Blog

Waar kun je allemaal zeilen in Griekenland?

Zeilen in Griekenland vanuit Corfu en Lefkas in de Ionische zee 

Dit zeilgebied leent zich heel goed voor als u voor het eerst een zeiljacht huurt. Door de gemiddelde winden zijn de zeilmogelijkheden uitstekend.

Zeilen in Griekenland, de Saronische golf 

Start in Athene en ontdek het gebied aldaar. Langs de kust is de wind nog gematigd maar als u verder de zee op gaat kan het hier al iets meer waaien. Een gebied wat weer een nieuwe zeileraring en uitdaging biedt voor wie al in het Lefkas gebied is geweest.

Zeilen in Griekenland, de Cycladen, Kos, Samos en de Dodekanesos

Dit zijn prachtige gebieden voor de zeiler die al vaker op zee gezeild heeft. Dit gebied vergt weer wat meer ervaring als het Lefkas gebied en de Saronische golf.

De Cycladen vormen een archipel van 56 grotere en kleinere eilanden die verspreid liggen over de diepblauwe Egeïsche zee. Deze eilanden worden door velen terecht gezien als ideaal vakantieoord. Ondanks de overeenkomsten -stralende zon, blauwe zee, landschap en sobere bouwstijl- heeft elk eiland zijn bijzonderheden behouden. Rond de Cycladen staat iets meer wind en is het minder beschut. Daarmee is dit gebied het meest geschikt voor de ervaren zeiler.

Zeilen in Griekenland, de Noordelijke Sporaden bekend van de Mama Mia musical

De eilanden die de Noordelijke Sporaden vormen zoals Skiathos, Skopelos en Alonnisos hebben een fantastische ligging. Hierdoor kun je er super goed zeilen. Er staat altijd een goede wind om te zeilen maar ligt goed beschut. Het is een zeilgebied wat nog niet bomvol is in de zomer.

Zeilen rond de Dodekanesos


In dit gebied heerst de Meltemi, een sterke noordelijke wind, maar tegelijkertijd is er voldoende beschutting om goed te kunnen zeilen. 

De bereikbaarheid van Griekenland is heel goed. Er gaan veel budgetvluchten heen en ook alle eilanden zijn bereikbaar met ontelbare ferry’s.

Booking Room
Haven vol of gewoon geen zin om in een dure drukke haven te liggen?
Dan ga je lekker voor anker? Maar hoe moet dat dan? Gooi niet zomaar je anker uit en hoop dan dat ie wel houdt.Een goede voorbereiding is essentieel.Ga op zoek naar een plek waar het rond de vijf...
Lees meer
Booking Room
Wat doe je op de laatste dag van je zeilvakantie?

De check out is om 8 of 9 uur in de ochtend en je vlucht gaat pas laat in de middag.Zoek een lekkere strandplek met schaduw en een restaurant. Misschien ergens waar je ook nog wat watersport...

Lees meer

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline