Blog

De checkout bij terugkomst op de haven

Uw bareboat terugbrengen naar de charterbasis betekent altijd het einde van een prachtig avontuur.

Slimme bemanningen plannen vooruit voor het check out proces om te voorkomen dat ze worden getroffen door een aanzienlijke creditcardbetaling.

Door de verantwoordelijkheden van uw eigen bemanning te verdelen, kunt u ervoor zorgen dat alles soepel verloopt.

De schipper moet verantwoordelijk zijn voor het werken met de checkout crew.
Maar anderen kunnen de boot schoonmaken, waterspeelgoed terugbrengen en voedsel weggooien.

Een lid van uw bemanning kan ook naar de charterbasis gaan om uw terugvlucht te bevestigen, de tijden te controleren en taxitransfers te regelen.

Er wordt van je verwacht dat je de boot redelijk schoon achterlaat, anders krijg je schoonmaakkosten.

Verzamel al je spullen en pak je plunjezakken opnieuw in, zodat je vroeg van de boot kunt vertrekken de volgende ochtend.

Als je extra eten over hebt, deel het dan met de check-out of dokbemanning. Ze zullen het waarderen.

Als ze het niet kunnen gebruiken, bied het dan aan aan een bareboat-bemanning die op het punt staat te vertrekken.

Het jacht dient in redelijk schone staat te worden geretourneerd, met uitzondering van normale slijtage.

Neem de tijd om alles te documenteren met foto's.

Bijna elk charterbedrijf vereist dat u de brandstoftank bijvult en de vuilwatertank leegt. 

Het charterbedrijf heeft je misschien een onderhoudschecklist gegeven voor gebruik tijdens het charteren en ook een logboek.
Als dat niet het geval is, houdt u uw eigen logboek met problemen bij, zodat u ze kunt melden zodra u de basis bereikt. Als u dit doet, wordt u in de toekomst vrijgesteld van kosten voor dingen die niet uw schuld waren, en helpt het de dokbemanning de problemen op te lossen voordat de boot op de volgende charter vertrekt.

Als je waterspeelgoed hebt geleend of gehuurd, delegeer dan iemand om het in te checken en ontvang een ondertekend ontvangstbewijs en een ingevuld creditcardbewijs. Hetzelfde geldt als je elektronica hebt gehuurd, zoals een handmarifoon. Verlaat de haven niet zonder ondertekende bonnen.

Onthoud dat voor veel in en out checkpersoneel Engels een tweede (of derde) taal is, dus er kunnen communicatieproblemen zijn.

Veel charterbedrijven sturen een duiker naar beneden om naar de bodem van de boot te kijken.
Zorg ervoor dat u dit van tevoren laat doen terwijl u aan boord bent voor het inchecken in het interieur. Als je klaar bent, ontvang je een ondertekend ontvangstbewijs met een schone gezondheidsverklaring voor het interieur en exterieur, evenals de onderwateroppervlakken.

Die bon komt van pas als, laten we zeggen, de dokbemanning een lijn rond de prop wikkelt nadat u bent vertrokken, waardoor schade wordt veroorzaakt die anders aan u zou kunnen worden toegeschreven.

Denk aan de "uit het zicht"-uitrusting. Breng het grootzeil omhoog en rol de fok uit om te laten zien dat ze zich in dezelfde staat bevinden als waarin ze zijn ontvangen.

De ankerlier wordt vaak over het hoofd gezien, dus laat uw check-out team hem testen om aan te tonen dat u hem niet overbelast heeft en de motor heeft doorgebrand.

Over motoren gesproken, de buitenboordmotor heeft een schadelast voor het onderdompelen, dus laat de bemanning hem starten om te bewijzen dat hij niet heeft gezwommen. Als er bij de checkout zout water in de motor wordt geconstateerd zullen ze een flinke rekeing presenteren.

Neem de tijd om alles te documenteren met foto's. Maak vanuit alle hoeken foto's van de romp, het dek, de cockpit en het interieur. Zorg er ten slotte voor dat uw borg wordt terugbetaald en dat u een ontvangstbewijs krijgt voor de volledige kosten van het charter.
Booking Room
Haven vol of gewoon geen zin om in een dure drukke haven te liggen?
Dan ga je lekker voor anker? Maar hoe moet dat dan? Gooi niet zomaar je anker uit en hoop dan dat ie wel houdt.Een goede voorbereiding is essentieel.Ga op zoek naar een plek waar het rond de vijf...
Lees meer
Booking Room
Wat doe je op de laatste dag van je zeilvakantie?

De check out is om 8 of 9 uur in de ochtend en je vlucht gaat pas laat in de middag.Zoek een lekkere strandplek met schaduw en een restaurant. Misschien ergens waar je ook nog wat watersport...

Lees meer

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline