Meer informatie over zeilen in Griekenland
Land
Gebied

Meer informatie over Zeilen in Griekenland.Athene - Kalamaki 

Dicht bij de hoofdstad van Athene vormen de eilanden die in de Saronische golf liggen een interessant zeilgebied. Het is een heel goede keus als u zeilen wilt combineren met een aantal bezoeken aan het land zelf. Met Athene vlakbij gelegen aan de haven is dit heel goed te combineren. Wilt u verder landinwaarts dan kunt u het Epidaurus amfitheater bezoeken wat in de zomer gebruikt wordt voor voorstellingen.
U zult zich nooit vervelen met al deze eilanden in de Saronische golf. Veel natuurlijke schoonheid, schone zandstranden en zelfs kleine woestijn eilanden om te ontdekken, snorkelen en duiken of vissen. Bezoek de eilanden op uw weg naar de Egeïsche zee en u krijgt een idee voor een volgende vakantie op een later tijdstip
De Saronische zee is ideaal om te zeilen omdat de wind hier uit verschillende richtingen komt. De eilanden liggen gemiddeld tussen de 20 en 40 mijl vanaf Athene zodat u een gevarieerd aanbod krijgt. Het grote aantal eilanden binnen bereik maakt het gemakkelijk om een nieuwe baai of haven te vinden om te overnachten. Er zijn ook vele restaurants en het kopen van proviand is geen probleem omdat de meeste eilanden een aantal winkels hebben en een fruit en/of vismarkt of u vindt er een visser die u graag wat van zijn verse vangst verkoopt.


Hydra is een fantastische plaats om een dag of twee door te brengen als u er tijd voor hebt. Het feit dat Hydra een unieke schoonheid heeft in zijn architectuur en zijn landschap samen met zijn nabijheid van Athene en zijn belangrijke historische interesse hebben het eiland op het niveau gebracht tot internationaal toeristen centrum. Ongetwijfeld is Hydra één van de mooiste eilanden in Griekenland met een unieke atmosfeer. Hier kunt u van een onvergetelijke vakantie genieten.
Vlakbij Poros en een beetje verder liggen Spetses, beide vormen een deel van dit mooie zeilgebied. Elk heeft zijn eigen schoonheid. Poros is een beetje overstelpt met toeristen. Spetses is de plek voor de rijken uit Athene en de inspiratiebron van vele mooie romancen.

Lavrion – ideaal voor een bezoek aan de Cycladen

Lavrion is vrij dicht bij Athene, nu ook het vertrek en aankomst op Lavrion mogelijk is bespaart het u een paar uur en brengt u dichter bij de Cycladen in de centrale Egeïsche zee. Het is ook heel dicht bij de beroemde tempel boven op kaap Sounio.
Lavrion heeft zijn eigen verbinding met de oude Griekse geschiedenis. Het was het meest bekend tijdens de prehistorische en historische eeuwen vanwege zijn rijke zilver mijnen. De exacte leeftijd van de mijnen is onbekend. We weten dat intensieve zilveronttrekking begon rond 483 voor Christus. De economische welvaart van oud Athene was gedeeltelijk te danken aan de winsten van de Lavrions mijnen. De verdiensten bereikten hun hoogtepunt 480 jaar voor Christus toen de mijnen gebruikt werden door de generaal Themistoklis uit Athene voor de constructie van de vloot die uiteindelijk de Persen verslagen hebben tijdens een zeeslag bij Salamina. De mijnen zijn definitief gesloten in 87 voor Christus.
Vandaag de dag is Lavrion een moderne stad met 15.000 inwoners en vele winkels, restaurants, cafés, bars en een noemenswaardige vismarkt. De olympische haven waar we gevestigd zijn ligt dicht bij. Er is een nieuw wegenstelsel aangelegd en het nieuwe internationale vliegveld in Sparta maakt het voor het toerisme stukken gemakkelijker.
Lavrion is de toegang tot de Cycladen, het is maar 16 zeemijl verwijderd van Kea, het eerste eiland van de Cycladen.

Rhodos 

Rhodos is één van de grootste en mooiste Griekse eilanden. Dit eiland is uniek door zijn combinatie van zee en zon, dit komt omdat volgens de mythe Rhodos de dochter is van de god van de zee, Poseidon en vrouw van Helios, de zonnegod. Volgens de mythe gebeurde het volgende; toen Rhodos uit de blauwe zee opsteeg heeft Helios het overgoten met zijn eeuwige licht en maakte Rhodos het mooiste eiland in de Egeïsche zee. Het is waarschijnlijk het enige eiland in de wereld wat zoveel te bieden heeft aan zijn bezoekers, van archeologie tot natuurschoon en een geschiedenis aan cultuur.
Rhodos behoort tot de Dodekanese, een groep eilanden ten Zuidwesten van Griekenland. Het eiland is 78 kilometer lang en 38 kilometer breed, heeft een totaal oppervlak van 1400 vierkante kilometer. Het is het vierde grootste eiland van Griekenland. Het grootste gedeelte van het eiland bestaat uit heuvels en bergen . Atavyros 1215m is de hoogste berg, gevolgd door Akramitis 825m en Profitis Ilias 798m. Er zijn geen rivieren of meren maar er zijn meerdere waterstromen die vanaf de bergen de velden voorzien van water. Het klimaat van Rhodos is mediterraan, hete zomers en milde winters.
De weinig landbouwgrond die er is produceert de lekkerste groente en fruit die te vinden is in de Middellandse zee. Tot 1950 was de bevolking voornamelijk werkzaam in de landbouw tot ze zich realiseerde dat het toerisme veel winstgevender is. Het zorgen voor de bezoekers en het kennismaken met bezoekers van verschillende landen past goed bij het rusteloze, sociale en gastvrije karakter van de inwoners van Rhodos. De huidige populatie van 90.000 inwoners ontvangt jaarlijks 1.250.000 bezoekers die met hen genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland en iets leren over de lange geschiedenis van Rhodos.
Ook locale producten zijn heel special; de inwoners van Rhodos hebben een lange traditie in zilverwerk, keramiek, tapijt weven en handwerk. In de vele winkels in de oude stad, wat eigenlijk meer een bazaar is, vind je aardewerk van Rhodos, borden, mokken, etc gedecoreerd met traditionele ontwerpen.
Het weer op Rhodos en in de hele Egeïsche zee gedurende het seizoen dat loopt van april tot en met oktober maken dit gebied het Mekka voor de zeiler. Aan de Westkust waait de Noordwesten wind, de Meltemi. Deze wind maakt het dat het in die omgeving niet zo rustig is als in het Oostelijke gebied. 

Syros 

Onbedorven, traditioneel met een ouderwetse verfijning. Elegant en historisch zeer rijk, dat is de hoofdstad van de Cycladen. Liefelijke stranden, watersport, veel te doen. Er zijn ontelbare onbedorven en onontdekte baaien en inhammen te ontdekken op Syros, maar er zijn ook een aantal commerciële stranden zoals Kini met een mooi strand. Naast Kini vindt je de Noordelijk de stranden Delfini, Varvaroussa en Grammata.
Gelegen in het centrum van de Cycladen, was Syros de hoofdstad van deze unieke groep eilanden en in de 19e eeuw was het de hoofdstad van heel Griekenland. 
Syros heeft veel te bieden, mooie stranden, rust en vrede, Ermoupouli met zijn bouwvallige neoklassieke herenhuizen en elegante pleinen. Overdag zijn er veel interessante musea te bezoeken en cafés en restaurant voor een heerlijke lunch. In de avond is de stad  prachtig verlicht en net geklede inwoners flaneren rond om vrienden te ontmoeten en te genieten van de verkoeling van de avond. Naast de traditionele charme zijn er ook een aantal goede nachtclubs en bars. Syros heeft ook een aantal traditionele lokale zoete lekkernijen. Dit eiland heeft een niveau van verfijning dat niet op veel ander eilanden te vinden is.
Syros is in het Noorden onvruchtbaar door zijn bergen, maar echter in het Zuiden is het wel heel vruchtbaar. Het is bijna niet bekend als toeristische bestemming en daarom ademt het nog de echte Griekse atmosfeer uit.
Er is een luchthaven op Syros dus is het mogelijk om naar Athene te vliegen en dan een binnenlandse vlucht te nemen. Als alternatief kan men de ferry nemen vanaf Rafina. Met de hydrofoil duurt het 2 uur. In het hoogseizoen varen er een paar per dag heen en weer. De normale ferry doet er 4,5 uur over.

Poros

In drie minuten varen bereikt u de Peleponnesos en plaatsen als Nafplion, Myceneae, Epidavros en in minder dan een uur bereikt u Pireaus. Het eiland is bedekt met prachtige bossen die bijna tot aan het strand reiken. De accommodatie is kwalitatief goed en niet duur. Op het eiland treft u goede restaurants en cafés’s en diverse watersportmogelijkheden aan. 
Poros heeft niet de kilometerslange stranden die de Cycladen hebben. Hier vindt u kleine, schaduwrijke beschutte stranden, zelfs op heel winderige dagen. Het eiland ligt dicht langs de kust van de Peleponeses. Vaart u door het kanaal dan waant u zich op een rivier. Het is een perfect eiland voor een dagtrip maar naar mijn mening is Poros veel meer dan dat. Het is de beste uitvalsbasis voor een zeilvakantie naar Athene, de Peleponese en de Aegeïsche eilanden.

Corfu

Gedurende de geschiedenis hebben meerdere landen – Italië, Turkije en Rusland, Frankrijk, Engeland - en uiteindelijk Griekenland aan het bestuur van Korfu gestaan. Wie kan ze ongelijk geven. De onvergelijkbare schoonheid van dit eiland, die van tijd tot tijd onder een andere naam opduikt, heeft een rij van overheersers aangetrokken. Het heeft in de afgelopen eeuwen ook diversen artiesten geïnspireerd die haar charme in woord en muziek hebben geprezen of in schilderijen en sculpturen uit opgravingen hebben verspreid onder een groot publiek. Literaire mensen zoals Goethe, Oscar Wilde, Gerald en Lawrence Durrell de schilders Alfred Sisley en Edward Lear hebben met hun pen of penseel de betoverende wereld van Korfu vastgelegd. Zelfs Napoleon was betoverd door haar schoonheid.
Korfu heeft niet voor niets de naam Emerald eiland gekregen. Het meest groen van alle Griekse eilanden is Korfu’s natuurlijke schoonheid verborgen onder een mantel van smaragd groen met een horizon met bergen die eindigen in het blauwer dan blauwe water.
Elegante architectuur, zonovergoten stranden, bruisend nachtleven en een heerlijke keuken spelen hun rol bij de aantrekkingskracht op bezoekers van over de hele wereld. Met een hartverwarmend welkom tonen de Grieken u op een unieke en instinctieve manier hun gastvrijheid zodat u zich er meer thuis voelt dan waar u zelf woont.  Het eiland heeft iedereen iets te bieden. Korfu stad zelf is een combinatie vol met contrast tussen oud en nieuw wat naast elkaar bestaat in perfecte harmonie. Neem even de tijd om dit eiland te ontdekken en u wordt beloond met één van de meest spectaculaire landschappen waar dan ook. Een tocht naar het hart van het eiland geeft u inzicht in het traditionele dorpsleven van Korfu. De tijd heeft stilgestaan in enkele plaatsen en het leven van alledag kabbelt voort zoals het al eeuwen doet.
Korfu is altijd al een van de favorieten eilanden in de Ionische Zee geweest, en door de ligging tegenover de ruige berglandschappen van Epirus en Albanie biedt Korfu een variëteit die weinig andere eilanden kunnen evenaren. Korfu met zijn vriendelijke bewoners gunt u de mogelijkheid om te genieten van de uitwisseling van culturen zonder dat u naar minder bekende eilanden moet reizen. Buiten enkele van Korfu’s ontwikkelde ressorts biedt Korfu een plek die bruist van charme en de bezoeker een onvergetelijke vakantie ervaring aanbiedt.

Lefkas

Tot de 7e eeuw voor Christus bestond Lefkada uit een schiereiland aan de Westelijke kust van Griekenland waarmee het verbonden was. De Corinthiers hebben de isthmus doorgeneden en gescheiden van de tegenoverliggende kust.
Verdeeld over eiland en vaste land heeft Lefkada een speciale charme. Het eiland met contrasten in schoonheid is 35 kilometer lang en 15 kilometer breed biedt alles wat Moeder Natuur te bieden heeft. Lange uitgestrekte gouden stranden langs de West kust met turkoois, kristalhelder water wat langs de kust spoelt of wild uiteenspat tegen de witte kliffen van Kaap Lefkata in het Zuiden. Lefkas stamt af van Lefko wat wit betekent. Bergketens rijzen op tot 1145 meter hoogte. Diepe ravijnen verbergen kletterende watervallen die vol energie verrijzen tussen de landschappen met olijven. Vruchtbare vlaktes en groeven produceren en oogsten. Landbouw is nog steeds de belangrijkste bron van inkomen van het eiland.
Hoewel het leven rond de bergdorpen lijkt te hebben stilgestaan bestaat de moderne technologie ook zoals de auto en elektriciteit! Lefkada is nu verbonden met het vaste land van Griekenland door een dam met een beweegbare draaibrug. De ontwikkeling van gemotoriseerd vervoer is belangrijker dan rust. De stad Lefkada bevindt zich in het Noordoosten van het eiland.
Onder het kasteel strekt het witte zandstrand zich uit van Gira tot Giannis, ongeveer 7 km lang. De windmolens, vis taveernes, cafetaria’s en stamlokalen die we onderweg tegenkomen vullen de schoonheid van het landschap aan. Landinwaarts treft u pittoreske dorpjes aan waar de tradities en gebruiken uit vroeger tijden bewaard zijn gebleven en nog steeds uitgeoefend worden. 

Samos

Samos is één van de mooiste eilanden in de Egeïsche zee dat maar 1 mijl van de Turkse kust verwijderd ligt. Het heeft veel legendes en schoonheid, bedekt met naald en olijvenbomen is het eiland omringd door de kristalheldere zee met prachtige baaien en stranden. Het is de geboorteplaats van Pythagoras en de woonplaats van de godin Hera. Het heeft een schat aan historische monumenten en heeft een rijk cultureel verleden. Het is een prachtig en groen eiland met wonderschone stranden, pittoreske dorpjes en havens. De natuurlijke schoonheid van het eiland, het klimaat en de archeologie maken het eiland interessant voor toeristen van verschillende nationaliteiten.
Naast de natuurlijke schoonheid, mooie stranden en baaien en de welige vegetatie van de bergen, die bekent staat bij verzamelaars van aromatische medicinale kruiden, kan de bezoeker ook archeologische plaatsen bezoeken zoals; de Heraion en de tunnel van Eupalinos, de archeologische en Byzantijnse musea in de stad Samos, de bibliotheek en de historische archieven en het Paleontological museum met de vondsten van Mytilinii.
U kunt ook het klooster bezoeken en de fresco’s bekijken in Megali Panayia, Panayia Vrontiani, Agia Zoni en Zoodochos Pighi. Daarnaast de oude industriële gebouwen, de tabaksplantage in Samos stad, de wijngaarden in Agios Konstantinos en nog veel meer wat aan de oude beschaving herinnert hoe het leven vroeger was op Samos. Elk dorp met zijn kerk, school, huizen in een groep gelegen rond het plein, de tuinen, de wijngaarden en kleine olijfgaarden, net als de kapelletjes over het landschap verspreid maken een prachtig plaatje.
Gaggou, Kokkari, Lemonakia, Tsamadou, Avlakia, Potami, Agia Paraskevi, Mourtia, Posidonio, het beroemde Psili Ammos en Mikali zijn enkele van de prachtige stranden op dit eiland.

Volos

Ontstaan in het midden van de 19e eeuw, modern Volos met 71000 inwoners is een vrolijke, levendige stad, stevig aangelegd met prettig brede straten. De boulevard is een ideale plek om te flaneren. Een moderne boulevard die bruist van het leven, met winkeltjes, restaurants en bars. De haven van Volos is altijd in beweging, het is het hoofd export centrum van Thessaly en de aanlegplaats van veel commerciële -, en passagiers schepen die varen op de Sporaden, de grote havens van de Middellandse Zee, Sirië en andere steden in het Midden Oosten.
Het archeologische museum van Volos bevat een rijke vondst uit het bronzen tijdperk, aardewerk uit de 5e en de 8e eeuw voor Christus, sculpturen uit de 5e en 6e eeuw voor Christus. De belangrijkste schilderijen uit de Griekse oudheid zijn hier te zien.
Vlakbij de kustweg die u naar het Zuidwesten lijdt vindt u een dennenbos waarin de ruines van het oude Dimitrias staan. Deze belangrijke stad is opgericht door Dimitrios Poliorkitis in de 3e eeuw voor Christus. In dit archeologisch interessante gebied vindt u ruines van de tempel, het paleis, en het theater met zijn prachtige akoestiek. Delen van de stadsmuur zijn nog te zien vanaf een heuvel rechts van de weg. Iets naar het Oosten in Pefkakia bevinden zich de resten van een nederzetting uit het Mycenan tijdperk die geïdentificeerd is als de Homerische stad Neleia. De weg passeert bij Nees Pagases een zomer vakantie ressort met goede faciliteiten voor toeristen. Gebouwd op het vroegere oude Pagasai, een belangrijk commercieel centrum uit de 5e eeuw BC en haven van het oude Pherai.

