Blog

Zeilvakantie in Griekenland, maar welke gebied?

Huur een zeiljacht in Griekenland, maar waar, want Griekenland heeft heel veel verschillende zeilgebieden.

De meeste mensen kennen Lefkas, Corfu en Athene. Maar er zijn ook prachtige eilanden in de Noord Sporaden te vinden zoals Skiathos, Skopelos etc. En voor de kust van Turkije liggen de Dodekanesen eilanden, Kos, Rhodos, Kalimnos, Leros etc.

Welk gebied is nu geschikt voor welke zeiler?


Zeilvakantie in Griekenland, de verschillende gebieden en hun kenmerken.


Lefkas en Corfu
 in de Ionische zee, zijn de gemakkelijkste gebieden. Niet te veel wind, weinig golven, leuke haventjes, een gebied voor de beginnende zeiler en er zijn ook flottielje mogelijkheden

Athene, in de Saronische zee is een gebied waar iets meer wind kan staan in de zomer, zeker als je de Cycladen eilanden op gaat zoeken staat er vaak windkracht 6 en soms nog meer. Maar blijf je meer aan de vast land kant dan is dit een prachtig zeilgebied. Hier kunt u zelfstandi of met een flottielje zeilen.

Skiathos, het Mama Mia eiland in de Noord Sporaden. Hier waait het gemiddeld, vergelijkbaar met Athene. Een erg leuk gebied, er wordt daar geen flottielje gevaren maar we verhuren er zeiljachten om zelfstandig mee op stap te gaan.

Kos, Rhodos, de Dodekanes eilanden. Dit gebied kenmerkt zich door een stevige wind in de zomer. Dit gebied is voor de echte zeilers, die graag wat meer wind willen hebben. Geen moeilijke navigatie en haventjes genoeg maar wel altijd windkracht 4 of meer.

Booking Room
Waarom kan ik soms zeiljachten boeken met 50% korting?
We krijgen hier vragen over, daarom willen we dit verduidelijken zodat je zelf kunt bepalen wanneer je het beste kunt boeken.De verhuurders werken volgens het principe van marktwerking. Is er veel...
Lees meer
Booking Room
Kom zeilen rond de Canarische eilanden en laat je Virtueel begeleiden door de beste Schipper in dit zeilgebied die je je kunt bedenken!

Stel je voor: een paradijs waar de zon altijd schijnt en de thermometer zelden onder de 20 graden duikt, waar elke dag een uitnodiging is om de prachtige wateren te verkennen. Welkom op de...

Lees meer
Booking Room
Waar kan ik nog mee met de flottielje in 2024?
Vooral in het hoogseizoen lopen de flottieljes helemaal vol.Waar kun je nog mee?

Vertrekdata Sardinie

Vanaf 1 juni tot en met 28 september

Behalve de volgende weken20 en 27 juli3...

Lees meer

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline