liggen.

Dag 5: Knidos - Cökertme:  30 mijl
We brengen de nacht door aan de steiger van het restaurant van Captan Ibrahim. Hier is het altijd een hartelijk welkom en je voelt je één met de familie. Er staat hier meestal wat zijwind tijdens het afmeren, maar de gehele familie van Ibrahim staat klaar om je te helpen. 's Avonds een heerlijke maaltijd met de keuze uit vele oven én grillgerechten.

Dag 6: Cökertme - Akbük: 16 mijl
De stilte van de baai kan je horen…..of de fluitketel van de buren voor hun kopje koffie….. De rust in deze baai is overdonderend, wakker worden van helemaal niks….het bestaat echt nog. We gaan naar de leuke baai van Akbük, waar we uiteraard aanleggen bij AltaÈ™ restaurant van Ömer en zijn familie. Het restaurant is sfeervol verbouwd en de garnaaltjes uit de oven zijn niet te versmaden. De hoge steile wanden aan de noordkant van deze baai zijn imponerend.

Dag 7: Akbük - English Harbour:  8 mijl
De ingang van de baai is van afstand lastig te herkenen, éénmaal binnen gekomen zie je overal weer kleine baaitjes. Gezien de beschutting hebben de Engelsen tijdens WO II hier veel schepen "verstopt"
Onze aanlegplaats is aan de steiger van het restaurant Kaptan en onder de bomen in de tuin is het heerlijk "koel".

Dag 8: English Harbour - KaracasöÄŸüt:  5 mijl
De grote baai van KaracasöÄŸüt ligt ten Zuiden van Karaca Adasi, wat een handig herkenningspunt is, omdat de ingang wat lastig is te ontdekken.
De gemeente steiger heeft alle nodige voorzieningen.

Dag 9: KaracasöÄŸüt - Cökertme :  22 mijl
Om de afstand voor morgen wat te verkorten opnieuw naar Captan Ibrahim. Gezien de ervaringen van vorige keer zal dit niemand een bezwaar vinden, ja zelfs toejuichen.

 

Dag 10: Cökertme - Palamut :  35 mijl
Palamut is een langgerekt vissersdorpje met een heel klein havenkommetje. Vele vissers zijn op de kade hun netten aan het boeten, erg leuk om toe te kijken. De maaltijd gebruiken we in het tuinrestaurant van Semra " le Jardin de Semra", die heel bijzondere maar zeker ook zeer smakelijke gerechten op tafel zet.

Dag 11: Palamut - Bozukale :  24 mijl
Meestal voor de wind richting Bozukale.  Bozuk betekent kapot en Kale betekent kasteel. De baai van 3 kapotte kastelen, waarvan er één goed te bezoeken is en de grote muur vanaf zee al duidelijk is te zien. Ook gaan er verhalen, dat hier vroeger piraten zich schuil gehouden hebben en dat kan je je goed voorstellen, want de ingang van de baai is niet te zien als je vanaf het westen aanvaart. We meren af bij Sailors House van Mustafa, één van de simpelste restaurantjes in ons programma maar met een enthousiast team in de bediening en een superkok. Iedereen zal zich hier erg welkom voelen en na het afmeren is het kopje thee gratis in het restaurant

Dag 12: Bozukale -  Sögüt:  15 mijl
Met “halve” en “voordewindse”rakken naar de volgende prachtige baai SöÄŸüt, waar we afmeren bij het Octopus restaurant van Eray en zijn familie. In SöÄŸüt zijn ze altijd wel bezig met het restaureren van een aantal Turkse Gulets wat erg leuk is om even te bezoeken. Het restaurant is luxe en erg sfeervol en ze toveren daar de lekkerste “seafood” op tafel, de keuze in voorgerechten is niet te beschrijven en altijd weer nét even anders. Luxe regendouches voor iedereen die maar wil en een heerlijke “lounchehoek” om tot rust te komen van de zeildag. Kortom alwéér een feestje….

Dag 13: Sögüt - Sailors Paradise: 16 mijl
De naam zegt het al, een paradijsje op aarde waar Mehmed en zijn familie klaar staat om iedereen een fantastisch verblijf te bezorgen. Een klarinet spelende kok, die de lekkerste gerechten op tafel tovert, de dochter zwaait de scepter in het organiseren van de logistiek in het restaurant en dat doet ze heel goed, een douche die gebouwd is op de lengte van de eigenaar, een ijscoman die “ice cream” gilt vanuit zijn bootje. Maar na het eten de rust van de baai met een geweldig mooie sterrenhemel en dan weet je pas….inderdaad Sailors Paradise

Dag  14: Sailors Paradise - Orhaniye: 12 mijl
De direkte afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden  om er een prachtige zeildag van te maken.  …..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..eigenlijk zou je best langer willen blijven maar helaas is de laatste zeildag al weer aangebroken. We gaan vandaag naar Orhaniye de prachtige baai vól met pijnbomen. Stoere verhalen tijdens de maaltijd, over wat we deze weken allemaal beleefd hebben zullen over tafel gaan. In de grote tuin met zwembad gaan we genieten van een heerlijke barbecue met saladebuffet....misschien tussen de gerechten door nog een verfrissende duik nemen???

Dag 15: Orhaniye – Amsterdam: 3500 km.
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventuele geboekte accommodatie. Vandaag is het markt in Orhaniye, dus daar kan je mooi nog even naar toe voor leuke souvenirs  voordat de transferbus je op komt halen om naar de luchthaven te brengen. De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.
*De aangegeven mijlen zijn Nautische mijlen en rechtstreeks gemeten.

 

8 daagse Oneway: Orhaniye - English Harbour  route


Zeilend langs de kustlijn van Turkije, passeren van Griekse eilandjes, veel cultuur en oudheden in Knidos,  afgewisseld met stille baaitjes en leuke dorpjes, lekker zwemmen in kristalhelder water. Een tocht voor liefhebbers van zeilen en cultuur.
Dag 1: Amsterdam – Orhaniye: 3500  km.
Op de luchthaven van Dalaman staat de chauffeur klaar om iedereen naar de gezellige Palmiye  Marina te brengen. De busrit duurt ongeveer 6 kwartier en onderweg kom je langs vele sinaasappelboomgaarden en het groene van deze streek zal zeker verrassend zijn. De flottieljeleiding zal in Orhaniye iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast staan. ’s Avonds is er alle gelegenheid om tijdens de maaltijd in het  restaurant kennis te maken met de andere deelnemers aan de flottielje.

Dag 2: Orhaniye -  Dirsek: 10 mijl
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje in de tuin gaan we op weg naar onze eerste aanlegplaats. De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden om er een prachtige zeildag van te maken.  Dirsek, een baaitje met vele kleuren blauw in het water door de verschillende bodembegroeiingen. De naam Dirsek betekent letterlijk vertaald “elleboog” en dit is dan ook de vorm van de baai, goed beschut tegen elke wind. De gastvrijheid van de mensen van Dirsek is erg bijzonder, Ali met zijn familie zal iedereen een gezellige avond bezorgen met een overheerlijke maaltijd. Als je van knoflook houdt mag je garnalen eten anders écht niet, de verhouding garnaal / knoflookteen staat één op één.

Dag 3: Dirsek – Datça:  15 mijl
Wat ruik ik?? Ja hoor vers brood uit de houtoven …..ontbijtje op de wal of aan boord met het kabbelende water om je heen…..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..wil je hier nog wég??  Eigenlijk niet maar we gaan tóch, want we hebben nog veel meer mooie plekjes deze week. Na de briefing vertrekken we hoog aan de wind opkruisend naar Datça, een modern dorpje met een mooie havenkom en gezellige stadskern met boulevard en strand. Heren kunnen naar de kapper voor een scheerbeurt en de dames kunnen zich hier ook helemaal laten verwennen bij een luxe dameskapper voor manicure, pedicure, een totale lichaamsmassage en je haren lekker föhnen, kortom verwennerij. De boodschappen kunnen aangevuld worden vanaf de havenkade, er kan weer gepind worden en ’s avonds kan je lekker eten bij het Küçük Ev restaurant.

Dag 4: Datça - Knidos: 23 mijl
Met een aandewindse koers zeilen we richting Knidos. Vele honderden jaren geleden een grote handelsstad en nu een groot openluchtmuseum, waar we midden in afmeren. Het is zeker de moeite waard om een wandeling te maken door de opgravingen van Knidos, vanaf de steiger zie je al het kleine amfitheater en lijkt het gebied met opgravingen niet zo groot. Maar als je de moeite neemt om verder te wandelen dan zie je het grote uitgestrekte gebied vol met oudheden. Het eerste beeld van een naakte vrouw is hier gevonden, het beeld van Aphrodite. Ook een bezoek aan de vuurtoren is leuk om te doen, vanuit deze vuurtoren zie je de Griekse eilanden Kos, Yialle en Nisiros heel mooi liggen.

Dag 5: Knidos - Cökertme:  30 mijl
We brengen de nacht door aan de steiger van het restaurant van Captan Ibrahim. Hier is het altijd een hartelijk welkom en je voelt je één met de familie. Er staat hier meestal wat zijwind tijdens het afmeren, maar de gehele familie van Ibrahim staat klaar om je te helpen. 's Avonds een heerlijke maaltijd met de keuze uit vele oven én grillgerechten.

Dag 6: Cökertme - Akbük: 16 mijl
De stilte van de baai kan je horen…..of de fluitketel van de buren voor hun kopje koffie….. De rust in deze baai is overdonderend, wakker worden van helemaal niks….het bestaat echt nog. We gaan naar de leuke baai van Akbük, waar we uiteraard aanleggen bij AltaÈ™ restaurant van Ömer en zijn familie. Het restaurant is sfeervol verbouwd en de garnaaltjes uit de oven zijn niet te versmaden. De hoge steile wanden aan de noordkant van deze baai zijn imponerend.

Dag 7: Akbük - English Harbour:  8 mijl
De ingang van de baai is van afstand lastig te herkenen, éénmaal binnen gekomen zie je overal weer kleine baaitjes. Gezien de beschutting hebben de Engelsen tijdens WO II hier veel schepen "verstopt"
Onze aanlegplaats is aan de steiger van het restaurant Kaptan en onder de bomen in de tuin is het heerlijk "koel".

Dag 8: English Harbour - Amsterdam: 3500 km.
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventuele geboekte accommodatie.

De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.
*De aangegeven mijlen zijn Nautische mijlen en rechtstreeks gemeten.

 

8 daagse Oneway: English Harbour -Orhaniye route


Zeilend langs de kustlijn van Turkije, passeren van Griekse eilandjes, veel cultuur en oudheden in Knidos,  afgewisseld met stille baaitjes en leuke dorpjes, lekker zwemmen in kristalhelder water. Een tocht voor liefhebbers van zeilen en cultuur.


Vertrekdata: 3 juni en 19 augustus


Dag 1: Amsterdam – English Harbour: 3500  km.
Op de luchthaven van Dalaman staat de chauffeur klaar om iedereen naar English Harbour te brengen. De busrit duurt ongeveer 6 kwartier en onderweg kom je langs vele sinaasappelboomgaarden en het groene van deze streek zal zeker verrassend zijn. De flottieljeleiding zal iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast staan. Na de breefing en de technische uitleg van het schip vertrekken wij voor een korte tocht naar KaracasöÄŸüt

Dag 2: KaracasöÄŸüt - Cökertme :  22 mijl
We brengen de nacht door aan de steiger van het restaurant van Captan Ibrahim. Hier is het altijd een hartelijk welkom en je voelt je één met de familie. Er staat hier meestal wat zijwind tijdens het afmeren, maar de gehele familie van Ibrahim staat klaar om je te helpen. 's Avonds een heerlijke maaltijd met de keuze uit vele oven én grillgerechten.

Dag 3: Cökertme - Palamut :  35 mijl
Palamut is een langgerekt vissersdorpje met een heel klein havenkommetje. Vele vissers zijn op de kade hun netten aan het boeten, erg leuk om toe te kijken. De maaltijd gebruiken we in het tuinrestaurant van Semra " le Jardin de Semra", die heel bijzondere maar zeker ook zeer smakelijke gerechten op tafel zet.

Dag 4: Palamut - Bozukale :  24 mijl
Meestal voor de wind richting Bozukale.  Bozuk betekent kapot en Kale betekent kasteel. De baai van 3 kapotte kastelen, waarvan er één goed te bezoeken is en de grote muur vanaf zee al duidelijk is te zien. Ook gaan er verhalen, dat hier vroeger piraten zich schuil gehouden hebben en dat kan je je goed voorstellen, want de ingang van de baai is niet te zien als je vanaf het westen aanvaart. We meren af bij Sailors House van Mustafa, één van de simpelste restaurantjes in ons programma maar met een enthousiast team in de bediening en een superkok. Iedereen zal zich hier erg welkom voelen en na het afmeren is het kopje thee gratis in het restaurant

Dag 5: Bozukale -  Sögüt:  15 mijl
Met “halve” en “voordewindse”rakken naar de volgende prachtige baai SöÄŸüt, waar we afmeren bij het Octopus restaurant van Eray en zijn familie. In SöÄŸüt zijn ze altijd wel bezig met het restaureren van een aantal Turkse Gulets wat erg leuk is om even te bezoeken. Het restaurant is luxe en erg sfeervol en ze toveren daar de lekkerste “seafood” op tafel, de keuze in voorgerechten is niet te beschrijven en altijd weer nét even anders. Luxe regendouches voor iedereen die maar wil en een heerlijke “lounchehoek” om tot rust te komen van de zeildag. Kortom alwéér een feestje….

Dag 6: Sögüt - Sailors Paradise: 16 mijl
De naam zegt het al, een paradijsje op aarde waar Mehmed en zijn familie klaar staat om iedereen een fantastisch verblijf te bezorgen. Een klarinet spelende kok, die de lekkerste gerechten op tafel tovert, de dochter zwaait de scepter in het organiseren van de logistiek in het restaurant en dat doet ze heel goed, een douche die gebouwd is op de lengte van de eigenaar, een ijscoman die “ice cream” gilt vanuit zijn bootje. Maar na het eten de rust van de baai met een geweldig mooie sterrenhemel en dan weet je pas….inderdaad Sailors Paradise

Dag  7: Sailors Paradise - Orhaniye: 12 mijl
De direkte afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden  om er een prachtige zeildag van te maken.  …..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..eigenlijk zou je best langer willen blijven maar helaas is de laatste zeildag al weer aangebroken. We gaan vandaag naar Orhaniye de prachtige baai vól met pijnbomen. Stoere verhalen tijdens de maaltijd, over wat we deze weken allemaal beleefd hebben zullen over tafel gaan. In de grote tuin met zwembad gaan we genieten van een heerlijke barbecue met saladebuffet....misschien tussen de gerechten door nog een verfrissende duik nemen???

Dag 8: Orhaniye – Amsterdam: 3500 km.
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventuele geboekte accommodatie. Vandaag is het markt in Orhaniye, dus daar kan je mooi nog even naar toe voor leuke souvenirs  voordat de transferbus je op komt halen om naar de luchthaven te brengen. De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.
*De aangegeven mijlen zijn Nautische mijlen en rechtstreeks gemeten.

 

 

15 daagse 2 landen route:


Zeilen door de mooiste natuurgebieden van Turkije en Griekenland.Voor deze route is het lastig om een van dag tot dag beschrijving te geven, aangezien in dit gebied de windinvloeden minder goed op langere termijn in te schatten zijn. De route wordt per dag ingevuld aan de hand van de laatste weersberichten.

In principe zal de route eerst langs de Turkse kust richting Bodrum gaan en dan via de Griekse eilanden naar het Oosten.

Mogelijke aanlegplaatsen:
Dirsek, Datça, Palamut, Knidos, Kos(Gr.), Nisiros (Gr.), Symi (Gr.), Rhodos (Gr.), Bozburun( inklaren) en Sailors Paradise.

Deze geweldige zeilroute zal beginnen en eindigen in Orhaniye.

 

 

8 en 12 daagse Einde Seizoens Special


Zeilen door het mooiste natuurgebied van Turkije en overnachten en genieten van de gastvrijheid van de mensen in de romantische baaitjes. De prijs van de 12 daagse route is gelijk aan de 8 daagse prijs:  4 dagen gratis als einde seizoensaanbieding ! 

Dag 1: Amsterdam – Orhaniye: 3500  km.
Op de luchthaven van Dalaman staat de chauffeur klaar om iedereen naar de gezellige Palmiye Marina te brengen. De busrit duurt ongeveer 6 kwartier en onderweg kom je langs vele sinaasappelboomgaarden en het groene van deze streek zal zeker verrassend zijn. De flottieljeleiding zal in Orhaniye iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast staan. ’s Avonds is er alle gelegenheid om tijdens de maaltijd in het  restaurant kennis te maken met de andere deelnemers aan de flottielje.

Dag 2: Orhaniye -  Dirsek: 14 mijl
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje in de tuin gaan we op weg naar onze eerste aanlegplaats. De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden  om er een prachtige zeildag van te maken.  Dirsek, een baaitje met vele kleuren blauw in het water door de verschillende bodembegroeiingen. De naam Dirsek betekent letterlijk vertaald “elleboog” en dit is dan ook de vorm van de baai, goed beschut tegen elke wind. De gastvrijheid van de mensen van Dirsek is erg bijzonder, Ali en de hele familie zal iedereen een gezellige avond bezorgen met een overheerlijke maaltijd. Als je van knoflook houdt mag je garnalen eten anders écht niet, de verhouding garnaal / knoflookteen staat één op één.

Dag 3: Dirsek - Ciflik: 25 mijl
Wat ruik ik?? Ja hoor vers brood uit de houtoven die zowat naast je boot staat…..ontbijtje op de wal of op de boot met het kabbelende water om je heen…..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..wil je hier nog wég??  Eigenlijk niet maar we gaan tóch want we hebben nog veel meer mooie plekjes deze week.

Dag 4: Ciflik - Sarsala: 39 mijl
Met het windje ruim gaan we richting de grote baai van Fethiye en Göçek. Daar aangekomen zal de rust en de gemoedelijke sfeer van de kleine baai Sarsala je aangenaam verrassen. De mensen van Sarsala zijn erg gastvrij en zullen er alles aan doen om het iedereen naar de zin te maken. Het terras waar we de maaltijd geserveerd krijgen staat “op het water”, met een geweldig uitzicht op de steiger en een wijde blik over de baai.


Dag 5: Sarsala - Fethiye: 14 mijl.
We zetten koers dwars over de grote baai van Fethiye naar de stad Fethiye zelf. Een hele mooie zeildag met halve wind, maar ook tijd genoeg om even een “lunchstop” te maken in een van de vele pittoreske baaitjes, die je onderweg tegen kan komen. De flottieljeleiding zal daar alles over vertellen. De stad Fethiye heeft enorm veel te bieden: de hamam, de markt, scheerbeurt voor de heren, maar ook een excursie naar de Saklikent kloof is zeer de moeite waard.

Dag 6: Fethiye - Kapi Creek: 13 mijl
Vandaag plannen we de tocht naar Kapi Creek, een prachtige beschutte baai. Als je vanaf het restaurant een klein stukje naar boven loopt dan kom je op een geweldig uitzichtpunt over het water langs de beide kanten van deze kleine bergrug. Ook is het leuk om het klein dorpje te bezoeken en bij de imam ( met zijn eigen echte moskee) en zijn vrouw een kopje “adaçay” te drinken, dit is een kruidenthee van takjes salie……. voor de liefhebbers dus. Er zijn vrouwen die tapijtjes knopen en honing maken en sokken breien, die ze uiteraard ook willen verkopen. Deze nederzetting is ongeveer 20 minuutjes lopen vanaf het restaurant en makkelijk te bereiken.

Dag 7: Kapi Creek - Ekincik: 38 mijl
We gaan weer naar “buiten” langs de mooie kustlijn van Turkije op weg naar de bestemming van deze dag: Ekinçik. Onderweg niet vergeten om bij “Hamburger-eiland” naar dolfijnen te zoeken, op deze plek zien we ze erg vaak! Hoog aan de wind zeilen is nodig vandaag om de kaap DiÅŸibilmez te ronden, daarna afvallen en de laatste mijlen met halve wind naar Ekinçik, een prachtige met pijnbomen omringde baai. De avondmaaltijd is luxe met enorm veel keuze aan gerechten maar je mag zéker niet vergeten om een plekje voor het toetje over te houden.

 

 

Dag 8: Ekincik - Amsterdam: 3500 km.
Van diegenen, die helaas maar 1 week vrij konden maken nemen wij hier afscheid en de bus zal hen naar de Luchthaven Dalaman brengen.

 

Dag 8: Ekincik - Bozukale : 18 mijl
Met "hoog aan de wind" naar Bozukale.  Bozuk betekent kapot en Kale betekent kasteel: de baai van 3 kapotte kastelen, waarvan er één goed te bezoeken is en de grote muur vanaf zee al duidelijk te zien is. Ook gaan er verhalen, dat hier vroeger piraten zich schuil gehouden hebben en dat kan je je goed voorstellen, want de ingang van de baai is niet te zien als je vanaf het westen aanvaart. We meren af bij Sailors House van Mustafa, één van de simpelste restaurantjes in ons programma maar met een enthousiast team in de bediening en een superkok. Iedereen zal zich hier erg welkom voelen en na het afmeren is een gratis kopje thee gratis in het restaurant!

 

Dag 9: Bozukale - Sogut : 18 mijl
Op naar de volgende prachtige baai SöÄŸüt, waar we gaan afmeren bij het Octopus restaurant van Eray en zijn familie. In SöÄŸüt zijn ze altijd wel bezig met het restaureren van een aantal Turkse Gulets wat erg leuk is om even te bezoeken. Het restaurant is luxe en erg sfeervol en ze toveren daar de lekkerste “seafood” op tafel, de keuze in voorgerechten is niet te beschrijven en altijd weer nét even anders. Luxe regendouches voor iedereen die maar wil en een heerlijke “lounchehoek” om tot rust te komen van deze zeildag. Kortom alwéér een feestje….

Dag 10: Sögüt - Sailors Paradise: 13 mijl
Sailors Paradise: De naam zegt het al, een paradijsje op aarde waar Mehmed en zijn familie klaar staan om iedereen een fantastisch verblijf te bezorgen. Een klarinet spelende kok die de lekkerste gerechten op tafel tovert, de dochter die de scepter zwaait over de logistiek in het restaurant en dat doet ze heel goed, een douche die gebouwd is op de lengte van de eigenaar, een ijscoman die “ice cream” gilt vanuit zijn bootje. Maar na het eten de rust van de baai met een geweldig mooie sterrenhemel en dan weet je het pas….inderdaad Sailors Paradise

Dag 11: Sailors Paradise - Orhaniye: 12 mijl
De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden  om er een prachtige zeildag van te maken.  …..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..eigenlijk zou je best langer willen blijven, maar helaas is de laatste zeildag al weer aangebroken. We gaan terug naar Orhaniye de prachtige baai vól met pijnbomen. Stoere verhalen tijdens de maaltijd, over wat we deze dagen allemaal beleefd hebben zullen over tafel gaan. In de grote tuin met zwembad gaan we genieten van een heerlijke barbecue met saladebuffet....misschien tussen de gerechten door nog een verfrissende duik nemen???

Dag 12: Orhaniye – Amsterdam: 3500 km.
Het is weer tijd om naar huis te gaan. Vandaag is het markt in Orhaniye dus daar kan je mooi nog even naar toe voor leuke souvenirs  voordat de transferbus je op komt halen om naar de luchthaven te brengen. De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus. (Tot 2018!!!)
*De aangegeven mijlen zijn Nautische mijlen en rechtstreeks gemeten.

 

Keer nu terug naar de flottieljes in Turkije

 


© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline