Blog

Zeilvakantie in Italië een heel goed alternatief

Nog steeds wordt er gedacht dat zeilen in Italië en met name Sardinië duurder is als in Griekeland, Turkije of Kroatië. Wij weten uit eigen ervaring dat dit niet zo is.

De prijzen voor het huren van een zeiljacht zijn gelijk aan elkaar. In augustus zijn er 2 weken waarin de prijzen volgens de prijslijst flink omhoog gaan omdat de italianen zelf dan op vakantie gaan en een hogere prijs konden betalen. Dit is nu aan het veranderen. Er zijn zelfs hoge kortingen te krijgen in augustus. Ook de Italianen hebben last van de crisis en dat veranderd de hele situatie.In Italië en Sardinië kun je al vanaf 6 euro een heerlijke pizza of pasta eten. Met een glas lokale wijn erbij ben je dan niet meer als 10 euro pp kwijt. Een espresso is nog vaak voor 1 euro aan de bar te drinken, waar vindt je dat vandaag de dag nog!!! In Italië en Sardinië!

Op Sardinië waar wij onze flottielje hebben zijn heel veel mooie en veilige ankerplekken te vinden waar we met onze groep voor de nacht blijven. Dat betekent dat er dan geen havengeld betaald hoeft te worden en er kan ook aan boord gekookt worden. Vaak gaan we voor het eten even met z’n allen naar het strand om daar een “bring your own” beachborrel te houden. En dat kost ook weer veel minder dan dat u op een terrasje gaat zitten. Ook zijn er genoeg plekke waar we kunnen ankeren vlak voor een dorpje waar dan een lokale markt te bezoeken is en waar we in de avond met z’n allen uit eten gaan.
1x in de week liggen we in een haven en in het hoogseizoen is dat niet goedkoop, maar in Turkije en Kroatie liegen de havengelden er ook niet om.

Vliegen naar Sardinië kan met verschillende maatschappijen. Ryanair vliegt heel goedkoop naar Alghero. Transavia naar Olbia. Daarnaast zijn er diverse goedkope mogelijkheden vanaf Dusseldorf te vinden. Bij transavia betaald u rond de 360 euro voor een retour in het hoogseizoen.
Wij willen in dit artikel aangeven dat zeilen in Italië absoluut niet duurder is als in de andere landen!

Booking Room
Haven vol of gewoon geen zin om in een dure drukke haven te liggen?
Dan ga je lekker voor anker? Maar hoe moet dat dan? Gooi niet zomaar je anker uit en hoop dan dat ie wel houdt.Een goede voorbereiding is essentieel.Ga op zoek naar een plek waar het rond de vijf...
Lees meer
Booking Room
Wat doe je op de laatste dag van je zeilvakantie?

De check out is om 8 of 9 uur in de ochtend en je vlucht gaat pas laat in de middag.Zoek een lekkere strandplek met schaduw en een restaurant. Misschien ergens waar je ook nog wat watersport...

Lees meer

© 2024 GoFunSailing - Algemene voorwaarden - Privacy voorwaarden - Sitemap - Website door PingOnline