Kos

Kos, geboorteplaats van Hippocrates, is een eiland met Tropische schoonheid, eindeloze stranden en een tweeduizend jaar oude historie, een eiland waar uw dromen uit komen , een eiland dat u van harte welkom heet en dat u in uw hart zal sluiten. Het is één van de mooiste en meest zonnige eilanden van de Zuidoostelijke Egeïsche Zee, en het derde grootste eiland van de 12 Griekse eilanden die tot de Dodekanese behoren. De rijkdom aan historische monumenten, het mooie weer bijna het jaar rond, de zandstranden en het kristal heldere water zijn een aantal kenmerken die verantwoordelijk zijn voor de aantrekkingskracht op toeristen ieder jaar. 
De stad is gebouwd langs een brede baai en is adembenemend vanaf het eerste moment. U kunt het Knights kasteel bezoeken, een indrukwekkend middeleeuws gebouw met zijn immens grote bomen, Romeinse huizen met prachtige mozaïeken, vroeg Christelijke basilieken en musea en andere fascinerende dingen uit de oudheid. Het is ook waard om een bezoek te brengen aan de Dorische tempel van Venus, de Romaanse muziekschool en het kasteel dat gebouwd is door de knechten van St. John op de ruines van de oude stadsmuur. 
Een aantal dorpen bekend om hun schoonheid zijn; Asfendiou 14 km van Kos stad, Kardamina aan de zee en Pyli. Vanaf Pyli lijdt de weg naar Palio Pyli, waar u een oud kasteel vindt en daarna het vissersdorp Marmara en Mastichari. In het Zuidwestelijk deel van het eiland ligt Kefalos, een dorp omgeven met aantrekkelijke zandstranden en kleine cafés. In Kefalos, aan de kant van Palatia kunt u de ruines bekijken van Astypalaia, de vroegere hoofdstad van het eiland in de oudheid.
Er zijn dagelijks vluchten naar en van Athene en er varen regelmatig schepen naar en van Piraeus. Er is ook een bootservice naar en van Rhodos en Kalimnos. Kos is een haven waar men kan in – en uitklaren, havenautoriteiten en douane zijn hier aanwezig, tevens een brandstofstation. Er is een mooi strand in Kos stad en er zijn natuurlijk veel meer mooie en rustige plekken te vinden verspreid over het eiland, sommige zijn ook te bereiken met de fiets, een transportmiddel dat veel gebruikt wordt op Kos.

Paxos

Paxos is het kleinste van de zeven eilanden gelegen in de Ionische zee. Een groene oase met vele inhammen en grotten, maar gelukkig niet door grote groepen toeristen overstelpt. Het bevindt zich ten westen van het vaste land gelegen als een parel op ongeveer 8 km ten zuiden van het eiland Korfu. Paxos bestaat uit: het eiland Paxos en het schiereiland Mogonissi, Kaltsonissi, St. Mary en St. Nicolas en het kleinere Anti Paxos.
De legende vertelt ons dat Paxos is ontstaan nadat Neptunes 2 maal het water raakte en dat juist dit eiland het toevluchtsoord werd voor zijn geheime rendez vous en escapades en die van zijn vrienden.
Aan de Noordkant vindt u bijvoorbeeld de baai van Lakka, tevens basis van Sunsail, met heel helder lichtblauw water met zanderige bodem omringt door grijze rotspartijen. Halverwege het eiland vindt u het plaatsje Gaios, de hoofdstad, heeft een prachtige haven met authentieke taveerne’s, een wirwar van kleine straatjes, restaurantjes en winkeltjes. Er wonen ongeveer 800 mensen in Gaios.
De stadjes zijn charmant en er zijn vele uitnodigende ankerplekken te vinden aan de Oostzijde. 
Een bezoek aan Mongonisi is op dit eiland ook een aanrader. Gelegen in een rustige baai met een mooi zandstrand met daarbij een goed restaurant.
Paxos wordt momenteel nog steeds beschouwd als een miniatuur “Garden of Eden”.
En ondanks het feit dat het eiland niet groter is dan 11 km lang en 4,8 km breed
is het bedekt met ca 500.000 olijfbomen van kust tot kust.
Paxos en Anti Paxos staan ook bekend om de mooiste stranden van de gehele mediterrane zee, en u vindt er de mooiste ankerplekken die wij kennen.

Dit is Griekenland zoals het ooit was maar zoveel milder dan de hete zomer verder Zuid en Oost. U kunt Paxi bereiken met de ferryboot vanaf Koroe, Igoumenitsa, Parga en Pireus. Ook vanaf Italië is Paxi bereikbaar, zowel met catamaran als ferryboot vanaf Brindisi.

Skiathos

Skiathos is het eiland in de Noordelijke Sporaden dat het dichtst bij het vaste land ligt. Het vliegveld is dichtbij en er zijn goede ferrydiensten naar het eiland. Dit maakt dat dit eiland meer toeristen trekt dan de anderen. Skiathos stad is de hoofdstad van het eiland. Het is een charmante stad met kleine witte huizen met roze daken, waartussen u een doolhof van kleine straatjes en trappen vindt die uitmonden aan de haven. De haven is omringd met restaurants en bars. ’s-Avonds is het er gezellig druk.
Koukounaries biedt een langstrekt goudkleurig strand van een kilometerlang lang en op de meeste plekken 30 meter breed. De dennenbomen en bebossing zorgen voor schaduw en er is ook een klein meer vlakbij. Dit is de reden dat jaarlijks vele gasten naar dit eiland komen.
Kastro, een middeleeuws ommuurde stad, staat op een rots gericht naar zee, uitkijkend op een wilde en rotsachtige kust. Een hangbrug was de enige verbinding met de rest van het eiland in vroegere tijden, maar nu kunt u het bereiken met een trap. Binnen de muur van Kastro bevonden zich ooit 300 huizen en 22 kerken. De huizen zijn nu verdwenen van de 2 kerken die er nog staan is het de moeite waard om de kerk van Christus te bezoeken vanwege zijn iconen en het scherm van houtsnijwerk. Het is 1,5 uur varen met de boot.
Skopelos is een prachtig bebost eiland, het grootste van de Noordelijke Sporadengroep die bestaat uit Skiathos, Skopelos, Aloonnissos en Shyros. Alonissos is een beschermd natuurpark wat de daar verblijvende zeeleeuw beschermd. Het natuurpark is een mix van traditionele schoonheid en wilde natuur. Het is een korte zeiltocht vanaf Skiathos en het is een charmant eiland om een paar dagen te verblijven.

Preveza

Preveza is de ideale uitvalsbasis om te beginnen met een zeiltocht. Het gebied strekt zich uit van Korfu in het Noorden van de Ionische Zee tot Zakynthos in het Zuiden. Deze Griekse stad met 12000 inwoners biedt alles om u een onvergetelijke vakantie te geven. Er zijn supermarkten, banken, een postkantoor en een duik - en viswinkel. Natuurlijk zijn er vele visrestaurants en diverse cafés. Vlakbij gelegen vindt u de ruines van de middeleeuwse stad Nicopolis die gebouwd is door Octavian om zijn overwinning te vieren op Anthony en Cleopatra tijdens de slag van Aktion. Verder treft u er het Orakel van Nekromantion aan het eind van de Acheron rivier.
Als u direct naar Preveza vliegt begint u vakantie in het midden van een uniek zeilgebied. Vanaf hier kunt u richting het Noorden zeilen naar Korfu, Paxos, Antipaxos, Syvota en Parga of richting het Zuiden naar Lefkas, Kefalonia, Ithaka en Zakynthos en de kleinere eilanden Meganisi, Kalamos en Kastos. Preveza ligt aan de ingang van de Amvrakia baai, dat een internationaal beschermd natuurpark is geworden door zijn unieke ligging en natuurschoon.

U vindt hier een grote variëteit aan planten, vogels en vissen. Ook de dolfijnen en zeeschildpadden zijn hier te vinden. Als u een grote interesse hebt in vogels, is dit de ideale plek om heen te gaan.


© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline