Blog

Eerste Sardinie flottielje week 2016

Onze 1ste flottielje week is helaas weer voorbij ,wat een leuke week was het . 

Wij hadden meezeilers aan boord van de Nina en flottielje klanten waren engels sprekend. Zaterdagavond zijn we met de groep uit eten geweest in SuCubone. Het was een hele gezellige kennismaking met elkaar .De stoere verhalen werden verteld over elkaars zeilervaringen. Maar we voelde meteen dat dit een goede klik was met elkaar en dat dit wel eens een hele leuke week kon worden.Omdat onze flottieljeklanten later aankwamen werd hun inchecken en controle van de boot op zondagochtend gedaan.  Maar eerst zijn we naar de briefing geweest die door Sergio (basemanager Boomerang) gegeven werd. Hele duidelijke punten werdn besproken , gevaren onderweg , leuke stadjes te bezoeken etc etc.

Daarna  zijn wij vertrokken met de flottielje naar de baai en havnestadje Canniongne. De eerste dag hadden regen en nog meer regen. Eenmaal aangekomen in Canniongne stopte de regen en kregne we heerlijke warme zon en waren we eigenlijk alweer vergeten dat het had geregend. We hadden gelukkig wel wat wind en konden zeilend naar Canniongne toe. Al hoewel we niet hard gingen en zelf soms de motor erbij aan moest .

We zijn voor anker gegaan en die avond is ieder voor zich het stadje in gegaan. De één ging uit eten en de ander ging een terrasje pakken, ook wij gingen het stadje in omdat er een braderie was met hele leuke kraampjes .

De volgende ochtend hadden we briefing om 9.30 en de wens was van iedereen om naar Corsica te zeilen. Omdat we met een kleine groep waren konden we dat doen, Het is een zeiltrip van ongeveer 25 mijl. En einde van de dag gooide we het anker uit voor het leuke bergstadje Portovecchio.  Omdat 1 van onze klanten van Whales is en die avond de EK wedstrijd Whales tegen Rusia gespeeld werd ,besloten we hem te gaan supporten en zijn we met de groep op het terras voetbal gaan kijken. Wat uiteindelijk een hele spannende wedstrijd werd ,en heel gezellig  Whales won en een fles Prosseco werd op de tafel gezet. 

 Bonifacio

Dinsdagochtend was er helemaal geen wind , en zijn we na de briefing vertrokken naar Golfo Santa Manza. Een mooie heldere blauwe baai ,waar wel een beachclub op het strand is en je kan er veel huren, funband, achter een speedboot, wakeboarden,zeilen etc. Uiteindelijk werd er bij ons gesnorkeld en gezwommen en heerlijk genieten van de hete zon. temp 35 graden, en watertemp 22 gr.

Woensdag , zijn we met weinig wind vertrokken naar eindbestemming  in het natuurpark van Sardinië. Cala Garibaldi. 

Maar een lunchstop werd gemaakt bij een andere baai in het natuurpark . Cala Stagno Torto. En wij deden een lunchstop in een prachtige natuurlijke haven Bonifacio. We konden 3 uur max gratis aanmeren en na een heerlijke lunch, Om daarna rond 19.00 uur het anker te laten vallen in de mooie baai Cala Garibaldi.

 

Donderdagochtend hijsen we het anker weer na de briefing en nog even en splons in het water . Wind komt weer wat opzetten en met 5.3 knopen snelheid zeilden we naar Golfo di Marinella. Een blauwe baai waar ook van alles word georganiseerd. Je kan er (leren) surfen, wakeboarden, waterskieen,met funband spelen ,elktrische waterfiets huren maar ook flyboarden.  

Maar onze groep hield het bij zwemmen en snorkelen en lekker zonnen. In de avond 

zijn we met zn allen naar de pizzaria /restaurant gegaan in de haven.En de afgelopen dagen besproken onder het genot van een lokale wijn en een pizza .

Vrijdagochtend is aangebroken en dat betekent dat  de laatste zeildag is aangebroken. Er staat een lekker wind 10knopen. Zon schijnt  32 graden , en watertemp 22 graden.  Om volop te genieten van deze dag zijn we zeilend gegaan naar het begin van een baai van Cala Moresca, een mooie plek tussen een eiland Figarolo en Moresca in. Omdat er viskwekerijen zitten ,heb je hier grote kans om dolfijnen te spotten , en werd zelfs verteld dat de dolfijnen niet bang meer zijn van mensen dus ze heel dichtbij komen als je voor anker ligt.

Omdat je met je zeiljacht weer terug moet zijn in thuishaven Portisco voor 17.00 en je nog moet aftanken werd er om 14.00 het anker weer gehezen om richting Portisco te zeilen.

Die avond hebben we in een heerlijk visrestaurant gegeten om de week te bespreken en emails uit te wisselen voor de fotos in marina di Asfoldelli.

Zaterdagochtend is het tijd voor de klanten om de tas weer in tepakken en zich klaar te maken voor hun reis naar huis. Onze klanten vliegen pas later op de dag. Ik heb ze opgehaald van Portisco  en in Marina di Asfodelli gebracht. Waar één van onze klanten ging duiken met de duikschool terwijl andere relaxte op het strand en afentoe het water nog in sprongen voor verkoeling. Om 1300 uur was het dan toch echt tijd om afscheid te nemen.

 Het was met recht een heel leuk begin van het seizoen, 

 

GoFunSailing Flottieljebegeleiders , Pieter en Samira

Booking Room
Waarom kan ik soms zeiljachten boeken met 50% korting?
We krijgen hier vragen over, daarom willen we dit verduidelijken zodat je zelf kunt bepalen wanneer je het beste kunt boeken.De verhuurders werken volgens het principe van marktwerking. Is er veel...
Lees meer
Booking Room
Kom zeilen rond de Canarische eilanden en laat je Virtueel begeleiden door de beste Schipper in dit zeilgebied die je je kunt bedenken!

Stel je voor: een paradijs waar de zon altijd schijnt en de thermometer zelden onder de 20 graden duikt, waar elke dag een uitnodiging is om de prachtige wateren te verkennen. Welkom op de...

Lees meer
Booking Room
Waar kan ik nog mee met de flottielje in 2024?
Vooral in het hoogseizoen lopen de flottieljes helemaal vol.Waar kun je nog mee?

Vertrekdata Sardinie

Vanaf 1 juni tot en met 28 september

Behalve de volgende weken20 en 27 juli3...

Lees meer

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline